Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (225)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Premisa zněla zajímavě, čekal jsem mnohem lepší sci-fi drámo, kde by se hrdina musel nějakým způsobem připravovat na misi zpět na Zemi, děj víc přiblížil život na Marsu, potažmo jakékoliv vyrovnávání se se změnou. Ne, že se během první čtvrthodiny dostane na Zemi, stihne tam potkat borku, s níž si do té doby akorát volal „přes internet“ (aneb když neexistuje mezi Zemí a Marsem žádné zpoždění signálu ani v nedaleké budoucnosti), projet značnou část států a aby se neřeklo se ocitnout i na hranici života a smrti. Nelíbilo se mi, že jediné opravdu vykreslené postavy zde tvořila zmíněná úhlavní dvojice, zbytek tu figuroval jen jako výhradně záporná strana, která se je snažila dostihnout a zastavit. Vlastně jsem ani nepochopil, pro koho je tento film určen - nebylo to ani pořádné sci-fi, ale ani rodinný film. Něco nemastného neslaného mezi. /// Viděno na Prima MAX. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $7,885,294Tržby Celosvetovo $14,793,385Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Určite zaujímavý projekt. Herci snaživý, niektoré momenty v skutku veľmi citlivé a dramatické. Škoda že ako celok to nie úplne úderné. Má to úseky, keď to chce byť uvoľnené, zábavné ale chýba tomu lepšia vyváženosť. U takého Marťana to Scott vystihol ukážkovo. /60%/ ()

Reklama

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Prvních padesát (!!!) minut neuvěřitelně nudných a předvídatelných, pak se to trochu zlepší a občas natrefíte i na lehce humornou scénu. Hudba dost otravná .Bohužel je to celé plné levného sentimentu. Představitelka Kendry na pěst. Ostatně to samý platí pro představitelku Tulsy. Příšerná scéna, když Tulsa hraje na klavír v obchoďáku. A ten výbuch? To si snad už dělaj srandu. Oldman neměl šanci to zachránit. Spíš nechápu, jak v něčem takovym mohl hrát. Ale sranda byla, když Gardnera tahali z tý vody ve slowmotion, to jsem se celkem pobavila. Navíc je někdy od dvacátý minuty jasný, kdo je ve skutečnosti jeho fotr. "You're my father!" "Yes!" Fuj. Chtěla jsem dát jednu hvězdičku za celkem pěkné záběry krajiny, ale i to by bylo moc. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Úchvatnou hudbu a velmi příjemné herce - a to jako fakt - Asa po dlouhé době velký sympaťák a Britt Robertson teda respekt, podraží zbytečně debilní scénáristické kličky a nesmysly, kterých si všimnete bohužel ve filmu více než dost. Kamera úchvatná, scenérie Země skvělé a navrch na to Gary Oldman a dostanete vcelku příjemnou romantiku, která si svůj vrchol vybírá při vzájemném cvrklikání mezi hlavními protagonisty. Bohužel scénář si místy vzal velkou dovolenou, což je škoda, protože jinak bychom dostali nejoriginálnější scifi romanci za poslední dobu. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to. Nezáživné a predvídateľné. Dosť veľká nuda napriek vloženej energii a peniazom. Trvá to neúnosné dve hodiny, ktoré sa nám tvorcovia síce snažia spríjemňovať svižným striedaním lokácií (z Marsu do NASA a odtiaľ do normálneho pozemského mesta, kde to začína nebezpečne zaváňať Starmanom), ale čo z toho, keď dospelí aj detskí herci sú dosť o ničom (vrátane Garyho Oldmana, ktorého houmlesácko-hipisácky vlasato-bradatý imidž sa mi nepáči). Najlepšia je nakoniec asi snaživá, síce občas afektovaná, ale milá a pekná Britt Robertson (Pod kupolou, Mr. Church, Psia duša). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Učiteľka v škole tvrdí, že Thomas Edison vynašiel telefón. V skutočnosti to však bol Alexander Graham Bell. (Astonko)
  • Nátačelo se ve státech USA – Arizona, Kalifornie, Colorado, Florida, Nevada, Nové Mexico a Utah. (griph)
  • Spaceport America v Novém Mexiku hostil svůj první film na natáčení. V průběhu natáčení bylo na kosmodromu více než 400 členů štábu, herců a komparsu. (tessincolor)

Reklama

Reklama