Reklama

Reklama

Ruslan je bývalý gangster, který se nyní živí psaním knih. Nyní jede do (pravděpodobně) New Yorku na svatbu své dcery. Tam se nejprve setká se starým známým, se kterým byl v Gulagu. V baru se o něj otřou dva rusové a chtějí se prát. Ruslan je vyřídí a jde dál. Poté jede za svou dcerou. Ta se bude vdávat za Stefana, syna ruského mafiána Michaila. Ruslan s ním (Stefanem) chvíli mluví a poté řekne dceři, že se svatbou souhlasí, protože jí věří. Ruslan jde pak na hotel, ale druhý den, když volá do domu, tak se ozve policie. Jeho bývalá manželka je mrtvá a dcera v kritickém stavu. Někdo se vloupal do bytu a obě dvě ženy chtěl zabít. Ruslan se dohodne s policií, že zatím nikomu neřeknou, že jeho dcera přežila. Pak se vydá po stopách vrahů. Manžel jeho bývalé ženy mu nabídne kontakt na překupníka zbraní, který by mu mohl nějakou prodat. Ruslan jde k němu, ale překupníkovi se moc nelíbí a nakonec ho napadne se svými kumpány. Ruslan všechny zabije. Poté se v baru setká se Stefanem. Tam přijde i Stefanův otec Michail a později další mafián Ilja, který Ruslanovi, říká, že se neměl vracet. Michail se Ruslana zastane a nechá svého syna, aby pátral s Ruslanem po vrazích. Když Ruslan odejde, řekne ale Michail překvapivě Iljovi, že chce Ruslana zabít. Ruslan jde do zastavárny, kde hledá prsten své dcery, který byl ukraden. Člověk mu nejdřív nechce nic říct, ale Ruslan ho zmlátí a on pak vyklopí adresu. Na adrese najde lidi, kteří zabili jeho manželku a pokusili se zabít i jeho dceru. Ruslan jednoho zneškodní, ale zbytek uteče. V kapse gangstera najde kartičku nočního klubu, kam chodí. Michail. Gangster, který unikl, jde za Michailem. Michail mu řekne, že Ruslan za nimi přijde do klubu a že ho tam musí vyřídit. Michail chtěl, aby se z jeho syna stal taky gangster a toho mohl docílit pomocí pomsty. Michail je také spojen s manželem Ruslanovy bývalé ženy Terrym. Ten měl dluhy a nechal zabít svou ženu, protože uzavřel velkou životní pojistku. Navíc ho chtěla udat za podvody, které dělal. Ruslan jde pak za Stefanem do klubu. Tam přijdou gangsteři a dojde k rvačce. Ruslan všechny vyřídí až na jednoho, který opět uteče. Do klubu pak přijede policie a Ruslana zatkne. Nemá ale důkazy a tak ho musí pustit... (TV Prima)

(více)

Recenze (151)

necisty 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě není úplně špatný, ale se Seagalovou dřívější tvorbou nejde srovnávat. Hraje si na strašně drsného týpka s plnou hubou keců, jak přežil gulag a že chlap není pořádky chlap, když si tam aspoň na pár (desítek) let neodskočí na dovolenou. Mám pocit, jakoby si tímto filmem připravoval půdu na to, co je z něj teď a vážně netuším jak může někomu tak jebnout. ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený béčko. Seagal opět v roli nelítostnýho řezníka, kterej nemá čas na zbytečný hovadiny a jde rovnou na věc. Dokonce v několika scénách i běhal a to už je rozhodně co říct :-) Jinak pár dobrých hlášek ve filmu taky zaznělo a "hřebíková ruleta" je fakt originální, to se musí nechat...... ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Trošku zmätočne na mňa pôsobí, keď vidím syna amerického žida a írskej katolíčky v roli bývalého ruského gangstra. S tým som sa ovšem bez problémov dokázal vysporiadať, problémom zostalo len to, že čo predvádzal vo filme, bolo všetko už videné, všetko strašne obohraté a navyše béčkové. Nejakým spôsobom sa z toho však vykľula akcia, ktorá ma celkom zaujala a keď porovnávam s Pištovými počinmi, z blízkej minulosti, tie 3 si za mierne zlepšenie svojich výkonov zaslúži. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Práve som upratal po tvojej poslednej návšteve.“ – „Ešte si nemusel.“ Po dvadsiatich seagalovkách, z nich väčšina bola robená rovno na video, som stratil záujem robiť si z ďalších srandu. Proste je to zlé, scenár je strašný (asi by bolo jednoduchšie spočítať seagalovky BEZ ruskej mafie, než s ňou), postavy jedno klišé za druhým, žiadny zo zvratov neprekvapí a rozpočet bol zjavne úplne zanedbateľný a smiešny. Seagal starý, škaredý a po hereckej stránke škoda hovoriť (spisovateľ s kriminálnou minulosťou!). Potešila ma solídna akcia (oproti ostatným video-seagalovkám), okorenená drastickými detailmi. To je ale asi tak všetko. Pritom s režisérom Jeffom Kingom rok dozadu Seagal nakrútil v mojich očiach najlepšiu seagalovku za dlhé roky, serial killer Kód smrti. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Myslel som, ze to bude podobna somarina ako ten posledny film s Dolphom Lundgrenom, ktory som videl, ale mylil som sa. Obcas mi tu liezla hudba na nervy, ale inac bitky boli natocene celkom slusne a hlavne moc krvavo a brutalne, co som necakal. Seagal sa tu s ruskou mafiou nemazna a za pokus o vrazdu jeho dcery si to poriadne odskakali... 22.12.2010 _______ Steven Seagal - (Ruslan) +++ Dmitry Chepovetsky - (Stephan Abramov) +++ Igor Jijikine - (Mikhail Abramov) +++ Robert Wisden - (Terry Goldstein) +++ Inna Korobkina - (Catherine) +++ Zak Santiago - (Detektív Lavastic) +++ Alexander Rafalski - (Alex) +++ Produkcia: Steven Seagal +++ Hudba: Peter Allen +++ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Pracovní název: Ruslan. (Stocki)
  • Natáčeno od 12.května do 16.června 2008 v Kanadě. (Stocki)

Reklama

Reklama