Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Kultovní anarchisticko-punková hippie groteska pojednává o každodenním životě čtyř „studentů" v Londýně počátkem 80. let. Zbabělý revolucionář Rick (Rick Mayall), urvaný punker Vyvyan (Adrian Edmondson), bolestínský hippie Neil (Nigel Planer) a uhlazený Mike (Christopher Ryan) si pronajali barák na kraji Londýna a intenzivně ho vybydlují. Krutě zacházejí se svým domácím (Alexei Sayle) – a on krutě zachází s nimi. (Česká televize)

(více)

Recenze (91)

cherita odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná blbost, a to mi anglický humor rozhodně není cizí - tedy aspoň nebyl, dokud jsem neviděla tohle. Vím sice, že český dabing může britcomu ublížit víc, než cokoli jiného, a taky vím, že dva a půl dílu je trochu málo na objektivní názor, ale já vám na objektivitu kašlu. Důvodem, proč jsem s touhle magořinou ztrácela čas, byla stejně jen slibovaná přítomnost Hugha Laurieho, Stephena Frye a Emmy Thompson. Jakmile jsem zjistila, že se všichni tři objevují v jediné scéně, která se navíc dá dohledat na youtube, s úlevou jsem to přestala sledovat. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem před zhruba třemi měsíci zahlédl, že ČT 2 uvede Mladí v partě, dost jsem se těšil, protože jsem na tento seriál slyšel většinou kladné reakce. A teď po zhlédnutí 10 z 12 dílů (dva díly mi bohužel unikly, ale pochybuju, že by změnily můj názor) musím říct, že tohle je zklamání. Některé díly jsou celkem vtipné, to uznávám, ale u některých jsem i litoval, že jsem místo toho nešel spát. Věřím, že kdybych byl v roce 82 ve Velké Británii a byl bych hipík, anarchista nebo punker, mohlo by se mi to líbit, ale takhle ne. Tohle je společně s Kanclem to nejhorší, co jsem zatím z Velké Británie viděl. Myslím, že tři hvězdy jsou akorát s tím, že možná, ale fakt jen možná, tomu někdy za hodně dlouho dobu dám zase šanci… Ale spíše ne. P. S. A ČT 2 v tom měla pěkný bordel. Odvysílat prvních 9 dílů s českým dabingem a poslední díly v originále s titulky… ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tyhle postavy jsou fakt naprosto příšerné, naprosto tupej punker Vyvyan, neustále křičící anarchista Rick, zastydlej hipík Neil a slizkej Mike, kdo to sakra vymyslel? Ale jejich demolice beru a hudební vystoupení taky. Ve své blbosti by to mohlo být geniální, ale občas je to prostě jen blbé, takže 3 ***. Rád se na to občas kouknu, to jo.. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Několik dnů po Zmiji se mi do rukou dostal další legendární sitcom z produkce BBC. Je zde vidět jasná inspirace Monty Pythony - například mluvící brambora či zásuvka ve mě evokovala vzpomínky na Gilliamovy podobně ujeté kresby. Ovšem humor mi přijde jako největší slabina seriálu. Je úplně bláznivý. Ve dvou epizodách (třetí a pátá) první série to ovšem bylo tak bláznivé, až to bylo trapné, proto slabina. Ve zbytku série jsem se dobře bavil, hlavně při posledním dílu - je tu i bonbonek v podobě parodie na Osvícení. Postavy - co se těch týče, tak žádná ve mě nevzbudila podobně jako při IT Crowd nějaké velké sympatie a náklonnost k určitému charakteru. Co mě potěšilo, je vystoupení nějaké známé skupiny (Nine Below Zero, Madness, Motorhead) v každém díle kromě šestého. Též je zajímavé sledovat i nějaké občas objevivší se guest stars - například Hale a Pace, v druhé sérii ještě přibudou Tony "Baldrick" Robinson, Stephen "Melchett" Fry, Hugh "George" Laurie, Chris "Rimmer" Barrie, Norman "Holly" Lovett nebo sám člen Monty Python Terry Jones. Ovšem je pravda, že jdou stěží poznat. Takže hodnocení - po první sérii jsem díky výborné epiozdě Potopa hodnotil ještě mírně - za pět, nicméně ve druhé sérii se vyskytlo ještě více hluchých míst a teď už budu muset vážně dát za čtyři. Říkám to nerad, ale Young Ones jsou jedním ze slabších sitcomů, naštěstí si to Ben Elton vynahradil později na Blackadderovi a Blue Line, stejně jako Ed Bye na Trpaslíkovi. "Tak to je úžasné. Za chvíli začne největší párty mého života a on z oblohy spadne obří sendvič!" ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem viděl asi dvě epizody tohoto seriálu a přišlo mi to děsně nevtipné. Teď jsem tomu dal druhou šanci a v zásadě to nebylo tak zlé. Bourání čtvrté stěny, bizarní momenty a šance, že se může stát absolutně cokoliv mě docela drželi u obrazovky, i v momentech, kdy některé postavy byly opravdu otravné. A tím otravné myslím hlavně to neustálé křičení mezi Vyvyanem a Rickem, které se postupně dost omrzelo a začalo být místy dost nesnesitelné. Finále vcelku povedené. Cliff! oblíbené díly: 1x04 - Bomb, 2x04 - Time ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • V tomto díle živě vystoupí kapela Madness se svou sklabou „Our house“. (Epistemolog)
  • V této epizodě živě vystoupí kapela Dexy´s Midnight Runners se svou skladbou „Jackie Wilson said“. (Epistemolog)
  • V této epizodě živě zahraje kapela Radical Posture svou píseň „Doctor Martin's boots“. (Epistemolog)

Reklama

Reklama