Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Toto proste Netflixu vychádza. Spracovanie krátkych kKngových poviedok (1922, In the tall grass, Mr. Harrigan´s phone) patria určite k tomu najlepšiemu čo dokázal vyprodukovať v posledných rokoch. Tú poslednú Netflix pochopiteľne zameral na svojich väčšinových predplatiteľov a užívateľ, deti rodičovských účtov. Pozvoľné rozprávanie príbehu v podaní Grega ako vidieť tunjajších užívateľov príliš nenadchlo, ale presne tak tomu bolo aj v prípade dvoch ostatných spomínaných poviedok a aj oni boli spracované rovnako dobre. Kým Kingov Strašiak nedokázal svojou atmosférou zaujať z môjho pohľadu, ktorý sa od väčšiny užívateľov líši, Harriganov telefón práva vďaka nenútenej atmosfére celého príbehu podčiarknutou solídnym výkonom Jaedena Martella patrí k veľmi príjemným prekvapeniam, ktoré som, úplne zbytočne, na základe tunajšieho hodnotenia odkladal. Raz darmo, riadiť sa hodnotením na čsfd je ako vyberať obchod či reštauráciu na základe recenzií ľudí na google play. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Bohatý podnikatel John Harrigan sa skamaráti s chlapcom, ktorý mu chodí čítať knihy. Chlapec mu po výhre v lotérii kúpi rovnaký iPhone, ako má on, a starý muž sa tomuto daru velmi teší. Po smrti pána Harrigana sa mu začnú diať zvláštne náhody a je jasné, že jeho najlepší kamarát rozhodne neodpočíva v pokoji. - Hororoví fanúšikovia z toho nadšení velmi nebudú, pretože sa to až nápadne podobá na tohtoročný nadpriemerne uspokojivý a hlavne akčnejší The Black Phone, ale stále ide o film, ktorý stojí za to vidieť. Duo Sutherland / Martell má medzi sebou velmi príjemnú chémiu a medzigeneračný rozdiel, pri ktorom mladý človek musí staršiemu človeku ukazovať, ako fungujú moderné technológie, to sme si už zažili zrejme všetci. Záverečná pointa mi prišla tiež spracovaná s prehladom a nesie peknú (na Netflix dokonca až trúfalú) hlavnú myšlienku. Po dlhšej dobe Kingovka, ktorá ma bavila a niekedy si ju pustím znova. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Nestaňte se debily, zakopejte mobily!" Klobouk dolů před Donaldem Sutherlandem, hned dvakrát. Jednou za roli, kterou si střihnul s noblesou sobě vlastní a podruhé za odvahu, se kterou se ve svém požehnaném věku položil do (filmařské) rakve, čímž de facto výsměšně vystrčil zadek na zubatou, přešlapující mu nesměle v předsíni. Jaeden Martell se svýma očima plaché laně a jedničkou z předmětu předčítání a lichocení zazobaným starcům mu zdatně sekundoval, jakmile však osaměl, jeho výkon šel dolů, čili postava do kytek. Vnitřně rozerván, pochybnostmi zmítán, svědomím sžírán, zatím ne muž, chováním spíš žena: Nevím co chci, ale nedám pokoj, dokud to nedostanu. A až to dostanu, tak se z toho zvencnu. Mravní poučení z příběhu: Až si budete objednávat vraždu nějakého zmrda, přihoďte k objednávce i vymlácení zubů vašemu svědomí. To aby vás pak nemohlo hryzat (a mě tím prudit). Závěrem, abych potěšil starého pána, milovníka knih, posílám mu pod zvonící kytky mou parafrázi románové fantasy klasiky: "Jeden iPhone vládne všem, jeden jim všem káže, do Bohnic vás přivede, do nicoty sváže."  ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první dobrou se přiznávám, že jsem vůbec netušil, že tento námět vychází od Stephena Kinga. Prostě jsem si náhodně pustil film, který mi padl do oka. No a v tu chvíli se rozjížděl příběh, který hned na začátku spěl k tragédii. To prostě nešlo netušit. Už ale nešlo vědět, co se bude dít dál a dělo se toho docela dost...byť všechno bylo zastřeno temnotou a tmou. Mně se to ale ve výsledku líbilo. Ano, vyprávění je jak pro důchodce, ale atmosféru to má tak silnou a tajuplnou, že i když se ve filmu nic zásadního neděje, nenechá Vás to ani na moment chladným. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Neskutečně příjemný film, který byl navíc dobře natočený a zahraný taky skvěle. Tenhle příběh táhne především atmosféra, která se povedla především kvůli score. V určitých momentech jsem byla vtažená právě pomocí tohohle. A potom je tam ta druhá věc. Ta k zamyšlení. Jenom varování pro ty, kteří nečetli povídkovou předlohu. Tenhle film není horor, stejně jako ani není předloha. Tak to nehodnoťte jako "horor, u kterého jste se nebáli" jenom proto, že je tady špatně žánr. (Takže jsou u údajů k filmu hned dvě chyby, mmch.) Dík. Vy ostatní si film užijte :) Edit: 28.10: novidíte, že to jde! Z knihy je povídka. Tak už jenom opravit žánr horor a bude spokojená :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno