Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté, pro příznivce strašidelných hororů tohle...zkrátka není. Jsem velmi mile překvapen, jak skvěle se podařilo (v což jsem nijak nedoufal) převést Kingovu povídku do filmové řeči. Kdo zná jeho tvorbu, dobře ví, že King je především vypravěč a mistr psychologického dramatu. To hlavní stojí na dialozích postav a jejich následném jednání. Sledovat naslouchajícího Harrigana a předčítajícího Craiga a jejich následné rozhovory bylo tak dokonalé, až mi bylo líto, když jejich setkání skončila. Lehce Faustovské téma, zodpovědnost, vina, moc peněz, přátelství, porozumění, samota, hledání a nacházení. Hrůza zde není prvoplánová, nýbrž je tak trochu pod kůží. A naprosto rozumím nepochopení filmu i tomu, že kdo čekal nějakou bubákovinu, která se nabízela, ale naštěstí zůstal snímek při zemi, musí být zklamán. Ale ať psal King o upírech, vlkodlacích nebo monstrech z vesmíru, tak vždy byl na prvním místě příběh lidí konajících dobro či zlo, mýlících se, hledajících a mnohdy troskotajících. Výborný vizuál a slušná hudba. Spokojenost, ale těm, co by chtěli prvoplánovou hrůzu, film nedoporučuji. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Koncepčne je to skromná adaptácia modernej poviedky z pera S.K. Má to potrebné prostredie, dvaja hlavné postavy v podaní Jaeden Martell / Donald Sutherland majú potrebnú chémiu. Čo nemá, tak to je hlbšia (a trochu mysterióznejšia) atmosféra, doplnené s „Kingovským“ pocitom strachu a hrôzy. Skúste ignorovať menej ambiciózny záver. Čítanie z dobrých kníh a myšlienky o mobilu, sociálnych sieti a podobných veciach (najmä z pohľadu Kingu) boli dobré .Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Pomalé, náladové, melancholické. V podstate coming of age story s duchárskym podtextom, ponaučením.  Krásne natočené, zahrané, po technickej stránke, stránke výpravy, tomu v podstate nie je čo vytknúť. Dokáže to vtiahnuť. Jeden Martell pravdepodobne podáva svoj životný výkon, klobúk dole. Myslím, že z Kingovej novely sa viac vyťažiť nedalo, čo rozhodne nie je mínus, práve naopak, jedno pekne doplňuje druhé, a naopak. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2020 vyšla kniha "Keď tečie krv" (If It Bleeds). Je to zbierka štyroch noviel, ktorých autorom je americký spisovateľ Stephen King. Úvodná, v poradí prvá, sa volá "Telefón pána Harrigana" (Mr. Harrigan´s Phone). Podľa tejto zhruba sedemdesiat stranovej literárnej predlohy vznikla v roku 2022 stopäť minútová filmová adaptácia. Natočil ju režisér John Lee Hancock. Po technickej, filmárskej stránke je to v poriadku. Dokonca aj Donald Sutherland sa výborne hodil do úlohy starého milionára Harrigana. Zato ten vychrtnutý päťdesiat kilový pubertálny Harry Potter, čo bol obsadený do role Craiga mi tam vôbec nepasoval. Oproti novele, ktorú som čítal so zatajeným dychom, ma táto filmová verzia neoslovila. Nemalo to potrebnú atmosféru, prišlo mi to také akési mdlé. *** ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Předloha lepší, což asi nepřekvapí, ale film je povídce věrný a zpracování je to skvělé. Pochyboval jsem o tom, že je to materiál na celovečerák, ale nějakým zázračným způsobem se to povedlo zadaptovat tak, že to celou hodinu a tři čtvrtě opravdu nenudí a příjemně to uteče. Jen to fakt není horor, ani povídka není horor, je to prostě King, jehož adaptace se zase jednou povedla. Jistě, není to nic, k čemu bych se vracel, ale na jedno podívání je to úplně super film, který rozhodně ničím neurazí. A navíc je velmi příjemně obsazen, hlavní dvojice je fakt skvělá. A je to od Netflixu, takže to mohlo dopadnout jakkoliv, Dopadlo to dobře, a vlastně je to tak trochu zázrak. Tvůrci rozhodně nemají jediný důvod, proč se za výsledek stydět. Jsem spokojen, lépe to asi dopadnout nemohlo, ale hůř ano. 70 %. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama