Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tak, keď si odmyslíme tých súdruhov, zajace, ktoré prekúšu strom, inteligentného neandrtálca, ktorý ho ohne bez zlomenia, účiteľku, ktorú trápi, čo povedia rodičia pritom, ako sa jej žiak topil, sterotypov ohľadom školy, rodinných vzťahov, bacilov na jazyku, ktoré spôsobujú chorobu, tak by to mohol byť skvelý poučný film pre deti, najmä časť s mimozemšťanmi a ich chápaním reality je perfektná. Mám na to celkom dobré spomienky, je to krásne animované, pohodové, dobrácke, dokonca ani to komentovanie nie je otravné. Je to kultové, no mohlo to byť lepšie. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nevím, co mě to popadlo, ale několik dní zpátky jsem si tohle dílko rozhodl pustit (a ne, už mi bohužel není 5). Ze začátku jsem byl nostalgicky nadšen a s nadhledem jsem se pousmíval nad některými možná dokonce nezamýšlenými vtipy, které jsem jako dítě pravděpodobně nechápal. Pak to ale začalo skřípat. Některé díly zde na sebe zkrátka příliš nenavazují, proto se domnívám, že to mělo celé zůstat pouze u krátkých večerníčků. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dôvodom pre pozretie si tohto filmu bolo iba jeho zaradenie do rebríčka najlepších filmov podľa hodnotení užívateľov ČSFD. Inak by jeho sledovanie mohlo byť prejavom začínajúcej stareckej demencie, veď v čase jeho premiéry som bol mužom stredného veku. Kresby Adolfa Borna majú nezameniteľný rukopis, Petr Nárožný poskytol filmu nezameniteľný komentár. Nečudo, že film získal u českých divákov obľubu, blízku kultu. Mňa pochopiteľne nechal v úlohe nezaujatého pozorovateľa, pre ktorého tri hviezdičky tvoria bodku za stretnutím s dvoma žiačikmi 3. B. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Žáci 3.B Mach a Šebestová jsou nedílnou součástí dětských let strávených ve společnosti televize. Jejich příhody obsahují vše, co dokáže zaujmout malé diváky. Pro mě to není na 5* z jediného důvodu a to že v té době pro mě existovaly mnohem lepší filmy či seriály a tuto povedenou dvojku jsem zas tak nemiloval. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Nejznámější vypravěči večerníčků a taky nejlepší. Jiřina Bohdalová, Josef Dvořák a samozřejmě Petr Nárožný. Bez nich by ty večerníčky nikdy nebyly ony. Byly by to jen nějaká podivná vyprávění o zeleném stvoření, mluvícím psovi a dvou potrhlých žácích. Jen samotné vypravěčské schopnosti Petra Nárožného celý večerníček sunou hodný kus vzhůru... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama