Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mnoho lidí možná obyčejný thriller, na který si za rok nikdo nevzpomene, ale už kvůli Nikolajovi, kterého tak často ve filmech nevídáme, pokud nezabrousíme do jeho domoviny, to mohu jenom doporučit. 2 hodiny jsou tak akorát, ačkoliv filmy z toho ranku většinou bývají kratší, alespoň se tvůrcům daří trošku rozvinout příběh a vtělení se do duše člověka zlomeného systémem. Na konci to ve mně zanechalo velmi niterné pocity a celkově jsem dostal mnohem víc, než jsem původně čekal...a samozřejmě nesmí chybět Jon "Frank" Bernthal, bez něj by to prostě nešlo. 👌🏼 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jak já miluju tyhlety chlapácké filmy. Nemůže být skoro většího kontrastu než si po Psím poslání pustit tuhle záležitost :) Zločinec se mě líbil, ale už si pořádně nevzpomínám o čem byl, kdežto Shot Caller je hlavně zpočátku dosti nečitelný a nepřehledně vypadající. Nakonec do sebe ovšem všechna kolečka soukolí zapadnou přesně jak mají. Nikolaj je k nepoznání charismatický bouchač. Musel bych házet superlativy hodně dlouho, ale bylo by to nošení dříví do lesa. 80% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Protipól Shawshank Redemption. Darabontův opus byl filmem, kde bylo násilí a spousta drsných scén. Zároveň ale, a to všichni fandové dobře vědí, je to film plný životní vitality a melancholie. Je skoro až nasáklý nenápadnou poetikou a pozitivní náladou, která se divákovi postupně vkrádá do mysli čím déle film sleduje. Shot Caller je rovněž vězeňské drama. Rovněž svým záběrem měřítka téměr epochální. Ale psychologický efekt má přesně opačný. Tedy místo kam člověk přijde jako silák, avšak těžko někdy odejte. Místo, které odjímá svobodu, zároveň však může dramaticky měnit osobnost. Přerod miláčka z GoT je více než impozantní a Waldau potvrzuje jak vyjmečný herec je. Scénář vcelku sofistikovaně kombinuje vězeňský film bez příkras s typicky USA gangsterkou (točí se v L.A.). Manipuluje dobře i s časovou narací děje, takže scénář díky tomu působí složitě, zamotaně. Jasně, režijní virtuozitu Darabonta tam nenajdete a ani takové ambice film nemá, proto nemůže být nikdy milníkem a kultem. Ale je to jeden z těch snímků který vynikne postupně, časem a bude spíš pro fajnšmekry, než pro střední proud. Má malý marketing a zřejmě ví proč. Waugh chtěl natočit depresivní příběh muže který měl všechno a to ztratil. A podařilo se mu to náramně. Surově, stroze, bez kompromisů. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Steroidy vyžraní modelové a vepři, parodující americké policejní složky a vězeňský život. Většina filmu se dá shrnout jako 120 minutové zdlouhavě přešlapování na místě za extrémně pomalého šmrdlání houslí v pozadí, kdy se vzpomíná na žužu rodinku a prokládá to jen velmi ojedinělá dávka krvavé zábavy. Následuje jen nerealistické, ukrutně dementní a překombinované finále, no a (doslova) pohádky je konec. Chce to být autentické vyobrazení drsného života v americkém vězení, jenže pak si zcela jemný, nesmělý a hodný zelenáč Lannister, rozpačitě si hledajíc místo u místního teplého gangu "nadlidí", strčí pervitin v kondomu do prdele a rázem se z okrajového pingla stává druhý nejvýše postavený člen Bratrstva vylízaných v celém vězení. Možná ale jen nebyl dostatečný prostor a čas na vyobrazení jeho vzrůstající reputace v gangu, protože by se pak do filmu nevešlo to podstatné, třeba jak permanentně zírá do zdi. Románkovi Waughovi asi ztvrdne jen z představy nahých a vypracovaných nebezpečných "zvířat" v kleci, které se sladkokysele potí a zároveň lesknou při žáru slunce a jejich drsných mačo cviků, takže má obsesi na vězeňské filmy plné nahých mužských těl, ale veškerý svůj fetiš si vyprojektoval už před devíti lety do Zločince , který se snad natáčel ve stejných celách jako tohle a prohodit hlavní herce, člověk nepozná rozdíl pomalu ani ve scénáři. Zatímco v něm bylo vše z vězení pečlivě ukázané a v rámci mezí zábavně vylíčené, zde se jen uboze recyklovalo, vykrádalo, případně jen apaticky nastřelovalo a jako bonus se přidal jen ten ukrutně debilní závěrečný plán, který by skončil minimálně u první prohlídky při přijetí do věznice u roztažených půlek, povoleného svěrače a obligátního zakašlání. 60 % ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vychutnal jsem si vše, co film naservíroval. Pro někoho táhlý a monotónní soundtrack, pro mě perfektní ladička atmosféry. Někdo nadává na záběry hledícího hrdiny do vězeňské zdi. Byli jste někdy zavřený? Většinu času tam odsedíte koukáním do zdi. Dobytí hierarchie vraždami a prací pro gang mi nepřijde úplně zcestné. Psychologicky krásně rozebraný dílo ponořené do studie proměny hlavního hrdiny. Občas je potřeba zvolit menší zlo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Money (Nikolaj Coster-Waldau) si svůj trest odpykává v cele číslo 13. Pokoj se stejným číslem má i v motelu v době, kdy je na svobodě. (Yokolobuna)
  • Frank (Jon Bernthal) má na krku tetovanie "PEN1," čo znamená "Public Enemy No. 1" (verejný nepriateľ č. 1). PEN1 je tiež názov pouličného gangu z okresu Orange v Kalifornii. (zajo91)
  • Jedno z tetování, které má na sobě Frank 'Shotgun' (Jon Bernthal), je hákový kříž. (Varan)

Reklama

Reklama