Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štyri roky po uvedení filmu "Leví Kráľ", prichádzajú ľudia z Walt Disney Pictures s jeho pokračovaním. Tento fakt u mňa nezohral žiadnu úlohu. Pretože prvú časť som si pozrel včera a túto druhú práve dnes. S kľudom by som sem mohol skopírovať komentár, ktorý som napísal ku jednotke. Pekné animácie, rodinný príbeh, poučenie, zábava... no a zasa tie nepodarené prerábky originálnych piesní. Omnoho radšej by som pri spievaných scénach uvítal titulky. Keď to zhrniem, tak som sa v podstate bavil rovnako ako pri jedničke. *** ()

Andrej235 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh, fantastická atmosféra a aj začiatok nového príbehu. Leví kráľ bol pre mňa trocha nezaujímavý (ja viem že toto zrejme fanúšikovia nepočujú radi) ale ten príbeh ma až tak neoslovil. Naproti tomu "Symbova pýcha" alebo (čo sa k filmu s takouto tematikou viac hodí) "Symbova svorka" ukazuje príbeh ktorý sa odohráva dlho po prvom diely. Tento film ma priviedol k pátraniu: aké udalosti nasledovali po tom čo sa Simba stal kráľom atd. atd. Doviedlo ma to až k Simbovmu synovi Kopovi ktorý umrel (aspoň to tak vyzerá) dlho pred Kiarou. Leví kráľ 2 zakončuje fantastický, emotívny epos podľa príbehov z knihy TLK: Six new adventures. Konečne to má strhujúci príbeh a všetko animácia, hudba (určite krajšia ako v jednotke). Jediné čo mi vadí je stereotypné sledovanie Kiari Timonom a Pumbom. Ale inak bravo. ()

Reklama

Sosak 

všechny recenze uživatele

Sklouznutí kvality o několik řádů níž v porovnání s prvním dílem. Kdyby tohle byl samostatnej animák, tak ještě budiž, ale vykrádat a stavět na legendárním původním snímku by se nemělo. Navíc takhle už ani nikoho nezaujme prostředí, námět ani postavy, i když pár nových se tam objeví (třeba Kovu ujde). ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to rozhodně nemá, přesto se však jedná o velmi povedený animák. Lví podíl na tom mají samozřejmě postavy známé z prvního dílu. Příběh má hlavu a patu, animace je opět skvělá a hudební stránka kvalitní. Záporáci jsou pořádně odporní, ale zároveň mají charakter, takže je divák ve výsledku chápe. Finální hodnocení. Pokračování kultovní klasiky rozhodně nezklamalo a čtyři hvězdy si zaslouží. ()

Steel32 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejoblíbenějších pohádek mých dětských let. Dvojka je o hodně vtipnější a svižnější (a taky Disneyovštější) než jednička, která je o trochu víc vážnější, což vysvětluje proč se mi druhý díl líbil v dětství víc a ten první naopak teď. Ale druhý díl není vůbec špatný, naopak se na to moc hezky kouká, hudba se poslouchá dobře a hlavně to má moc pěkný konec. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Simbova dcera se původně jmenovala Aisha, nicméně Disney její jméno změnil poté, co zjistil, že stejně se jmenuje žlutá strážkyně ze seriálu Strážci vesmíru. (HappySmile)
  • Syn Ziry a kamarád Scara z Lvího krále se jmenuje Kovu, což ve svahilštině znamená "jizva", stejně jako Scar (Kovu a Scar přesto nejsou v žádném příbuzenském vztahu). "Zira" znamená "nenávist" a jméno jejího nešťastného staršího syna "Nuka" znamená "zápach". (HappySmile)

Reklama

Reklama