Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ten Horáček s Pažoutem jsou ale pěkní darebáci. Kdysi jsem tyto příhody určitě horlivě sledoval, když byly součásti večerníču. Dnes po dlouhé době jsem si je tedy zopakoval a nedá se slovy snad ani vyjádřit, jaké utrpení mi místy film přínášel. Hlas Petra Nárožného je možná zvukomalebný, ale celkový dojem nezachrání. Po jisté době začne být efekt filmu negativní. * Samozřejmě to, že je film takhle vysoce hodnocený je pouho pouhý omyl. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Nevím. Ač mám k českým filmům slabost, Mach a Šebestová mě nikdy neuchvátili. Jednak kvůli nepříliš oku lahodící animaci, ale především pro stupiditu příběhů. Jednak díky dobrému dabingu pana Nárožného a spoustě světlejších momentů, jednak fakt, že jako malá jsem se na snímek dobrovolně dívala, jsem nucena hodnotit alespoň průměrně. ()

Reklama

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nevím, co mě to popadlo, ale několik dní zpátky jsem si tohle dílko rozhodl pustit (a ne, už mi bohužel není 5). Ze začátku jsem byl nostalgicky nadšen a s nadhledem jsem se pousmíval nad některými možná dokonce nezamýšlenými vtipy, které jsem jako dítě pravděpodobně nechápal. Pak to ale začalo skřípat. Některé díly zde na sebe zkrátka příliš nenavazují, proto se domnívám, že to mělo celé zůstat pouze u krátkých večerníčků. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Ceska vecernickovska kreslena klasika ve filmovem podani.Je zde pospojovano nekolik prihod zname dvojice,coz je misty trochu znat,ale na celkovem vyzneni to nic nemeni-skvela komedie pro celou rodinu,ktera je jiz klasikou.Postavicky Adolfa Borna zreziroval mistr Macourek skvele a zabavne a myslim,ze neni v Cesku nikdo,kdo by si je obcas nepripomel.Pridam-li k tomu vynikajici hlas Petra Narozneho,nemuzu s cistym srdcem dat jine hodnoceni,nez 100%. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová k tabuli je film udělaný ze sedmi dílů večerníkového seriálu MACH A ŠEBESTOVÁ, točeného v letech 1976-1983. Jedná se konkrétně o tyto díly: O utrženém sluchátku, Školní výlet, Člověk neandrtálský, Kropáček má angínu, Páni tvorstva, Jak Mach a Šebestová hlídali dítě a Ukradené sluchátko. K nim je v závěru nově dotočená epizoda o tom, jak si Mach se Šebestovou v dospělosti pořídí své vlastní děti, které chodí do jedné třídy s neustále propadajícími dacany Horáčkem a Pažoutem. Ten film je vlastně to nejlepší z toho seriálu, který je nádherně nakreslen Adolfem Bornem a namluven Petrem Nárožným. Nejvíce se mi líbí třetí díl "Člověk neandrtálský" a čtvrtý "Kropáček má angínu" a poslední "Ukradené sluchátko". [14875. hodnocení, 129. komentář, 85%, 228. nejlepší film] ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama