Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 3
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 3

Recenze (355)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako děcku se mi "Dobrodružství kriminalistiky" hodně líbilo, ale současná repríza mi už tolik nesedí. Herci přehrávají jak na divadle, dialogy působí uměle, hudba je často nevhodná a otravná... Nebo jsem zase nafrefila jen na ty nejslabší díly? Těžko říct, snad se mi jich někdy podaří shlédnout většinu a ne akorát sem tam nějaký. Zatím mírný nadprůměr - 60%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, koprodukční záležitosti s tehdejší NSR dopadaly povětšinou výborně až skvostně a tenhle seriál je pro mě spolu s "Cirkusem Humberto" absolutní špičkou českých seriálů. Koncem série mu sice trošku dochází dech, ale pořád jen do silného nadprůměru. Napínavé příběhy, skvělé provedení, herecké výkony a báječná hudba Karla Svobody. Myslíte si, že se u nás ještě někdy něco podobného natočí? ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Moskalykovo opus magnum. Další ze seriálů mého dětství, u jehož dílů jsem se často klepal strachy a napětím. Pokud mohu po letech pracně lovit z paměti to, co mi po Dobrodružství kriminalistiky zůstalo dodnes, pak mohu napsat jen jediné: klenot! Kam se hrabou Četnické humoresky... Mimochodem famózní hudba Karla Svobody, který byl v 80. letech v nejlepší formě. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Za první dvě série je to jasných 5*, ve třetí už sice pár dílů bylo dost slabých, pro ty ale hodnocení snižovat nebudu. I tak asi nejlepší československý seriál (tedy po F. L. Věkovi) se skvělou atmosférou, výpravou a nejlepšími herci. Můj nejoblíbenější díl je Paprsek o padělateli obrazů van Meegerenovi a po něm Krev. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších krimi seriálů, které kdy natočila nebo uvedla česká televize. Rozmanitý ve všech bodech (doba, zločiny, detektivové) přesto výtečně sjednocený formou. Vždy při zemi, vždy věrohodný. Ale také výborně podaný, s výborným hereckým obsazením, které činí některé z postav seriálu nezapomenutelnými, vždy skvěle gradující. Nikdy nenudí, poučí a přestože některé díly byly slabší (zejména v závěru), jako celek zůstává výborný. Z dílů, které mám nejraději, musím jmenovat Otisk s Petrem Kostkou, "vanovou" Rekonstrukci či Poslední odvolání s Bartoškou jako slavným E.S. Gardnerem. Nezapomenutelný je Rösnerův Vidocq či Havelkův Bertillon. Zkrátka výborný televizní počin. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Ve 22. dílu s názvem "Hon na rozhlasových vlnách" má auto, kterým Attorney Decous (Ladislav Frej st.) odjíždí z domu svého bratra, levostranné řízení. Vzhledem k tomu, že se příběh odehrává ve Velké Británii, mělo by být na opačné straně. (ilicz)
  • Záběry odehrávající se před vstupem do budovy guvernérova sídla a v jejím interiéru se natáčely v exteriéru i interiérech dnešní budovy Ministerstva dopravy, někdejšího sídla Ústředního výboru Komunistické strany Československa na adrese nábřeží Ludvíka Svobody 12, Praha – Nové Město. (HonzaBez)

Reklama

Reklama