Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "Tetris" vnímam z pohľadu filmárčiny ako solídnu dramatickú jazdu, ktorá ma vôbec nepustila. Priznávam, že som nad pôvodom hry vôbec neuvažoval a je zaujímavé si uvedomiť, ako má jedna z najznámejších značiek v histórii silnú históriu. Je to celkom fascinujúce. Napriek tomu, že som kúzlu Tetrisu nikdy úplne nepodľahol... tak je pravda, že som tomu kedysi venoval celkom slušnú dávku času a kocky boli hold všade. Ale potom som sa samozrejme ako hráč posunul niekam inam. Tento film ma však bol schopný presvedčiť, aby som si našiel niekde online verziu a dal si aspoň jedno kolo. Pretože zrazu hra, ktorá po rokoch už vyzerala celkom staro a neprináša nič, čo by som nepoznal pôsobila, ako keby som si pripomenul dávne staré časy, ktoré boli svojim spôsobom aj výnimočné. Nepoznám asi nikoho, kto by Tetris nikdy nehral alebo nepoznal. A to už niečo signalizuje. Film je možno miestami trošku moc dramatický a dočkáme sa niekoľko scénok, ktoré majú všetko asi trošku len spracovať pre diváka zaujímavejšie, no či už je to tak alebo onak, ide rozhodne o príbeh, ktorý stojí za to poznať a vďaka Taronovi Egertonovi mám pocit, že sa dočkal solídneho prevedenia. Išlo o solídne zakončenie tohto solídneho filmového mesiaca a ako hrač som s výsledným produktom spokojný. Dostatočne kvalitný na to, aby som mu dal odporúčanie. Hodnotenie: A ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Naivita zde nevadí, je součástí hry. A ta umí bavit, vkusně míchat popkulturní vsuvky i udržet si přehlednost v poměrně sofistikované scénáristické kostře. Free Guy pro dospělejší, ale ne konzervativní publikum - o to více, pokud vás zajímá podnikání a historie vzniku jednoho herního fenoménu. Film vyšel na VOD ve stejnou dobu jako v kinech Air Bena Afflecka, což je dosti odlišné, ale stejně povedené “podnikatelská dobrodružství” ze stejného historického období. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento film mě skutečně zaujal. Ani bych neřekl, že má tato legendární hra tak zajímavý příběh. Snaží se zmapovat její cestu, a to hlavně po té právní stránce. Získat na ni práva nebylo totiž vůbec jednoduché, protože byla z Ruska. Taron Egerton tu skvěle hraje obchodníka, který se snaží práva na hru získat. Není to jednoduchý úkol, protože má o hru zájem víc společností. Většina filmu se odehrává právě v Rusku, kde probíhá vyjednávání, které jim tajná služba zrovna moc neulehčuje. Je tam i občas hezky použitá 8bitová grafika. Programátoři si jistě přijdou na své. I hudba je tam dobře zvolená. "Co je Nintendo?" :D ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Wow, to bylo dobré. Bál jsem se trochu že to bude tak zbytečný a tupý film jako Air: Zrození legendy, a nakonec pravý opak - výborné drama, komedie, i velmi milá oslava počátků videoher.  Velmi zábavně a trefně předvedené korporátní i politické machinace které drtí těch pár idealistických nadšenců v napínavém příběhu, který v tandemu s hravou režií nešetří nadsázkou a v při dění v Moskvě přechází do až tak groteskní parodie, že jsem jen čekal kdy se honící se auta změní na pixelové videoherní modely... a pak se přesně tohle stalo, a já se jen řehtal na celé kolo, až do nevyhnutelně šťastného konce. Feel good film roku. 8/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Za osmibitovou klasikou je zabava s krasnym vizualem a s hudebnim doprovodem pocitacovych her z 80. let, ktery ucinkuje zabavne. Taron Egerton je vynikajici. Uvidite obchodni smlouvy a etiku obchodovanu, licence, korporatni spionaz, smlouvy,  podezirani, kapitalismus versus socialismus, studena valka, podezirani... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Produkce filmu musela být dočasně zastavena po případu koronaviru v Glasgow. Taron Egerton (Henk) byl testován s negativním výsledkem, ale stále byl několik týdnů izolován. (mikki089)
  • Henk (Taron Egerton) na začátku filmu říká, že vidí kostky i ve snu. „Tetris effect“ je skutečný fenomén popsaný v roce 1994 novinářem Jeffrey Goldsmithem, který odkazuje na nedobrovolné „halucinování“ nebo denní snění. (HellFire)
  • "Tetris" z roku 1984 bol najpredávanejšou videohrou všetkých čias od roku 1993 do roku 2020, kedy ju prekonal "Minecraft" (2009). (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama