Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajný agent Shaw (Wesley Snipes), pracující pro generálního tajemníka OSN, žije ve světe lží a intrik, kde nic není takové, jak vypadá, a kde smrt číhá za každým rohem. V momentě, kdy se jisté síly snaží překazit rokování mezi Spojenými národy a Čínou, je právě Shaw jednou z posledních nadějí. Jedině on může včas zasáhnout a zabránit diskreditaci OSN. Ve vodách nedaleko pobřeží Floridy se objeví loď s mrtvolami 500 Vietnamců. Je to loď Spojených národů. Tlak na rezignaci generálního tajemníka vzrůstá, když je mu doručena videokazeta, která naznačuje jeho účast na vražedném spiknutí. Shaw a jeho nadřízená Hooksová (Anne Archerová) předpokládají, že za vším stojí čínský velvyslanec Spojených národů Wong, ale brzy zjistí, že ten také hledá pravdu. Na jednom večírku v New Yorku je však před očima stovky lidí zavražděn. Z vraždy je obviněn Shaw. Je uvězněn a jeho případu moc neprospěje, když ho osvobodí teroristé... Není nikdo, komu by se dalo věřit a zdá se, že každý hraje dvojí hru. Přátelé se mění v nepřátele a konečné drama přináší šokující odhalení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

otík 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes ztvárnil agenta chránícího zájmy OSN, přičemž je sám obviněn z vraždy čínského velvyslance v USA a je těžce zapleten do velmi složitého spletence intrik a podvrhů. Opět si zahrál zřejmě oblíbeného hrdinu – jakéhosi obětního beránka, který se jako odpadlík vyzná v situaci a elegantně ji vyřeší. Ačkoliv je to po akční a spádové stránce velmi slušný snímeček, svou překombinovaností a občasnou vizuální stránkou je počátkem béčkové Wesleyho produkce. Velmi zajímavou a „hezkou“ roli si zde nezvykle zahrál Michael Biehn, jemuž jsem téměř v závěru fandil, neboť svou roli pojal velmi sympaticky a zaujatě. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Strašne slabé. Duguay ma sklamal na celej čiare, čo síce neznamená, že si teraz budem odpľúvať, len čo zbadám jeho meno, ale predsa len mi to nejde do hlavy, lebo všetko, čo som od neho zatiaľ videl bolo mimoriadne schopné, zvlášť s prihliadnutím k tým podivuhodným koprodukciám. Tento zlepenec, ktorý vyzeral ako amatérsky prepis MISSION IMPOSSIBLE s podobnou zápletkou, prostredím, postavami ajj rozuzlením, proste všetkým, však vôbec nešlapal, hoci ani veľmi neviem povedať prečo. Konečne som videl Michaela Biehna ako záporáka, ale ani to mi nesadlo, podobne ako hlavná postava, hoci štýl boja Wesleyho Snipesa jednoducho milujem. To bolo napokon aj jediné, čo v tomto filme za niečo stálo, spolu s nezabudnuteľnou strieľačkou medzi nimi na konci, ktorá bola tak skvelá, že ma celkom prebudila z letargie, do ktorej ma uviedli predchádzajúce 2 hodiny. Pretieral som si oči a ešte do rána rozmýšľal, či sa mi to iba nezdalo, pretože tá chvíľka skutočne vyzerala ako žiarivá perla v kope hnoja. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Predvidatelny fryler, ktory sice nema herecke vykony, ale akcne sceny stoja za to, a tie pan Snipes zvlada na urovni. Z hercov stoji za spomenutie len ucast sympataka Michaela Biehna /Terminator, Abyss/. Rovnako ako u Death Wish s Charlesom Bronsonom som videl len prvy diel trilogie, dvojku ani trojku som este nevidel. 66 % ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdyby závěrečné klání vyhrál Michael Biehn, mohla bych i přidat hvězdičku... Ale kdepak, zase klišé, jakých je tenhle film plný. Nic extra jsem nečekala, ale zápletka "Art of War" byla přece jen slabší a podstatně nudnější i oproti nulovému očekávání. Jeden efektní souboj je na film s takovým názvem skutečně málo. 40% ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Slibně se rozjíždějící akčárna, kombinující prvky stále populárního "politického thrilleru" s poměrně zajímavou (leč omletou) zápletkou, však dojela na absolutní nezvládnutí materiálu po technické stránce. Děj je dost nevyvážený a roztříštěný (což se naštěstí v druhé půlce filmu jakžtakž srovná), akční scény jsou nedotaženy a tak nějak postrádají koule (ačkoli se Snipes snaží, seč mu síly stačí). Třešničkou na dortu je závěrečný souboj, naprosto nepokrytě vykrádající původní Matrix! Umění boje tak zachraňuje vynikající obsazení (vedle Snipese - Biehn, Archerová a Sutherland Sr.) a slušná choreografie. Tedy průměrná záležitost! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Je-li ve filmu záběr na displej mobilního telefonu, jedná se vždy o displej Nokie 5110, i kdyby v záběrech předtím telefonující postava držela jiný mobil. (tulakfelix)
  • Sportovní auto, které hlavní hrdina (Wesley Snipes) vezme před nemocnicí, je Chevrolet Camaro z roku 1978. Limuzína, v níž hlavní hrdina přikáže své společnici svléct se do naha, je Cadillac Sedan DeVille z roku 1980. (tulakfelix)
  • „Art of War“ neboli „Umění války“ je stará čínská kniha o vojenských strategiích sepsána slavným válečníkem Sun c'em. (Kodousek)

Reklama

Reklama