Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá komedie sleduje tři generace nefungující rodiny, jež přijíždějí na pohřeb do Rhode Island. Je to opravdu vydařená rodinka. Syn Daniel tajně hraje v pornografických filmech, dcera Lucy je lesbička a hodlá se provdat za svou lásku Judy, což vyvolá hysterickou reakci její neurotické sestry Alice. Pak je tu další bratr Skip a jeho dva nevychovaní synové, vdova Charlotte, která je tak vytočená ze svých potomků, že se pokusí o sebevraždu, a to nejsou ještě všichni. Dávná rodinná tajemství se odhalují, staré rány otvírají a je zaděláno na nové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taká pohodová čierna komédia, ktorá nijako extra nevyniká, ale zase ani nesklamala. Celkom mi to scenárom pripomína tie tuctové americké vianočné filmy, kedy sa zíde celá rodina a znovu spomínajú na všetky veci, čo spolu prežili, no zároveň na povrch vyplávajú nečakané tajomstvá - vzniká zápletka v podobe rôznych hádok, na ktoré nadviaže ako inak zmierovanie. Takže čo sa scenáru týka, tak nič moc - tuctový vianočný film, až na to že miesto Vianoc sa tu "slávil" pohreb. Mnoho scén bolo naozaj vydarených a zároveň aj rozosmiali. Takže ako oddychovka celkom fajn. Najväčším plus celého filmu bola postava Kate, ktorú hrala Zooey Deschenel - no radosť sa pozerať na každý film, kde hrá jednu z hlavných úloh práve ona. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nenávidim rodinná setkání a pokud to jde, tak se všem narozeninovým oslavám či jiným příležitostem vyhýbám, protože vždycky za tím cejtim nějákej průšvih. A v tom mi dává Eulogy za pravdu. Není nic horšího, než když se začnou vytahovat staré křivdy nebo když dává někdo na odiv svoje falešný štěstí jen aby trumfnul toho druhého. A ačkoliv se může zdát Clancyho film komedií, tak u mě to bylo především slušné rodinné drama s komediálními prvky. Plusem bylo i herecké obsazení v čele s výbornou Zooey Deschanel. 75% A fakt by mě zajímalo, proč je v žánrovém výčtu položka "krimi". ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Tenhle komentář začnu velice nekorektně a neprofesionálně: (ne, že by se tady na něco takového hrálo, eh? :) Fakt, že je tahle slátanina hodnocená lépe (tj. zde na csfd) než v relativně podobném žánru a prostředí odehrávající se Royal Tenenbaums je dle mého názoru dostatečně kategorický důkaz o lidské... přirozenosti (ano, chtěl jsem použít jiné slovo). Jednotliví rodiní příslušníci jsou buďto příšernými karikaturami (němá rodina Alice, Skipovi nevyhovaní spratci), neslanými, nemastnými mátohami (Daniel Hanka Azaria, bohužel i Katie mé milé Zooey Deschanel, kvůli které jsem se k filmu dostal) či přehrávajícími (navíc opravdu špatně) hysterkami (Alice, Lucy). To celé samo o sobě však ještě není nic, ve srovnání s bezradností a nanicovatostí scénáře (SPOILER: jehož pointou je zřejmě smíření excentrické rodiny způsobem deus ex machina a jehož jediným zvratem je závěrečná VHSka od vychcaného rodiného dědy) a neschopností režiséra a herců přinutit nás soucítit s kteroukoli postavou - natož se jejím osudem bavit. Nepochopení, zvednuté obočí, bezradnost a nechuť. 20% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Film se lehce podobá Death at the Funeral. Není tak vtipný, má jinou pointu, ale podobá se mu. Obsazení a herecké výkony na výbornou, protože to mezi nimi funguje. Nezapomenu na to, jak mě sem tam otravovaly rodinné hádky, jak si jeden herec vystačil za celý film s jediným slovem a na Zooey , její oči a její "hravost", v tomhle snímku asi nejvíc vynikala. # příběh 7 | hudba 5 | humor 5 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 7 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tohle rodinné setkání na pohřbu otce mě nečekaně příjemně pobavilo. Kate, která vlastně celý příběh vypráví, jen s úžasem sleduje, co všechno jsou její příbuzní schopni natropit a jak málo je trápí smrt jejich dědečka. Nakonec vlastně zjistíme, že se jim ani nemůžeme divit a že i ti nejhorší a největší cynici nejsou vůbec špatní. Velmi milé oddechové komediální drama s příjemným hereckým obsazením. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama