Reklama

Reklama

Cena za přežití

  • Západní Německo Der Preis fürs Überleben (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Odvážný novinář odhaluje nezákonné praktiky velkých firem, kterým jde samozřejmě o zisk, u některých však za každou cenu. Když se však začne příliš zvědavý žurnalista zajímat o jednu mamutí továrnu na elektroniku, otevře tím nechtěně sérii záhadných vražd. Jak později zjistí, mají přímou souvislost s kdysi dávno utajenou aférou. (MVanis)

(více)

Recenze (6)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Chytrý film. Nenápadný, ale díky postavě pracovníka evropské agentury Winterhaltera (velmi známý bard Michel Piccoli, znáte jej třeba z filmu Máme papeže, ale viděl jsem s ním asi 15 filmů) je od začátku zřejmé, že Randolph není magor. Ten způsob, jakým Zápaďáci točili filmy o USA, se mi vždycky moc líbil (podobně natočený jsou Kandidáti života a smrti), i tady je to syrové, suché, ale jak říkám, promyšlené. Skvělý dabing, exceluje zejména Oto Sklenčka v postavě veteránského esesáka taxikáře Jima (Ben Dova), matematicky přesný je jako vždy Otakar Brousek. Není to majstrštych, ale hodně dobře natočené politické drama. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: +R: ČST 1 = 13.12.1985, réžia českého znenia (ÚPF 1982) = ZDENEK SIROVÝ (19.2.2011) ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...prepustenie z práce....vražda kolegov ....a....ide do s rodinou úplne z kopca....koniec ako inak tragický....veď aký iný by po tom mal byť.Hmmm nie....ten obsah horeuvedný nie je úplne pravdivý popisuje skôr koniec filmu.... ()

Piedone 

všechny recenze uživatele

Televízna premiéra v ČST bola v sobotu 3.12.1983 o 21:45 na 1. programe, réžia českého znenia: Zdeněk Sirový. ()

Lukiz 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, avšak hlavní zápletka je objasněna až v posledních 15 minutách. Do té doby se děj moc neposouvá a pozornost diváka upoutá spíš groteskní postava taxikáře. (Zhlédnuto v českém znění.) ()

Reklama

Reklama