Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

predators 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem sledoval před chvílí MacGrubera alias MacGyvera po těžkém úrazu hlavy, musím tuto černou komedii ohodnotit trochu jiným skóre. Titulek "Umřete smíchy" sice neplatí, ale v záplavě slušného hereckého obsazení si najdete ty své oblíbence a ikdyž ani ti nehýří extrémními hláškami, dokázali ze smutečního obřadu udělat celkem vtipnou, až na vyjímky nefekální komedii a i proto poráží "zeleninu" MacGrubera 3:2. 45% ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Pokud si nepoložíme otázku, k čemu že je dobré točit remake tři roky starého filmu a odignorujeme fakt, že tam hraje Martin Lawrence (což zdá se mnozí nejsou schopni), dostaneme přijemnou, černou (doslova:) komedii. Možná je to tím, že jsem ji viděl první, ale já se bavil víc než u originálu. Scénář je sice hooodně obšlehlý, ale některé fórky ještě Američaní trochu rozvedli nebo lépe vypointovali. Míň elitářské, víc uvřískané ale s lepším tahem na bránu. Navíc Danny Glover... a mluvit o tom, že Zoe Saldana je úplně jiná liga než ženské v originálu asi ani nemá smysl. Tři a půl. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Slovy Dannyho Glovera: “I'm too old for this sh*t." ...Totiž mám ráda humor a některé "černé" komedie jsou senzační, ale bohužel mi vadí, že místo normálního humoru vás tu čeká stupidní humor založený na h*vnech, LSD(mimochodem James Marsden byl jediný skvělý herec v tomhle seskupení ještě s Dannym Gloverem),mrtvolách, líbačkách a jednom podivném "happy endu". Mám dost takových komedií a zjistit na pohřbu svého otce, že byl gay - no booože to je drámo. Verzi z roku 2007 jsem neviděla a ani po tomhle zážitku vidět nechci. ()

Jigsaw88 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč kopírují anglický originál, když je to na chlup stejný film s výjimkou, že prohodili herce, opravdu trapas, po 15 min. jsem film vypnul, jelikož jsem předem vědel co se stane, toto kopírování na mě rozhodně nezapůsobilo! Dvě hvězdy pouze na Martina Lawrence a Lucka Wilsona, kdybych tyhle dva neměl rád, vypinal bych po minutě :-D ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Až také hrozné, ako tu niektorí prezentujú, to nie je. Anglický origo je samozrejme lepší, no ani tento až tak nezaostáva. Hviezdnemu afroamerickému ansámblu to tu svedčalo, aj keď Lawrence bol výnimočne dosť civilný, čo beriem ako plus. Najotravnejší tak bol Tracy Morgan, bez ktorého hovnovej scény by sa film zaobišiel. Ale inak tak primerane zábavné (umrieť od smiechu určite nehrozí) a bez hromady trápnych scénok, aké zvyknú byť v podobných černošských komédiách. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Zajímavou paralelu je možné zpozorovat u českého dabingu. Dabér Normana (Tracy Morgan) v původním filmu namluvil Simona (Alan Tudyk), dabér Dereka (Luke Wilson) v tomto filmu namuvil z původním snímku zase Daniela (Matthew Macfadyen). (Sydney008)
  • Po filmu Modrý Blesk (1999) se jedná již o druhý snímek, který Martin Lawrence a Luke Wilson natočili společně. (Lembi4)
  • Ve filmu hraje Peter Dinklage stejnou roli jako v stejnojmenném filmu z roku 2007. (Gerret)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno