Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se 20. leden 1942. Je mrazivý den, sněží a nikdo netuší, co se zanedlouho odehraje v domě u jezera Wannsee nedaleko Berlína. Major SS Adolf Eichmann osobně dohlíží na to, aby pohoštění i nápoje připravované pro skupinu očekávaných nacistických pohlavárů byly bez jediné chybičky. V limuzínách s osobními šoféry se postupně sjíždějí nejvýše postavení muži Třetí říše někteří v uniformách SS, jiní v oblecích vládních úředníků, další ve zcela nenápadném civilu. Posledním z patnácti pozvaných je Reinhard Heydrich obávaný šéf hitlerovské policie a říšský protektor. Už ve chvíli, kdy vkročí do vstupní haly, vzbuzuje mezi ostatními hosty zároveň obavy i respekt nejen proto, že má nejvyšší hodnost, ale zejména proto, že sám maršál Göring rozhodl, aby Heydrich svolal tuto tajnou schůzku a vyřešil na ní veškeré podrobnosti konečného řešení židovské otázky. V následujících devadesáti minutách právě tito muži rozhodnou o osudu milionů lidí v celé Evropě. A když konspirační setkání skončí, konečné řešení začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (311)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z historického hlediska bych tomuto filmu dal pět hvězdiček bez mrknutí oka. Ovšem z hlediska kvality musím ubrat. Nechci být nepochopen, ale připadal jsem si jak na čaji o páté. Přitom, když si přečtu právě onen protokol z této konference , který jsem zanechal v diskuzi u tohoto filmu, tak se mě dělá špatně. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Konverzační válečné drama, u kterého nutně musí diváka mrazit v zádech a to nejen při pohledu na zasněženou krajinu u jezera Wannsee, ale zejména při pomyšlení, že se skutečně takto nějak odehrálo řešení židovské otázky. U velkého stolu se sešla parta nacistických pohlavárů a když právě nekouřili doutníky, necpali se prvotřídním jídlem a nechlastali jistě drahý alkohol, debatovali o tom, jak je potřeba vyhladit židovskou rasu. Tvůrci tohoto snímku vybrali skvělé herce, kterým divák nemusí mít problém jejich úlohy věřit. Drobný problém jsem měl pouze s představitelem Heydricha, protože mi Kenneth Branagh nepřišel "řezníkovi z Prahy" ani trochu podobný (když pominu účes). ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film, který se v akčnosti příliš nepřetrhne a většinou pouze sleduje v dlouhých, nepřerušovaných záběrech rokování několika mužů sedících kolem stolu. Nuda? Když se tato hrstka vyvolených baví o jednom z největších zvěrstev v dějinách lidstva a když tyto muže hrají herci jako Branagh, Firth a Tucci, tak ani náhodou. ()

woody 

všechny recenze uživatele

V roce 2001 se natočilo několik filmů s válečnou tématikou, začala i sama válka(Bushovci s Ládinovci).Pár z těch filmů-Černý jsestřáb sestřelen, Země nikoho ad.- se staly oceňovanými a sbíraly Oscary.Ale to nejlepší s válečnou tematikou je televizní- seriál Bratrstvo neohrožených a Konference ve Wannsee- a ještě k tomu od jedné produkční společnosti, kterou snad nemusím déle představovat, HBO.Bratrstvo je seriál přímo o válce a sbíral ocenění.Konference- a to je na ní nejlepší -je komorní drama na pozadí války která popisuje setkání nacistických pohlavárů a jejich jednání o řešení problému židovské otázky.Herecké výkony jsou naprosto dokonalé není co vytknout, skvělému výsledku přidává i prostředí kruté zimy.Je to i přiměřeně dlouhé takže nuda určitě nehrozí.A herecký koncert Stanleye Tucciho jakožto Adolfa Eichmanna je nezapomenutelný, pro mě jsou ostatní v pozadí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Debata vysokopostavených vojenských funkcionárov "Tretej Ríše", politikov, právnikov, hľadajúcich riešenie ako najjednoduchšie, nebezpečnejšie, v rámci zákona, vyčistiť nemeckú zem a svet od židovskej rasy. Bolo veľmi zvláštne počúvať tieto choré, zvrátené názory, či myšlienky ohľadom niečoho tak krutého. Akoby sa rozprávali o spôsobe sadenia "pšenice". Proste, bol to rozkaz, politický smer Vodcu, a oni "robotníci", ktorí dostali za úlohu nájsť spôsob, ako vykonať svoju prácu. Nič viac, nič menej. Nikto zo zúčastnených sa nezamýšľa nad nemorálnymi či protihumánnymi krokmi. Je to meeting ako každý iný, stačí sa len dohodnúť. Divák, ktorý si pustí tento snímok by mal vedieť, že celý film zobrazuje vyjadrenie myšlienok formou dialógu, žiadna akcia, samopal, či guľomety. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Stanley Tucci bol jediný americký herec v produkcii. Zaujímavé je, že nebol tvorcami požiadaný upraviť svoj prízvuk na britský, aby ladil s ostatnými. (Real Tom Hardy)
  • Všetky postavy, ktoré majú na ruke svadobný prsteň, ho majú na ľavej, ako je zvykom v US a UK. V Nemecku by ho mali mať na pravej. (Real Tom Hardy)
  • Jelikož se nezachoval detailní popis konference, musely být některé detaily (podáváné jídlo, rozsazení účastníků kolem stolu, oblečení jednotlivých postav) vymyšleny natáčecím týmem a nezakládají se tedy na žádném historickém podkladu. (StarsFan)

Reklama

Reklama