Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá dívka (Jennifer Connelly) má třináct hodin na to, aby překonala nástrahy nebezpečného, ale úchvatného Labyrintu a zachránila svého malého bratra, kterého kdysi na její přání unesl král Goblinů (David Bowie). (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Pohádka, kterou jsem viděl jako malej kluk ve škole v přírodě a dodneška si nemohl vzpomenout, jak se jmenuje. Ale rozhodně na mně zanechala následky, jinak bych si na ní po těch letech nevzpomněl. Když jsem si pouštěl po těch letech ukázky na youtube, už to nebylo ono, ale v dětství to pro mě byla bomba. Skvělá Jennifer Connelly, David Bowie, bludiště, skřeti a hlavně atmosféra. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

scenár napísal najmladší z členov legendárnej skupiny Monty Python Terry Jones, ktorý je na rozprávky expert a táto sa mu naozaj podarila. Ktovie, ako by to dopadlo, keby sa bol chopil aj réžie (pretože aj takéto zručnosti ovláda) aleb ak by sa režisérskeho postu zhostil dokonca sám pán ďalší Terry "exPython" Gilliam, skôr ako optimistická a roztomilá rozprávka by to dopadlo ako šialený ohňostroj bizarností duchom podobný horroru. Dopadlo to však aj tak dobre - ako inteligentne postavená a obrazovo a vizuálne nesmierneinšpiratívna a pestrofarebná rozprávka na ktorej sa okrem drobných divákov, pre ktorých je primárne určená, pobaví aj človek dospelý, lebo občasný čierny-humor, pythonovský sarkazmus a roztomilosť niektorých postavičiek stojí za to. Celý čas mi však nejako nesadla Bowieho 80´s hudba, ale človek sa dokáže zmieriť a vyrovnať s čímkoľvek. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Je to docela fajn si po letech připomenout tuhle fantasy pohádku s písničkami Davida Bowieho, která ani po letech neztrácí své kouzlo. Nejvíc ze všech postaviček se mi líbil skřítek Hoggle a Ludo takové velké chlupaté dobračisko, kteří pomáhali dívce Sarah překonat cestu labyrintem, aby zachránila svého malého brášku a on nezůstal v zemi goblinů. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasická dětská fantasy z osmdesátých let. Naivní děj je situován do labyrintu, který zde zdařile supluje za rozsáhlý fantastický svět. Snímek se příliš nesoustředí na postavy ani budování spletitých vztahových pavučin, ale spíše na samotnou cestu labyrintem, ten se tak stává nejdůležitějším činitelem snímku. Nejde tu ani tak o záchranu dítěte, ale o postupné procházení nejrůznějších zákoutí a objevování nových skrytých postav. Přestože některé prvky (ruce, dveře) jsou docela zajímavé a pěkně vizuálně řešené, není (minimálně v dnešní době) tato exhibice vizuální nápaditosti schopna udržet diváckou pozornost po celou dobu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čas mojej mladosti a pekné spomienky na to obdobie. No na tomto snímku je veľmi dobre vidno, ako sa na niektorých filmoch dokáže podpísať zub času. V tých časoch by som to hodnotil ako takmer dokonalé dielko, dnes už iba slabším priemerom. Štandardný fantasy príbeh, v ktorom to najzaujímavejšie bolo sledovanie mladých hercov, no a samozrejme... David Bowie, ten mal charizmy vždy dosť na rozdávanie. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (91)

Zajímavosti (17)

  • Dieťa, ktoré „hrá“ malého Tobyho, je Toby Froud, syn Briana Frouda, umelca, ktorý vytvoril pre Labyrinth konceptuálny design. (glamgirl)
  • Vo filme je v rôznych scénach sedemkrát skrytá Jarethova resp. Bowieho tvár. (glamgirl)
  • Fľaše na mlieko pri dverách Hradu goblinov sú typickou "vizitkou" režiséra Jima Hensona. (glamgirl)

Související novinky

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

01.06.2020

Neobvyklá pohádka Jima Hensona Labyrint z roku 1986 se dočká pokračování. Dvojku kultovního filmu v němž hlavní roli kdysi ztvárnil David Bowie pak natočí režisér Scott Derrickson (Doctor Strange).… (více)

Pokračování Labyrintu má scénář

Pokračování Labyrintu má scénář

29.10.2018

Pokračování kultovní fantasy Labyrint z roku 1986 s Davidem Bowiem a Jennifer Connelly má hotový scénář. Potvrdil to režisér Fede Alvarez (Smrt ve tmě, Dívka v pavoučí síti), který se k projektu… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama