Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Relativně hezky natočený poetický příběh o přátelství chlapce a starého boháče. A to je vše co tenhle film nabízí. Neskutečná nuda, u které 100 minut čekáte až se nějak rozjede, - spoiler - což se nikdy nestane. Ten film se šíleně táhne, nenabízí jakoukoliv gradaci, ani náznak napětí nebo snad něčeho co se dá nazývat hororovým prvkem, když už to v té kategorii nějakým omylem je (asi protože to je Kingovka?). Identita tohohle filmu je mi obecně záhadou, protože to není ani mysteriózně zajímavé, ani dramatické, ani thrillerově napínavé.. je to žánrové vakuum. Herecky únosné, ústřední dvojka funguje, ale k čemu to je, když vás zbytek unudí k smrti. Možná jako kniha tenhle příběh funguje, ale jako film je to bída. Není jediný důvod, proč byste měli téhle šedi dát přednost například před letošním Černým telefonem. 4/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Telefon pana Harrigana je velice slabá adaptace jedné z Kingových povídek, jelikož nedisponuje ale opravdu naprosto ničím, co by mohlo potencionálního diváka zaujmout, tedy krom výrazných hereckých představitelů jednotlivých postav, samozřejmě na čele s Jaeden Martellem, toť ovšem skutečně vše. Tedy je ještě dost zvláštní pravda, že na to, o jak prázdný film se vlastně jedná, tak jsem se kupodivu nudil vážně jen chvílemi, a i spád to mělo poměrně slušný, zvláštní to je ale prostě z důvodu, že prakticky v žádném ohledu tento film nefunguje. Zásadní vinu na tom dle mého názoru každopádně nese miniaturní zápletka, která je zkrátka obsahově na stominutový film absolutně nedostačující, což jak jsem již zmiňoval, tak z toho sice John Lee Hancock vybruslil ještě nadmíru dobře a se ctí, nicméně celý příběh kvůli tomu jednoduše ztrácí na intenzitě a na působivosti, chybí zde jakékoliv napětí, jediný moment překvapení, absentují emoce, nepřítomna je jakákoliv gradace příběhu, na hraně je to pak i s atmosférou, která je sice taková klasicky ,,kingovská,, ,což by mělo být v pořádku, jenže na druhou stranu pro film samotný nepředstavuje prakticky žádný význam a rozhodně nikterak nezvýrazňuje výsledný dojem, samozřejmě k lepšímu. Závěrečná pointa na mě navíc zapůsobila nevídaně katastrofálním způsobem, zcela bezvýsledně, prázdně, prostě úplně o ničem, takže opakuji, při sledování Telefonu pana Harrigana sice pocity nudy a nezáživnosti úplně nehrozí, na druhou stranu se jedná o natolik bezvýznamný příběh, se oželet tuto podívanou může určitě každý. ()

Reklama

Kienast 

všechny recenze uživatele

Rodinný souboj ve zfilmování "telefonních povídek" vyhrává ten černý od Joe Hilla. Horor v kolonce žánru je za mě úlet. Tohle mystery drama je zbytečně dlouhé, utahané, vlastně bez pořádného příběhu, až je mi vlastně líto Martella a Sutherlanda, kteří se opravdu snaží a jen díky nim jsem koukal na obrazovku TV, místo do mobilu. Nemastné neslané. Víc emocí ve vás vyvolá jakýkoliv díl Věřte Nevěřte. 4/10 ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Kto filmu priradil žáner horor ho na 100% nevidel, pretože horor to nie je ani omylom...  Najväčším pozitívom filmu sú herci: Donald Sutherland (tak ako mu hovorí Martell v 1 scéne) "aj keď je už viditeľne na pokraji síl a zoslabnutý, tak z neho vyžaruje istá sila" a po dlhom čase som ho videl v poriadnej úlohe. A znova potvrdil, že je to kvalitný herec, podobne ako jeho filmový parťák Jaeden Martell (známy hlavne z IT). Páni majú medzi sebou fajn chémiu a ich vzájomné rozhovory sú najlepšími pasážami inak dosť pomalej drámy, ktorá neprekvapuje, nedesí, nešokuje ani ničím extra neinovuje. Proste len tak voľne plynie a dosť povrchne zabrdne do viacerých možných oblastí vývoja, pričom žiadnej z nich sa nevenuje do hĺbky. Ale i keď je to film z kategórie "dokopy sa tu vlastne nič nedeje" nebola to vyslovená nuda a na jedno pozretie ma to nijako nepohoršilo (sám vlastne ani neviem prečo, pretože to ako nuda podľa popisu znie). Čiže ako jednohubka okej, ale film ktorý by som niekomu odporučil Telefon pana Harrigana 100% nie je. 50% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Radsi bych si pribeh od Stephena Kinga precetl, nez videl takto nafilmovany. Moderni technologie slouzi ke komunikaci s mrtvymi. Socialni media se skutecne jevi nadprirozenymi podle toho jak uhranuly mladou generaci. Tento teen pribeh je depresivni alegorie naseho vnitrniho odmitnuti se vzdat veci, ktere jsou pohodlne, ale pro nas spatne. Hlavni duvod sledovani pomalu plynouciho pribehu je Sutherland. S Martellem navazali uveritelne hluboke pratelstvi. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama