Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tak, keď si odmyslíme tých súdruhov, zajace, ktoré prekúšu strom, inteligentného neandrtálca, ktorý ho ohne bez zlomenia, účiteľku, ktorú trápi, čo povedia rodičia pritom, ako sa jej žiak topil, sterotypov ohľadom školy, rodinných vzťahov, bacilov na jazyku, ktoré spôsobujú chorobu, tak by to mohol byť skvelý poučný film pre deti, najmä časť s mimozemšťanmi a ich chápaním reality je perfektná. Mám na to celkom dobré spomienky, je to krásne animované, pohodové, dobrácke, dokonca ani to komentovanie nie je otravné. Je to kultové, no mohlo to byť lepšie. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová k tabuli je film udělaný ze sedmi dílů večerníkového seriálu MACH A ŠEBESTOVÁ, točeného v letech 1976-1983. Jedná se konkrétně o tyto díly: O utrženém sluchátku, Školní výlet, Člověk neandrtálský, Kropáček má angínu, Páni tvorstva, Jak Mach a Šebestová hlídali dítě a Ukradené sluchátko. K nim je v závěru nově dotočená epizoda o tom, jak si Mach se Šebestovou v dospělosti pořídí své vlastní děti, které chodí do jedné třídy s neustále propadajícími dacany Horáčkem a Pažoutem. Ten film je vlastně to nejlepší z toho seriálu, který je nádherně nakreslen Adolfem Bornem a namluven Petrem Nárožným. Nejvíce se mi líbí třetí díl "Člověk neandrtálský" a čtvrtý "Kropáček má angínu" a poslední "Ukradené sluchátko". [14875. hodnocení, 129. komentář, 85%, 228. nejlepší film] ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Žáci 3.B Mach a Šebestová jsou nedílnou součástí dětských let strávených ve společnosti televize. Jejich příhody obsahují vše, co dokáže zaujmout malé diváky. Pro mě to není na 5* z jediného důvodu a to že v té době pro mě existovaly mnohem lepší filmy či seriály a tuto povedenou dvojku jsem zas tak nemiloval. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová jsou naprostá klasika, teda aspoň pro mou generaci. Jejich příběhy mám načtené i nakoukané a tenhle film jsem si právě osvěžila - viděla jsem jej už dříve a líbil se mi, ani s přibývajícími léty se na tom nic nemění. To jen vypovídá o tom, že je to dílo kvalitní. Trochu mi vadí rozkouskovanost na jednotlivé epizody, ale humor a Nárožný v roli vypravěče vše vyvažují. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Možná pro děti fajn, ale Mach se Šebestovou na mě už teď nijak nostalgicky nepůsobí. A když to takovýhle film nedokáže a musím hodnotit objektivně, hodnocení nezadržitelně klesá. Animace se mi moc nelíbí, totální nelogičnosti mi vadí a vtipné to není v podstatě nikdy. Dvě hvězdičky za nápad a vypravěčské umění Petra Nárožného. (SD) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama