Reklama

Reklama

Dva šampioni Šaolinu

(neoficiální název)
  • Hongkong Two Champions of Shaolin (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva najväčšie bojové klany v Číne sú Shaolin a Wu Tang. K moci sa dostáva dynastia Quing a pokiaľ Wu tang je jej prívržencom, Shaolin sa snaží Quing zvrhnúť. Medzi klanmi sa rozpúta boj, v ktorom nehrá úlohu iba zručnosť v bojových umeniach, ale aj lstivosť a zrada. (kitano)

Recenze (6)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ozvučiť všetky tie bitky musela byť riadna fuška, takže zvukárom tlieskam. Keď zavriete oči, tak je to celkom rytmická záležitosť. V postavách som sa síce strácala, ale všetko jedno, v záverečnej choreografii bolo jasné kto je kto. Myslela som ale, že môj obľúbenec Hu Huigan prežije .. došľaka!! ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Chang mě docela potěšil, i když se film nevyšplhal ke špičce. Lo Meng dokonce občas zkoušel hrát a dopadlo to dobře a ostatní Venoms byli dost dobří. Choreografie víc, než dobré a kdyby šlo o jakéhokoli jného režiséra, určitě bych měla tendenci to celé nadhodnotit. Když jde o Changa, stále srovnávám s jeho nejlepšími kousky...5.5/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Uz som si zvykol, ze Chang Cheh v kolonke reziser je pri filme vzdy zarukou kvality a nieje tomu inak ani teraz. Zapletka je sice jednoducha, no vdaka vela zaujimavym zvratom a to najma v druhej polovici, sa film stava skutocne zabavny. Zrada, priatelstvo, tragicke osudy a hromada spickovej akcie - to je rovnica, ktora na mna vzdy zarucene zafunguje Z jedneho tahu ktory tu predvedie Sheng Chiang sa spravi slabo urcite kazdemu chalanovi :). A tie uvodne titulky...su proste uzasne. (9/10) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Produkce Shaw Brothers v nejlepší formě! Klasicky "prajednoduchý" příběh o znesvářených klanech bojovníků je však vyšperkován vcelku propracovanou strukturou děje. Postavy zde pouze nevstupují na scénu, aby se zapitvořily, pohádaly a popraly, ale smysluplně plynuly v dějové linii od bodu A do bodu B a dál. Scénář hongkongským kopáčům pro tentokrát přinesl možnost předvést i něco jiného než jen prostý škleb, ne vždy se to povedlo, ale i jen snaha je v tomto žánru vítanou přidanou hodnotou. En gros celého filmu je ovšem martial art a Dva šampióni Šaolinu nabídnou v tomto ohledu naprosto dokonalou podívanou. Různorodé styly, zbraně, nešetří se ani krví a brutalitou, kupříkladu taková urvaná varlata budiž pozvánkou i pro psychicky odlišnější diváky. Závěrečná mela a finální tečka pak zvedají mé hodnocení až k pětihvězdným výšinám. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama