Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (225)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina príbehu ujde, ale ďalšie pokračovanie s prihliadnutím na dvojhodinovú stopáž je nudné. Film ako taký je natočený v rodinnom štýle snažiaci sa o voľné úsmevné dobrodružstvo, dejovú nadsádzku a miestami aj citové poňatie, ktoré však zase nie veľmi funguje. Ono to je spôsobené aj úplnou predvídavosťou vývoja deju, lebo nič originálne tu v podstate nemožno nájsť. Pár akčných scén stačí tak na trojminútový trailer. Časť filmu postráda logiku. Nebol by to americký film, keby sedemnásťročnú hrdinku nehrala o desať rokov staršia herečka. Pre mňa bol film sklamaním, meno režiséra a dobrí herci by mali priniesť aspoň priemernú zábavu. Ale ani to skoro nie. Prelínanie dvoch dejových osnov dokonale narušuje súvislosť rozprávania a neustále kecanie je veľmi dobré na zaspanie. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O chlapci z Marsu, který toužil po zemské tíži ... a dostalo se mu jí v míře vrchovaté ... takže poznal všechny její aspekty. Příběh, který disponuje daleko větším a hlubším mezihvězdným prostorem, než jaký se vám otevře při prvním letmém pohledu. Kdybych byla cynik (někdy si na něj hraju), zvolila bych patrně jiný závěr ... ale nemám tu potřebu ani tu moc, takže se nechávám volně unášet prostorem a časem a rozuzlení zápletky nechávám na jiných, daleko povolanějších a daleko ZODPOVĚDNĚJŠÍCH, nežli jsem já. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Úchvatnou hudbu a velmi příjemné herce - a to jako fakt - Asa po dlouhé době velký sympaťák a Britt Robertson teda respekt, podraží zbytečně debilní scénáristické kličky a nesmysly, kterých si všimnete bohužel ve filmu více než dost. Kamera úchvatná, scenérie Země skvělé a navrch na to Gary Oldman a dostanete vcelku příjemnou romantiku, která si svůj vrchol vybírá při vzájemném cvrklikání mezi hlavními protagonisty. Bohužel scénář si místy vzal velkou dovolenou, což je škoda, protože jinak bychom dostali nejoriginálnější scifi romanci za poslední dobu. 70% ()

Script 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to zdálo jako dobrý film. Úvod byl svižný, zajímavý... NASA vysílá astronauty na Mars, aby ho úspěšně kolonizovali, ale astronautka se po startu dozvídá o svém těhotenství. Po přistání na Mars astronautka při porodu umírá a NASA to dítě, které porodí utajuje před veřejností a snaží se vymyslet, jak to dítě na Zem dostat, aby nemělo zdravotní potíže, protože při svém vývinu strávil ve stavu beztíže a tak se mu nevyvinuli kosti, aby mohl chodit po Zemi. Průběh filmu naprosto ztrácí smysl a nabírá na hlouposti. Vztahy mezi lidmi ve filmu je nezáživná a nudná. Závěr to nakonec vyvrcholí do beznadějné hlubiny a film vám nabudí pocit, že jste se dívali na film naprosto zbytečně. Po té si v závěru řeknete, že by jste se mohli radši dívat znova na film Marťan, než aby jste sledovali tuhle blbost. 2 hvězdy. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Pasažieri pre tínedžerov. Nie, skôr Pasažieri s tínedžermi v hlavných úlohách. Teda vlastne s jedným tínedžerom a Britt Robertson, ktorá snáď bude hrať stredoškoláčku aj popri poberaní dôchodku. V porovnaní s vesmírnou romancou Chrisa Pratta a Jennifer Lawrence však Vesmír medzi nami trochu pokrivkáva v plynulosti deja a scénách rozvíjajúcich vzťah medzi hlavnými hrdinami, ktoré vo výsledku pôsobia rozpačito (hoci niekto samozrejme môže a aj bude argumentovať tým, že prvé vzťahy dospievajúcich sú často charakteristické práve rozpačitosťou). Aj napriek tomu sa však filmu nedá uprieť zaujímavý nápad, ktorý z neho v kombinácii s ostatnými pozitívnymi prvkami, z ktorých vyčnieva najmä obsadenie skvelého Garyho Oldmana, robí celkom prijateľný program na sobotný večer. (60%) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Premiéra filmu se několikrát přesunula. Poprvé byla stanovena na 29. července 2016, kvůli premiéře filmu Matky na tahu však byla přesunuta premiéra filmu na 19. srpna 2016. Avšak kvůli filmům Ben Hur, Kubo a kouzelný meč a Týpci a zbraně byla premiéra filmu opět přesunuta, tentokrát na 21. prosinec 2016 (kvůli vylepší vizuálních efektů). Nakonec měl film premiéru 3. února 2017. (Varan)
  • Malou roličku si zde během scény ve třídě střihli youtubeři Joey Graceffa a Lele Pons. (Kacitr)

Reklama

Reklama