Reklama

Reklama

Arcane - Season 1 (2021) (série)


Krásný Den pokroku! (S01E04)

(epizoda)
  • USA Happy Progress Day!

VOD (1)

Obsahy(1)

Piltover vzkvétá díky Jayceovým a Viktorovým technologiím a oni dva řeší, co dál. Ze Zaunu se vrátí známá tvář a způsobí pořádný chaos. (Netflix)

Recenze (18)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Časový skok ději moc neprospěl, tím spíš, když děj tvůrci posledně utnuli v tom nejlepším. Velká část děje je tedy věnována změnám jednotlivých postav, které se mnohdy otočily o 180 stupňů. Pokles kvality znatelný, ale těžko navazovat na předchozí díl, který nastavil laťku extrémně vysoko. Nejvíce mě baví rozhodně jednoočko, který je správně bizarní. [70 %] ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mého názoru nejlepší díl sezóny, který představuje opravdu Krásný Den pokroku, jak už říká samotný název epizody. Posouváme se o několik let dopředu, kdy výrazně pokročí umění s magickými krystaly a rozběhne se také dějová linka s Kate, která se vydá pátrat na vlastní pěst. Rovnou se také dočkáme epického boje, ve kterém se představuje trochu šílená Jinx a celkově se tak rozběhne řada událostí. V této epizodě je opravdu vidět značný vývoj postav a druhá část sezóny, tak snad nemohla začít lépe. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fenomenální steam-punkový potenciál (mechanický hmyz) opravdu zabíjí zbytečné motivy fantasy (králikoza jako proč?). Proti fantasy nic nemám, ale tenhle mix je vyloženě debilní (asi jako čokoládový dort s hovězím a ještě šlehačkou jako bonus). Modrovlasá pinda povyrostla (takže hop v čase) a je protivnější než předtím… a magi-technika? Ta je v plném proudu (a mluví se o magi-bránách). Jediné co funguje je animace. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak máme za sebou menší časový skok, postavy nám vyrástli a povahovo vyzreli. Najväčšou premenou si rozhodne prešla Powder, ktorá sa pretransformovala do Jinx, akú poznáme z hier League of Legends. Jinx naplnila moje predstavy, je pojašená a nerozvážna. Často sa necháva premôcť emóciami a jej rozmar nemá hraníc. Avšak človek si ju aj tak okamžite zamiluje, najmä pri bojových sekvenciach a tých jej všelijakých výtržnostiach. Ten spôsob, akým nám bol prerod Jinx servírovaný, bol mimoriadne pôsobivý. Epický nástup na scénu predostierajúc akciu a všetko, čo bolo potrebné o Jinx povedať, nám bolo v týchto pár záberov aj povedané. Čas sa taktiež podpísal aj na Piltoveru, ktorý teraz zažíva zlatý vek. Hextech je najnovším výdobytkom tejto progresívnej doby, avšak zároveň najväčším rizikom. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě jsem dostatečně nevychválila, jak dobře jsou všechny postavy napsaný. Málokdy se poštěstí, že by i vedlejší postavy byly takhle plastický, ale tady to vypadá, že má každá několik vrstev a svoje motivace. Většinou mě sere aspoň jedna postava, která se chová úplně nelogicky (nebo mě irituje z jinýho důvodu), a to se mi u Arcane zatím nestalo, každá má něco do sebe. Z Powder se stala Jinx - adoptivní dcera Silca, což je jeden z nejzajímavějších vztahů vůbec, i když ne nejzdravější. Doufám, že uvidíme víc Silca, jeho dějová linka mě baví zatím nejvíc, a to jsem si myslela, že to bude další nemastnej neslanej záporák. Mám jenom jednu hnidopišskou poznámku - jak Caitlyn přežila ten výbuch? Byla docela blízko. Ale jsem ráda, že to přežila, protože se těším, kam povede její příběh. Hodnocení: chudák Jayce se stal politikem, a to chtěl jenom zkoumat magii/10 ()

Zajímavosti (8)

  • Uvnitř vzducholodě, jež přiletěla do Piltoveru během Dnu pokroku, se nachází barely, na kterých je nakreslen potulný sládek Gragas, vznětlivý rváč známý pro svou snahu o vytvoření nejdokonalejšího piva na světě. Barely se tak staly výborným prostředkem pro vpašování třpytu. (Luicy)
  • V 17. minutě můžeme vidět tetování na zádech. Jedná se o logo metalové kapely Pentakill, jenž pochází právě ze světa „League of Legends“. V roce 2021 vyšlo její 3. plnohodnotné album. (Karlosik_4)
  • Tatér, který kreslí na záda cizince logo Pentakillu, se objevuje také na Splash Artu Urgota, ve kterém mu vytváří kérku Barona Nashora. (Luicy)

Reklama

Reklama