Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (225)

eye candy 

všechny recenze uživatele

O lásce romantické, lásce rodičovské a dalších tématech, jakými jsou pocit viny a potřeby napravit své chyby z minulosti. Do karet této romantice hraje hned několik pozitiv. Pomyslným trumfem je obsazení hlavních rolí. Charisma a herecké dovednosti Garyho Oldmana asi netřeba rozebírat, každopádně jde o moc pěkně napsaný part, který naštěstí tvůrci nenamířili tradičním směrem, jak tomu často bývá u obdobných rolí. Přispěl k tomu zřejmě i fakt, že ústřední konflikt žádnou zápornou postavu nepotřeboval. Asu Butterfielda mám rád a přeji mu, z čistě egoistických důvodů, plodnou hereckou kariéru. Spolu s Britt Robertson jim to hezky seklo, takže v uvěřitelnosti pozvolna rozvíjejících se vzájemných citů jsem neviděl sebemenší problém. Dalším velkým plusem je samotný potenciál podobných námětů. Nejen že nabízí poetické kouzlo malého prince a doširoka otevřené možnosti komediálních situací (které jsou zde vyvážené co se vkusu i množství týče), ale zároveň dovolují hlavnímu marťanovi pronášet všemožná romantická klišé, která by se za jiných okolností zřejmě těžko stravovala. Také se mi moc líbíl ústřední hudební motiv a jeho aranže. Jako rodiný film, lze rozhodně s klidným svědomím doporučit. "You act like you hate the world so much, Tulsa. It’s all an act. That beautiful music you make gives you away" ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

asi bych od podobných teen srdcebolů neměl mít přehnané nároky ať už na kvalitu,nebo alespoň blízkost realitě,ale tady to prostě nešlo.Nejen že se tu využívá všech myslitelných klišé (smrt matky,osudová láska,hledání otce . který je zřejmý od samého začátku,až po konec vidtelný od první minuty.Tohle všechno by se ještě dalo,ale osobně mi vadilo,jak tenhle film dělá úplně ze všech blbce...cesta na MArs za 7 měsíců?Přímý přenos z Marsu bez zpoždění?klučina,který by nepřežil v naší atmosféře,ale ta samá mu nevadí na základně?Těhotná astronautka o které to nikdo nevěděl?a hromada dalších nesmyslů,které pro mě space between us dělaly prakticky nesnesitelným od začátku.Výsledek je tak jen neuvěřitelně hloupý film bez špatky emocí a ztráta času...0% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rozprávka o Marťanovi a Pozemšťanke... Námet síce zaujímavý aj pre náročnejšieho diváka, ale ten príbeh bol asi skôr určený pre deti a mládež. Nehovorím, že to bola nuda, len to bolo celé akosi v mnohých ohľadoch naivné. A to teraz nenarážam len na tisíc fyzikálnych a biologických absurdností, ale aj na to impulzívne správanie hlavných postáv. Nehovoriac o tom, že Asa Butterfield ma absolútne nebaví. Britt mám rád, ale tu mi prišla taká nijaká. Každopádne, aspoň ten námet za niečo stál. Inak žiadna sláva... ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Úchvatnou hudbu a velmi příjemné herce - a to jako fakt - Asa po dlouhé době velký sympaťák a Britt Robertson teda respekt, podraží zbytečně debilní scénáristické kličky a nesmysly, kterých si všimnete bohužel ve filmu více než dost. Kamera úchvatná, scenérie Země skvělé a navrch na to Gary Oldman a dostanete vcelku příjemnou romantiku, která si svůj vrchol vybírá při vzájemném cvrklikání mezi hlavními protagonisty. Bohužel scénář si místy vzal velkou dovolenou, což je škoda, protože jinak bychom dostali nejoriginálnější scifi romanci za poslední dobu. 70% ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Pasažieri pre tínedžerov. Nie, skôr Pasažieri s tínedžermi v hlavných úlohách. Teda vlastne s jedným tínedžerom a Britt Robertson, ktorá snáď bude hrať stredoškoláčku aj popri poberaní dôchodku. V porovnaní s vesmírnou romancou Chrisa Pratta a Jennifer Lawrence však Vesmír medzi nami trochu pokrivkáva v plynulosti deja a scénách rozvíjajúcich vzťah medzi hlavnými hrdinami, ktoré vo výsledku pôsobia rozpačito (hoci niekto samozrejme môže a aj bude argumentovať tým, že prvé vzťahy dospievajúcich sú často charakteristické práve rozpačitosťou). Aj napriek tomu sa však filmu nedá uprieť zaujímavý nápad, ktorý z neho v kombinácii s ostatnými pozitívnymi prvkami, z ktorých vyčnieva najmä obsadenie skvelého Garyho Oldmana, robí celkom prijateľný program na sobotný večer. (60%) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Nátačelo se ve státech USA – Arizona, Kalifornie, Colorado, Florida, Nevada, Nové Mexico a Utah. (griph)
  • Malou roličku si zde během scény ve třídě střihli youtubeři Joey Graceffa a Lele Pons. (Kacitr)
  • Původní název filmu měl být Out of This World, ale byl změněn na The Space Between Us. (tessincolor)

Reklama

Reklama