Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze (70)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na týchto kreslených, poľských klučinoch mi bolo vždy niečo divné. Malý, bacuľatý, submisívny Bolek a vysoký, čienovlasý, dominantný Lolek. Podivná dvojka, ktorá sa správala ako manželský pár. Až nedávno mi to všetko náhodou ozrejmila jedna nemecká organizácia bojujúca za práva homosexuálov, ktorá prišla do súdneho sporu s autormi tohto animovaného seriálu, pretože použila tieto dve postavičky vo svojej kampani. Ano, títo mládenci boli veru naozaj prihriati. Lolek + Bolek. ** ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Země z tehdejšího východního bloku tedy například Poláci a Maďaři vždycky uměli potěšit a to nejen dětské publikum. Tento půvabný dobrodružný seriál o dvou malých klucích je myslím si jasným příkladem. V našich televizích se tyto roztomilé příběhy objevující takřka rok co rok. Tyto staré krátké animované filmy, jsem měl rád ale ještě raději jsem měl pozdější už namluvený dlouhometrážný film pod názvem Velké putování Bolka a Lolka z roku 1977, a nebo ještě ty další epizody pod názvem Olympiáda Bolka a Lolka . Spolu se Smolíkama, Lovcem Pampalinim aj. absolutní klasika svého žánru. Přesto ale kvalit těch dvou zmiňovaných samozřejmě nedosahuje. Ale zase když to srovnám a porovnám například s těmi leckdy volovinami co se točí dnes.? Tak to je ještě hezkééé, nenáročné a pohodové.. ()

Reklama

peeteno78 

všechny recenze uživatele

Toto byl s mým bráchou náš oblíbený večerníček. Rodiče si z nás vždycky dělali srandu, že je to jako by to natočili o nás. Neustále jsme se pošťuchovali, jako ti dva. Pamatuju si, že jsem na to rád koukal. Nedávno jsem v televizi také jeden díl viděl a musím říci, že i když už jsem dávno dospělý, docela jsem se při sledování bavil. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

S dvouletou neteřinkou jsem sledoval Bolka a Lolka - na horách a jejich jízdu autem. Myslel jsem si, že po krtečkovi to na ni bude ještě složitější, ale bavila se, příběh komentovala a já si osvěžil některé klukoviny polské dvojice. Dokonce se mi podařilo při Bolkově snění identifikovat kdo je kdo - Bolek je ten menší, oplácanější, Lolek vyšší, vlasatější. Některé momenty jsou podobné jako v Krtkovi - slétávání ze skály s pomocí deštníku. A ten příběh v horách, i když animovaný, mi připomenul některá tatranská panorámata. ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný seriál mi připomíná Pata a Mata, ale v polském podání. Bolek a Lolek jsou ale šikovný a smůla se jim nelepí na paty. Když jsem byla malá strašně ráda jsem se na ně dívala a prožívala s nimi dobrodružství. Taky jsem měla s nimi omalovánky a ráda jsem je kreslila i vybarvovala. Bohužel časy se mění a teď už mi připadají dost dětinské a tak jsem přešla na Simpsonovi. Kdo je zná, ví o kom je řeč. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Na prelome tisícročia sa začalo hovoriť o pokračovaní kresleného seriálu s originálnymi postavami, ktorých mali poslať do vesmíru v 3D formáte. Roku 2011 Nehrebeckého produkčná spoločnosť zbankrotovala a nepomohlo ani to, že údajne mala hotovú tretinu novej série a projekt bol zastavený. (Raccoon.city)
  • Na začiatku bola jedna malá súťaž poľskej televízie, ktorá plánovala natočiť zopár kreslených rozprávok. Vyhrali to Lolek s Bolkom Studia Filmów Rysunkowych. 10 minút deja znamenalo nakresliť ručne 5 až 7 tisíc obrázkov a trvalo aj pol roka, kým vyrobili jeden diel. (Raccoon.city)
  • V roku 2005 uverejnil istý nemecký časopis plagát, na ktorom už dospelí Lolek a Bolek vyzývali nemeckých homosexuálov, aby podporili pochod gayov a lesbičiek vo Varšave. Spor trval dva roky a skončil dohodou o tom, že ich mená nesmú byť používané v rámci akejkoľvek reklamnej nerozprávkovej propagandy. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama