Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (225)

silentname 

všechny recenze uživatele

Bol som asi jeden z tých optimistov, ktorý v tento film celkom veril. Mal zaujímavé obsadenie, máme tu ďalšiu misiu na Mars, plus sme tu mali chlapca, ktorý sa na Marse narodí a rozhodne sa ísť na Zem zoznámiť s jedinou osobou, s ktorou sa spoznal cez internet. A všetko je na Zemi úplne iné, no súčasne je to pre neho fascinujúce a vznikne tu medzi nimi aj láska. Začnem s pozitívami filmu, lebo úprimne, je tu dosť dobrých momentov, ktoré stojí za to spomenúť. Carla Gugino je veľmi dobrá a asi aj postava, ktorej najviac vo filme verím. Britt Robertson ako Tulsa je zaujímavá a dobre vyprofilovaná a mám pocit, že medzi ňou a Gardnerom (Asa Butterfield) je aj reálna chémia a herecky si rozumejú. A majú medzi sebou pár pekných scénok, ktoré sa mi páčili. Dokonca musím povedať aj, že keď tu máme scénku, kde sa akože vzali a všetci na nich začnú sypať lupienky kvetov, to som sa úprimne pousmial. Bolo to milé a vtipné. Ale miestami humor funguje a inokedy zase nie. Naopak skôr mám pocit, že keď sa film skutočne snaží byť vtipný, tak to moc nefunguje. Okrem toho tu musíme mať aj neskutočne melodramatický scenár a potrebujeme tomu dať väčšiu dávku urgencie, no osobne, toto ma nebavilo. Vieme presne ako to dopadne a jediné čo to robí je zabíja čas. A občas mám pocit, že niektoré scénky mohli vyplynúť trošku inak. Ako napríklad keď prvýkrát chyti Gardner Tulsu za stehno. Prečo nie za ruku? A prečo to je jej príjemné a milé? Momentky tohto typu to pre mňa skutočne robia menej zaujímavých než by som ja chcel. Celkovo keď to vezmem, tak som si flim v pohode užil a hodnotím ho ako okey a pozerateľný. Ale nebude to filmom, ktorý mohol vzniknúť, keby do toho dali trošku originálny koncept. A v tomto to najviac zlyháva. "The Space Between Us" sa tak stáva len ľahkou jedenkrát zhliadnutou sci-fi jednohubkou. A je to proste len okey. Hodnotenie: C+ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale tenhle film má tak podivnou logiku, že se mi prostě nemůže líbit. Poslat skupinu lidí do kosmu jen proto, aby se tam narodilo dítě, které pak po návratu bude hledat svého otce, to mi přijde jako moc humbuku pro nic, protože to, co následuje, moc nedává smysl. Není využit vůbec potenciál toho, že je poprvé na Zemi. A navíc je to celé takové srdcebolné. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Musím ocenit velmi dobrý nápad na zfilmování. Značná část filmu je takové sci-fi dramíčko, u kterého mi po čase začala chybět trochu nějaká akce. Jenže pak se film ztočí úplně jiným směrem, než předpokládáte. A to k romantice. A to byl velmi dobrý krok, protože od toho momentu je ten film TOPový. Asa Butterfield a Britt Robertson jsou skvělá dvojice a naprosto jsem je žral. Bylo to hrozně krásné a dojemné, moc hezky se na to dívalo. Objektivně bych za celý film měl dát 4*, ale ta romantičnost byla tak skvělá, že dávám 5*. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to zdálo jako dobrý film. Úvod byl svižný, zajímavý... NASA vysílá astronauty na Mars, aby ho úspěšně kolonizovali, ale astronautka se po startu dozvídá o svém těhotenství. Po přistání na Mars astronautka při porodu umírá a NASA to dítě, které porodí utajuje před veřejností a snaží se vymyslet, jak to dítě na Zem dostat, aby nemělo zdravotní potíže, protože při svém vývinu strávil ve stavu beztíže a tak se mu nevyvinuli kosti, aby mohl chodit po Zemi. Průběh filmu naprosto ztrácí smysl a nabírá na hlouposti. Vztahy mezi lidmi ve filmu je nezáživná a nudná. Závěr to nakonec vyvrcholí do beznadějné hlubiny a film vám nabudí pocit, že jste se dívali na film naprosto zbytečně. Po té si v závěru řeknete, že by jste se mohli radši dívat znova na film Marťan, než aby jste sledovali tuhle blbost. 2 hvězdy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atraktivní a zajímavý námět, slabší zpracování. Místy až odfláknuté. Přitom režisér Lásce na stopě Peter Chelsom znovu dokazuje, že s emocemi umí pracovat náramně. To bylo asi takhle. Raketoplán s mladou kapitánkou se vydává kolonizovat Mars. Děvče zjistí, že s sebou kromě nemalého očekávání z neznámého veze i cosi drobného v děloze. Rudá planeta zažije první porod a také jedno velké tajemství. Tím je po letech zvídavý mladík, který si dopisuje s holkou ze Země a hlavně by rád zjistil něco ze své minulosti. Dočká se. Jenže zemské klima mu nebude dělat úplně dobře. Úplně dobře na to nejdou ani tvůrci, kteří zajímavé linie poměrně rychle odbydou a víc sází na romantiku se zbytečnými náhodami a nezvládnutými skoky v ději. Věkový rozdíl mezi půvabnou Britt Robertson a rachitikem Asou Butterfieldem je výrazný, takže citovému vzplanutí divák dvakrát nevěří. Gary Oldman tradičně na jedničku. Horkou jehlou šitá pohádka, která měla na víc. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Malou roličku si zde během scény ve třídě střihli youtubeři Joey Graceffa a Lele Pons. (Kacitr)
  • Highland High school in Albuquerque byla použita pro natáčení několika scén během běžné výuky. Toto způsobilo problémy mezi vedením školy a státní filmovou komisí. (tessincolor)

Reklama

Reklama