Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jedna veľká nostalgia a spomienka na detstvo. A hlavne na to, aké boli kedysi Disneyovky nádherné, s krásnou hudbou (titulná pesnička je naozaj očarujúca) a hlavne s očarujúcim príbehom. A stačilo tak málo. Klasická rozprávka. Nesnaží sa len pobaviť, alebo len rozplakať. Každý si tu nájde ten správny pomer. 80%. ()

Bety88 

všechny recenze uživatele

Nikdy v životě jsem neviděla krásnější pohádku, u které bych byla tolik dojatá. Příběh poslední jednorožky mě zasáhl přímo u srdce. I když si myslím, že se nejedná o klasickou pohádku pro děti, už kvůli hořkosladkému závěru. Na filmu bych vyzvedla jak vynikající hudbu od skupiny America, dojemnější písničky si snad nedokážu ani představit, tak skvělou animaci. Podobu jednorožce, bych zařadila mezi nejkrásnější ve filmu. Můžu všem jen doporučit. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jasné, že to už nie je na päť, ale pri tomto filme ma napadlo niečo zaujímavé. Nechcem to nazývať nostalgiou, ale skôr nejakým psychologickým efektom, ktorý by si vyžadoval kľudne aj nejaký hĺbkový psychologický rozbor. Totiž fakt, že pri skoro každej scéne som si uvedomoval, že som ju videl pred 25 rokmi a skoro celú si ju pamätám. Tak som sa tešil stále na ďalšiu a ďalšiu a mal nesmiernu radosť zo svojej dlhodobej pamäti. Z filmov, ktoré som videl pred dvoma týždňami si totiž pamätám podstatne menej. No a tá neuveriteľne kúzelná nostalgia je druhý stupeň zábavnosti. Tretí je samotný film, ktorý emocionálne stále funguje aj po tridsiatke. Keď raz budem mať slovnú zásobu prevyšujúcu obsahy komentárov na csfd, tak prisámbohu tú štúdiu napíšem. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd Poslednímu jednorožci přiznávám z pohledu malého sviště, který byl doslova uhranutej netradiční středověkou poetikou pod japonskou taktovkou, absencí roztomiloučkých vtípečků á la Disney a "dospělácky nostalgickým koncem". Animace je sice z dnešního pohledu dost ubohá a tklivý popík zapomenuté skupiny America, česky přezpíváný bůhví kým, poněkud přeslazený, ale i tak.... samotný příběh tohle všechno ustojí. (Škoda jen, že se pro generaci dnešních dětí nedochoval původní dabing např. s kostlivcem Císlerem. Ten nový, určený pro dvd, je dost děsivej.) ()

enyama 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tento film, když jsem byla malá. Tenkrát to na mě velmi zapůsobilo - nikdy předtím jsem neviděla jednorožce a záběr na mořské vlny s jednorožci a ta teskná píseň, kterou zpívala ta žena-jednorožec mi zněla v uších dlouho, dlouho, dlouho. >Před rokem jsem viděla začátek a musela jsem to vypnout...nechci si kazit dojem z dětství. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)
  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)
  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)

Reklama

Reklama