Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

campix 

všechny recenze uživatele

Myslím si že američtí tvůrci chtěli udělat remake úspěšného evropského filmu a zle se jim to nepovedlo jako například u REC a jeho na scénu stejné konverze Quarantine a já prosím ať už to nedělají. V tomto případě se snaží zamaskovat stupiditu a nezajímavost nápisem, že je to spíše parodie. A s takovýmto obsazením se mohlo povést daleko ale daleko lépe. Jediný Marsden se mi líbil, ale když tvůrci nedokáží prodat ani Zoe Saldanu tak je tu něco špatně. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale urychleně si ho nejspíš seženu, abych viděl, co zase Američani dokázali sprasit. Černošské komedie v zámoří asi hodně letí, jinak si nedovedu jejich stále častější výskyt v nabídce amerických kin vysvětlit. Tahle se od těch, které jsem měl tu možnost zhlédnout, kvalitativně neliší. Dalo by se říci, že jde o hvězdné obsazení z druhé afroamerické herecké ligy, herci buď dostali scénář k originálnímu snímku, nebo na tom jsou opravdu tak špatně. Smál jsem se jen vtípku s drogami, ale to já většinou (viz třeba Nějak se to komplikuje), vtipný už je sám o sobě fakt, že šli tvůrci s filmem na trh s úmyslem vydělat. Naivita holt nezná mezí, ne každý je výdělečný jako Tyler Perry (i když u něj to také nechápu) a pouze černá síla nestačí. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

V podstate sklamanie. Strešne to chce byť bláznivou komédiou, ale film často osciluje okolo trápnosti. Príbeh nulový, zápletka okolo náhodného zdrogovania sa je strašne chabá... Lawrence aj Rock držia svoju komiku na uzde, čo je fajn, ale ak budem chcieť vidieť černošský rodinný film s posolstvom, siahnem radšej po RODINNÝCH VIANOCIACH... ()

Jigsaw88 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč kopírují anglický originál, když je to na chlup stejný film s výjimkou, že prohodili herce, opravdu trapas, po 15 min. jsem film vypnul, jelikož jsem předem vědel co se stane, toto kopírování na mě rozhodně nezapůsobilo! Dvě hvězdy pouze na Martina Lawrence a Lucka Wilsona, kdybych tyhle dva neměl rád, vypinal bych po minutě :-D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Originál jsem viděl tak dávno, že jsem byl dokonce pár sekund přesvědčen o tom, že si ho špatně pamatuji. Pak mi došlo, že je nějaký tmavší a nějak méně decentní, ale já jsem se u toho několikrát upřímně zasmál. Možná jsem se zbláznil a asi jsem i trošku zčernal, protože jinak bych patrně musel být upřímně zhnusen zprzněním originálu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Hra, kterou Jeff (Columbus Short) hraje u sebe doma, je „Uncharted: Drake's Fortune“. (EvilAlan)
  • Po filmu Modrý Blesk (1999) se jedná již o druhý snímek, který Martin Lawrence a Luke Wilson natočili společně. (Lembi4)
  • Postava Dannyho Glovera ve filmu pronese stejnou frázi, která zazněla ve všech filmech série Smrtonosná zbran, a to: “I'm too old for this sh*t." (Kroeger055)

Reklama

Reklama