Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Knowho 

všechny recenze uživatele

Pokud vám to nedošlo do ted tak už musí- Francouzi prostě umí udělat kvalitní komedii. Letošní komedie Super-Blb naprosto geniálně naráží na novodobé Marvelovky a DC filmy, které vládnou kinům a jsou velmi populární. Samotná myšlenka příběhu, kdy hlavní postava jménem Cedric (Naprostý looser) získá roli superhrdiny Badmana a po autonehodě ztrátí pamět a myslí si, že právě on je opravdový hrdina Badman. A to je prostě skvělí. Obvzlášt doporučuji pro fanoušky komiksovek, protože těch narážek na nejenkomiksové filmy je tady víc než dost. 9/10 ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

S veľkou nevôľou som pri kupovaní lístkov do kina prijal fakt, že film je dabovaný. Akoby nestačilo, že francúzske komédie nemám rád. Keď to začalo, pozerali sme na seba, že aké je to trápne a debilné. No ono to bolo napokon až tak debilné, že to bolo neskutočne zábavné. Beriem to tak, že všetky hviezdy sa dnes večer spojili, aby ma tento primitívny humor pobavil. Napriek tomu, že dej bol veľmi jednoduchý, oceňujem prekvapivý twist či pomerne dôvtipné uzavretie (takmer) všetkých liniek, ktoré sa na začiatku hoc aj nenápadne otvorili. Doma som si na nete hneď objednal vysávač Kärcher. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neustále si stěžuji na minimální přísun komedií, potažmo parodií a přitom jsem v posledních letech dost míjel ty francouzské. Od tohoto týmu jsem viděl pouze první Alibi na klíč a budu muset dohnat další kousky (opět to zmíním) francouzského Owena Wilsona, protože jsem se u Super-blba zasmál jako už dlouho ne. Jednotlivé gagy sice jdou někdy až za hranu trapnosti, ale při té kadenci to za minutu trefí nějaký povedenější a schůdných 80 minut i přes slabší části uplyne jako voda. Tak snad to rejža a komediální herec v jedné osobě s tímto žánrem ještě nezabalí. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Frantíci už nemajú inú komediálnu dvojicu ako ona a on. Išli si vystreliť zo superhrdinov, čo na jednej strane chápem, na strane druhej nechapem, prečo je to urobené takto na prvú. Čo to je, komédia pre blbých? Jednoduchý humor, nefunkčné vtipy a okrem testovacieho auta nič, čo by ostalo v pamäti. 2 z 5 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie som zrovna fanúšik akčných filmov o superhrdinoch, ale táto satrická paródia ma celkom pobavila. Scenár je miestami tak trocha pritiahnutý za vlasy, ale s tým musíme vo filmoch s Philippom Lacheau predsa rátať. Základná dejová línia však bola fajn, humor už tradične svieži, a mnoho scénok bolo fakt vydarených. Ak má niekto v súčasnosti francúzskej kinematografie fajn komédie, tak je to určite partia okolo Philippa a Tareka. Nie je to síce úplne Top, ale "Badman" bol celkom vydarený. Silnejšie 3* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu jsou narážky na postavy: Batman z DC, Thor, Iron Man, Captain America, Hulk ze série Avengers (2012) a Profesor X, Mystique a Wolverine ze série X-Men (2000). (Knowho)

Reklama

Reklama