Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

Bakemaster 

všechny recenze uživatele

Jako prcek jsem to viděl v televizi a strašně mě to okouzlilo, hned v úvodu krásná písnička od Skupiny America udělaná přímo pro film. Jinak je to nadherný, smutný a epický příběh, prostě jedna z mých nejmilejších pohádek. Nedávno jsem si koupil i knihu a dopátral jsem se i filmu a i po tolika letech jsem skoro brečel... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejhlubší kouzlo atmosféry a nostalgie a takřka dokonalý příklad mnohoznačného konce. Příběh navíc překračuje hranice jak fantasy, tak dětské pohádky a předkládá ďábelského démona, zahořklého krále nebo cestu posledního za vlastním osudem. S čarokrásným hudebním podkresem se v téhle nadčasové odysee dá ztratit s prvním tónem. ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Hezky nakreslené a moc příjemně dabované, soudě podle titulků, tak v originále ještě lepší, samé herecké hvězdy. Hezky vymyšlený příběh, s jednorožci sázka na jistotu, existují poetičtější stvoření, která navíc umí plnit lidská přání? Ale je to strašně depresivní, proč? Proč i když jsou tam hezké věci, zůstává smutek a melancholie? Jako dítěti by se mi to určitě líbilo, stalo by se to mým zamilovaným filmem, ale dnes nechápu depresivní pohádky. Mohou být o ztrátě, smrti a bolesti, ale i tak mohou být pojaty vesele, s nadějí, odvahou, šťastným koncem... Myšlenka na tenhle film vyvolává jen splín. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film z môjho detstva, ktorý ale príliš často opakovaný nebol, takže si veľa nepamätám. Neviem, ako som vtedy dokázal stráviť poetické časti a mnohé odkazy na veľké problémy dospelých. Ako samota vo vlastnej odlišnosti, záchrana všetkých na úkor vlastného šťastia a ďalšie, ktoré ani nedokážem správne zoštylizovať. Japonská precízna animácia a mystický príbeh, to musí dostať malého aj veľkého diváka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, keď som to pozeral ako decko na VHSke a viem, že okrem jednorožca tam bol aj ohnivý býk, ktorého som sa bal. Na to, že sa jedná o rozprávku je to podľa mňa celkom strašidelne (pre deti určite), minimálne ten býk a zámok. Každopádne pekna rozprávka, fajn animácia a vydarené pesničky a výborná hudba. 75% - 4* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)
  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)

Reklama

Reklama