Reklama

Reklama

Cena za přežití

  • Západní Německo Der Preis fürs Überleben (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Odvážný novinář odhaluje nezákonné praktiky velkých firem, kterým jde samozřejmě o zisk, u některých však za každou cenu. Když se však začne příliš zvědavý žurnalista zajímat o jednu mamutí továrnu na elektroniku, otevře tím nechtěně sérii záhadných vražd. Jak později zjistí, mají přímou souvislost s kdysi dávno utajenou aférou. (MVanis)

(více)

Recenze (6)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: +R: ČST 1 = 13.12.1985, réžia českého znenia (ÚPF 1982) = ZDENEK SIROVÝ (19.2.2011) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Chytrý film. Nenápadný, ale díky postavě pracovníka evropské agentury Winterhaltera (velmi známý bard Michel Piccoli, znáte jej třeba z filmu Máme papeže, ale viděl jsem s ním asi 15 filmů) je od začátku zřejmé, že Randolph není magor. Ten způsob, jakým Zápaďáci točili filmy o USA, se mi vždycky moc líbil (podobně natočený jsou Kandidáti života a smrti), i tady je to syrové, suché, ale jak říkám, promyšlené. Skvělý dabing, exceluje zejména Oto Sklenčka v postavě veteránského esesáka taxikáře Jima (Ben Dova), matematicky přesný je jako vždy Otakar Brousek. Není to majstrštych, ale hodně dobře natočené politické drama. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...prepustenie z práce....vražda kolegov ....a....ide do s rodinou úplne z kopca....koniec ako inak tragický....veď aký iný by po tom mal byť.Hmmm nie....ten obsah horeuvedný nie je úplne pravdivý popisuje skôr koniec filmu.... ()

Piedone 

všechny recenze uživatele

Televízna premiéra v ČST bola v sobotu 3.12.1983 o 21:45 na 1. programe, réžia českého znenia: Zdeněk Sirový. ()

Lukiz 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, avšak hlavní zápletka je objasněna až v posledních 15 minutách. Do té doby se děj moc neposouvá a pozornost diváka upoutá spíš groteskní postava taxikáře. (Zhlédnuto v českém znění.) ()

Reklama

Reklama