Reklama

Reklama

Kevin Spacey, držitel dvou hereckých Oscarů, v roli pacienta psychiatrické léčebny s jasnou diagnózou: tvrdí, že je na Zemi na návštěvě a pochází z planety K-PAX. Jeff Bridges, několikrát na Oscara nominovaný, v roli jeho lékaře dr. Marca Powella. Přepracovaný psychiatr ze státní nemocnice nachází u svého vesmírného pacienta řadu nezvyklých projevů a navíc naprostou odolnost vůči běžným léčebným prostředkům. Co když je podivný pacient skutečně mimozemšťan?

Na filmu, který odstartoval z prvního místa amerického žebříčku, se kromě režiséra Iaina Softleye podílela řada mimořádných filmařských osobností - kameraman John Mathieson, který získal řadu ocenění a nominaci na Oscara za svou práci na GLADIATOROVI, střihač Craig McKay, mnohonásobně oceněný a rovněž na Oscara nominovaný za filmy MLČENÍ JEHŇÁTEK a REDS. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 104)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mierne zdĺhavá, ale za to zaujímavá a príjemná konverzačka. Dej krásne plnylulý, jednoducho nevyskakuje z určitého tempa. A tak sa pomalinky naťahuje , a naťahuje, až k prekvapivo obojstrannému záveru. Vraví Prot pravdu? Alebo sa s doktorom len zahráva? Isto budete mierne sklamaní, že odpoveď nie je až taká jednoznačná. Na druhú stranu, kto má rád filmy s nezodpovedaným koncom (ako ja), nebude vôbec protirečiť. Výborné herecké výkony Kevina Spaceyho a Jeffa Bridgesa. Odporúčam na kvalitný, večerný oddych. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Svet podľa Prota je nádherný a uchvacujúci film, perfektne napísaný, prekvapivo nápadito zrežírovaný a samozrejme aj excelentne zahraný - Bridges a Spacey (priliehavé meno...) sú jednoducho skvelý, mňam! Ale čo ma najviac teší, koniec - úhlavný to nepriateľ dobrých filmov - ma teraz mimoriadne prekvapil, v dobrom slova zmysle. Jednoznačne stojí za pozretie! ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem byl z návštěvy na K-PAXu znatelně vykulený. Netradiční téma, atmosféra, hudba a herecké výkony par excelence totiž tvoří téměř bezchybný celek, jehož stínohra zůstane v paměti strašit ještě dlouhou dobu. Ale ne každý se s onou nekonvenčností dokáže bez problémů vyrovnat a ztotožnit. A to mi vzhledem k ohromným kvalitám tohodle snímku přijde jako neskonalá smůla. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Máte na vybranou. Prot je mimozemšťan/Prot není mimozemšťan. Film koketuje s prvním stanoviskem, posléze zase s druhým, avšak pevné vodítko nezanechá jediné a já se na konci filmu přistihl, jak moc tuhle hru tvůrcům žeru. Může něco tak neskonale dobrého být z našeho světa? Spacey s Bridgesem jsou tradičně výborní, hudba nádherná, scénář vyvážený, režie pozorná a Protův způsob konzumace banánů nezapomenutelný. ()

k212 

všechny recenze uživatele

K-Pax je velmi atmosférický film založený z velké části na skvělém herectví páně Spaceyho a také na nezanadbatelném aspektu hry světel a podivných úhlů kamery (což je skoro rovnocenným prvkem toho prvního). Režisér Ian Softley je dle mého mínění velmi talentovaný režisér a soudím tak právě díky K-Paxovi -z prvního filmu, který jsem od něj viděla. Film je vůbec po formální stránce vytříbený (nic na mě nepůsobylo rušivě nebo nepatřičně) a zajímavý elektronický soundtrack velmi dokresluje celkovou atmosféru. Mám za to, že toto dílko si své **** prostě musí zasloužit i bez nucené katarze nebo překvapivé pointy. Je čistě a přímočaře nalinkováno, nedělá ze sebe něco, co není. A to mě protentokrát prostě dostalo a nadchlo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Prot (Kevin Spacey) navštěvuje dům doktora Marka Powella (Jeff Bridges) a děkuje jeho ženě. V odlesku slunečních brýlích je vidět, že před Protem stojí doktor, jenomže ten by se v daný moment měl nacházet za ním. (Dalfor)
  • Prot nosí brýle, které si jeho představitel Kevin Spacey půjčil od zpěváka skupiny U2 Bono Voxe. Po natáčení je musel frontmanovi kapely opět vrátit. (don corleone)
  • Po svém zmizení se Prot (Kevin Spacey) objevuje na stromě. Na otázku dr. Powella (Jeff Bridges) kde byl, mimozemšťan odpoví, že cestoval na severu "Newfoundlandu a Labradoru". V Newfoundlandu Spacey shodou okolností v roce 2001 natáčel film Ostrovní zprávy. (don corleone)

Související novinky

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

12.05.2006

Nepřišlo vám někdy, že ve skupině rodinných amerických filmů o Vánocích a Santa Clausovi a znovunalézání Ducha Vánoc něco chybí? Mně ne a velmi jsem se mýlil. Jean-Claude La Marre, herec, producent a… (více)

Reklama

Reklama