Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

teutates 

všechny recenze uživatele

Pôvodné dielo som nevidel takže porovnávať nebudem... "čierny" humor mám rád aj väčšinu hercov, ktorí sa tu zišli pri tejto príležitosti, ale neviem no... nie je to až tak "funny", ako sa silou mocou snaží... patričné sklamanie, aj keď očakávania neboli na mieste. Zoe Saldana (no proste nezaspím) - o hviezdu naviac, 4/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Děje se tam toho hrozně moc, je tam hodně černochů a většinou jsou vtipní. Mnohem víc než Chris Rock nebo Martin Lawrence mě tam bavil Tracy Morgan nebo Danny Glover s jeho nerudným starým dědkem. Ale po dokoukání jsem si říkal, že to je určitě divadelní představení natočeny jako film, protože moc náročny na filmařinu to nebylo. Taky některy scény se několikrát stočily spíš do trapnosti a i když vtipny být měly, tak pro mě nebyly. Pobavilo mě to, ale jenom tak na půl. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

20.11.2010 ~ Jestli se něco Hollywoodu nedaří, tak jsou to poslední dobou komedie. Neobsahují totiž za máku komediálnosti a to je zrovna a nečekaně u komedií poměrně nedobré. A co čekat u remakeu 13 let staré anglické komedie. Raději moc ne. ~ A pokud moc čekat nebudete, nebudete ani zklamáni, protože moc nedostanete. Tedy podobně jako v mém případě, tedy že neznáte právě původní film a nemůžete tak tohle srovnávat. ~ Zemřel otec rozvětvené černošské rodiny. Všichni se sjíždějí na jeho pohřeb, odehrávající se v domě, všichni se mezi sebou nějak hašteří, bez výjimky. Někdo se omylem zdroguje a vyvolává tak křečovitý pokus o humor, žena jednoho ze synů zemřelého chce tak moc dítě, že chce na děcko zadělávat i během pohřbu, do toho je přivezen bratr zemřelého, stařec s řídkou stolicí (ano, fekální humor nesmí také chybět), který je hodně nevrlý a ukecaný, a pak trpaslík, který se zemřelým udržoval milenecký vztah a hodlá taky něco z pozůstalosti vydyndat. Prostě další nezajímavá černošská komedie. Je to poměrně nudné, vtip postrádající, přeplácané, příliš prahnoucí po zábavě, která se ale ne a ne dostavit. A pak to skončí a vy si jen říkáte "Proč tohle vlastně někdo natáčí". Něco se zřejmě prostě natáčet musí, jinak by se neuživili herci, scénáristé, režisér, kameramani, uklízečky atp. a nějací diváci film zaplatí. Skoro vždycky se najde dostatek lidí (individuí), co na tohle půjdou do kina nebo koupí na placce a tak budou další nezajímavé filmy mít možnost nadále vznikat. ~ Jediný, kdo mě tu zaujal a překvapil byl černošský herec, kterému se podařilo tak neskutečně do kanálu zakopat film Poldové. Tady nebyl tak trapný a tak křečovitý a vypadal a choval se normálně. Buďto tedy jen nevkusně křečovitě přehrával u 'Poldů' a nebo tady neměl tolik místa. Třeba si ho všimnu v nějakém z dalších filmů a budu moct více porovnávat. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Stupidní komedie, kdy se rodinka sejde na pohřbu, kde to spíše vypadá jak na oslavě! Nicméně jak je to vše hloupé, tak i v některých pasážích zábavné.. Asi nejvíc zfetovaný přítel dcery zesnulého u kterého jsem se řezal smíchy no a i situace, když bratři zjistí, že liliput, který je neustále sleduje byl přítel otce:-) Původní verzi z roku 2007 jsem nevidel, ale podle hodnocení 75% asi byla lepší a co jsem namrknul do galerie, tak to vypadá že černoši vše jen zkopírovali! Aspon že obsadili známé herecké tváře... ()

Jigsaw88 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč kopírují anglický originál, když je to na chlup stejný film s výjimkou, že prohodili herce, opravdu trapas, po 15 min. jsem film vypnul, jelikož jsem předem vědel co se stane, toto kopírování na mě rozhodně nezapůsobilo! Dvě hvězdy pouze na Martina Lawrence a Lucka Wilsona, kdybych tyhle dva neměl rád, vypinal bych po minutě :-D ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Hra, kterou Jeff (Columbus Short) hraje u sebe doma, je „Uncharted: Drake's Fortune“. (EvilAlan)
  • Ve filmu hraje Peter Dinklage stejnou roli jako v stejnojmenném filmu z roku 2007. (Gerret)
  • Zajímavou paralelu je možné zpozorovat u českého dabingu. Dabér Normana (Tracy Morgan) v původním filmu namluvil Simona (Alan Tudyk), dabér Dereka (Luke Wilson) v tomto filmu namuvil z původním snímku zase Daniela (Matthew Macfadyen). (Sydney008)

Reklama

Reklama