Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

MP17 

všechny recenze uživatele

Místo lvího Hamleta tu máme Romea & Julii, opět v podání největších afrických kočkovitých šelem. V mých očích je dvojka minimálně stejně kvalitní jako první díl, dokonce bych řekl, že jsou zde ještě lépe rozvinuty a diváku lépe představeny charaktery jednotlivých postav. Písně jsou velmi podařené a zejména ty "píšťalkové" jen tak lehce z hlavy nevyženete! ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti tejto pohodovej, ale zároveň dosť temnejšej dvojke, ale až taká veľká pýcha to oproti skvelej jednotke samozrejme byť už nemôže. Nové postavičky a radikálnejšia zmena príbehu však nie sú sklamaním a hlavne oveľa lepšie a výbušnejšie pesničky mi v tomto prípade prekvapivo dobre sadli, zachránili to a vyzdvihli z pôvodných troch, na dnešné štyri hviezdy. ()

Reklama

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Z odstupom času sa znovu vďačne ponáram do prvých dvoch dielov levieho kráľa, a musím uznať, že je to rovnako efektívny film. Nie je to síce Simbov príbeh, ako poukazuje český názov, ale Simbova pýcha určite. Plnohodnotné pokračovanie, na ktorého začiatku som si myslela, že sa mal levíča naozaj časom zamiluje do svojho bratranca. Až tak príliš sa ten klučík podobal na krásneho, pojazveného leva z jednotky. A teraz možno budem znieť rasisticky, a možno každý farby vidí naozaj inak, ale všimli ste si niekto, že všetky tie nevychované levy, ktoré žili na okraji mesta, v nejakej stoke bez jedla, závislé na krádežiach a násilí, tak všetky boli podozrivo tmavšie? A to nehovorím o hlavnom hrdinovi. Ja neviem, ale mne sa zdá, že naberali inšpiráciu niekde v gete. A zrazu, keď je všetko krásne, tak sa na počerné levy vrhne svetlo a všetky zblednú. Omnoho vďačnejšie bude asi vyzdvihnúť hudbu, ktorá ešte v tomto období nemusela, a nepotrebovala vykrádať rádio. Potom vám nemusela každá jazda a aute s mamkou pripomínať tento film. Hudba stvorená pre efekt, ako by to malo byť. Skladba No One of Us je určite moja top. Ale aj tak som si nemohla pomôcť, hudba v pozadí jednoducho znie ako polovičatí Piráti z Karibiku :) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Lví král, jak jsem se zmiňoval v prvním díle je můj dosavadně nejoblíbenější film, co jsem kdy viděl. Kouzelný africký svět, plný zvratů, barev, skvělé hudby, špetky humoru a nezapomenutelného Hakuna Matata. Není divu, že u mě má první díl neuvěřitelné množství bohatství hodnocení, jak strýček Skrblík. Druhý díl si z prvního dílu hodnocení spíš čerpá, než sbírá, ale jelikož je první díl natolik bohatý a u mě má parádní respekt, na 5 hvězdiček to stále stačí. Opět druhý díl pod názvem Simbův příběh přináší neuvěřitelné dobrodružství našich hrdinů a koloběh života stále pokračuje. Do role vstupujou další lvi ze strany Scara a díky nim se odvíjí i celé toto klišé filmu. Simbovi se měl původně narodit syn, ale nakonec se narodila dcera Kiara, která je jak Simba dost tvrdohlavá a zkoumá všechno prostředí a místa, kam by nikdy neměla lézt... ale na to už jsme zvyklý z prvního dílu, kde jsme se seznámili se sloním hřbitovem. Čili se Kiara dostane na území, kam Simba poslal všechny vyhnance a tam právě začíná příběh, kde to bude vražedný boj mezi rody ale i romantika. Teď mi to hrozně připomíná Romeo a Julii. Říká se, že druhý díl nebývá to nejlepší, co může být, protože jednička je prostě originál, ale tady ve dvojce to neupadá, BA NAOPAK. Máme tu překrásné písničky, jako We Are One, která je briliantní, životní a pravdivá a emoce můžou zasáhnout i člověka, dále tu je Love Will Find a Way, Upendi a další. Škoda, že Hans Zimmer nevymyslel podklady hudby na tento film, ale co už. Jednou se snad dočkáme i hrané dvojky. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Osobně se mi líbila více dvojka než jednička a to jsem byla ještě malej capart, pro které jsou oba filmy určené, takže myslím, že jen takový názor je platný. Teď už bych se samozřejmě na tuto pohádku nepodívala a pochybuji o její kvalitě, ale když jsem byla malá holka, tak jsem si tu kazetu pouštěla snad denně a do toho jsem sbírala album, kam se lepily obrázky z filmu. Jednička na mě byla moc smutná, dvojka byla více hravá. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Během tohoto filmu spolupracovali Neve Campbell (Kiara) a Lacey Chabert (Vitani) na seriálu Správna pětka (od r. 1994). Namluvení postav však bylo náhodné. Herečky navzájem nevěděly, že budou spolupracovat i na tomto projektu. (newpage)
  • Vitani se původně jmenovala Shetani, a dokonce můžete slyšet, že o ní některé postavy tímto jménem mluví. Shetani znamená ve svahilštiněi "ďábel", což se asi studiu Disney zdálo nevhodné, tak jméno změnili na Vitani, což ve svahilštině, ze které pochází většina jmen postav, nemá žádný význam. (HappySmile)

Reklama

Reklama