Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že tohle dílo směřovalo primárně na DVD nosiče. Lví král 2: Simbův příběh totiž není o nic horší než jeho předchůdce. Název je sice svým způsobem takové menší klamání diváka, neboť místo Simby sledujeme spíše dobrodružství malé Kiary, nicméně tohle malé nedorozumění lze tvůrcům prominout, jelikož se jim dvojka opět nesmírně povedla, ať už se jedná o sympatické postavy, pěkně chytlavou hudbu, povedený romantický příběh nebo o hezky podmanivou atmosféru. Animace je v některých momentech trochu horší, ale dá se to přežít a hlavně vzhledem k okolnostem i pochopit. Opět smekám, stále velice příjemný zážitek. 9/10. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl lvího krále je pro mě jednoduše překonáním jedničky. A to se ve světě filmu málokdy stává. Za mě to celé vyhrává Zira se svým songem, ale celý příběh dává smysl a je překousnutelný jakoukoli věkovou hranicí diváka. Respektive, hranice tu žádná není. Láska mezi postavami rozdílnými od sebe jako nebe a noc. Rodová nenávist Romea a Julie v podání lví populace. Samozřejmě fungující humor (spíše pro mladší publikum) Timora a Pumby. I po 20ti létech to na mě funguje stejně. Krásná rodinná podívaná, neškodná a poučná pro děcka, neurážející rozum ani náročného diváka. ()

Reklama

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti tejto pohodovej, ale zároveň dosť temnejšej dvojke, ale až taká veľká pýcha to oproti skvelej jednotke samozrejme byť už nemôže. Nové postavičky a radikálnejšia zmena príbehu však nie sú sklamaním a hlavne oveľa lepšie a výbušnejšie pesničky mi v tomto prípade prekvapivo dobre sadli, zachránili to a vyzdvihli z pôvodných troch, na dnešné štyri hviezdy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pravý opak toho, jak zbytečně někdy mohou působit sequely klasických disneyovek. Žádné náhledy do dětství hlavních hrdinů ani rozmazávání legendárního happyendu. Simbův příběh vypráví osudy nové generace a jestli byl původní Lví král dětským Hamletem, sahá druhý díl po Romeovi a Julii. I s odstupem času navíc legendárnímu animáku nedělá jakoukoli ostudu a naopak jeho příběh dokonale doplňuje. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Technicky je to takmer na rovnakej kvalitatívnej úrovni a tak to nepôsobí ako videopožičovňový lacný animák, ale ako niečo, čo by uspelo a zapôsobilo ( v tej dobe ) aj v kinách. Príbeh je ale jedno klbko klišé, ktorého kritiku ale treba brať s určitou rezervou. Tu nešlo o to zaujať drsných kritikov, ale hlavne divácku obec a to hneď tú, ešte obávanejšiu, decká. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)

Reklama

Reklama