Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

novoten 

všechny recenze uživatele

Pravý opak toho, jak zbytečně někdy mohou působit sequely klasických disneyovek. Žádné náhledy do dětství hlavních hrdinů ani rozmazávání legendárního happyendu. Simbův příběh vypráví osudy nové generace a jestli byl původní Lví král dětským Hamletem, sahá druhý díl po Romeovi a Julii. I s odstupem času navíc legendárnímu animáku nedělá jakoukoli ostudu a naopak jeho příběh dokonale doplňuje. ()

Prankster 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší než jednička. Obsahově pro dospělé, zpracováním i pro ty nejmenší děti... Vadila mi spousta "přeslazených" a zbytečně dlouhých scén. Navíc dalším obrovským mínusem tady je hudba, která je ubohá. Polevila i animace. Bojím se že jediným pozitivem je tam jen Timon a Pumba kteří vypadají, že vůbec nebyli novým zpracováním postiženi. Je to jen chabý pokus oživit legendární jedničku... ()

Reklama

Koda 

všechny recenze uživatele

Lví král, jak jsem se zmiňoval v prvním díle je můj dosavadně nejoblíbenější film, co jsem kdy viděl. Kouzelný africký svět, plný zvratů, barev, skvělé hudby, špetky humoru a nezapomenutelného Hakuna Matata. Není divu, že u mě má první díl neuvěřitelné množství bohatství hodnocení, jak strýček Skrblík. Druhý díl si z prvního dílu hodnocení spíš čerpá, než sbírá, ale jelikož je první díl natolik bohatý a u mě má parádní respekt, na 5 hvězdiček to stále stačí. Opět druhý díl pod názvem Simbův příběh přináší neuvěřitelné dobrodružství našich hrdinů a koloběh života stále pokračuje. Do role vstupujou další lvi ze strany Scara a díky nim se odvíjí i celé toto klišé filmu. Simbovi se měl původně narodit syn, ale nakonec se narodila dcera Kiara, která je jak Simba dost tvrdohlavá a zkoumá všechno prostředí a místa, kam by nikdy neměla lézt... ale na to už jsme zvyklý z prvního dílu, kde jsme se seznámili se sloním hřbitovem. Čili se Kiara dostane na území, kam Simba poslal všechny vyhnance a tam právě začíná příběh, kde to bude vražedný boj mezi rody ale i romantika. Teď mi to hrozně připomíná Romeo a Julii. Říká se, že druhý díl nebývá to nejlepší, co může být, protože jednička je prostě originál, ale tady ve dvojce to neupadá, BA NAOPAK. Máme tu překrásné písničky, jako We Are One, která je briliantní, životní a pravdivá a emoce můžou zasáhnout i člověka, dále tu je Love Will Find a Way, Upendi a další. Škoda, že Hans Zimmer nevymyslel podklady hudby na tento film, ale co už. Jednou se snad dočkáme i hrané dvojky. ()

Andrej235 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh, fantastická atmosféra a aj začiatok nového príbehu. Leví kráľ bol pre mňa trocha nezaujímavý (ja viem že toto zrejme fanúšikovia nepočujú radi) ale ten príbeh ma až tak neoslovil. Naproti tomu "Symbova pýcha" alebo (čo sa k filmu s takouto tematikou viac hodí) "Symbova svorka" ukazuje príbeh ktorý sa odohráva dlho po prvom diely. Tento film ma priviedol k pátraniu: aké udalosti nasledovali po tom čo sa Simba stal kráľom atd. atd. Doviedlo ma to až k Simbovmu synovi Kopovi ktorý umrel (aspoň to tak vyzerá) dlho pred Kiarou. Leví kráľ 2 zakončuje fantastický, emotívny epos podľa príbehov z knihy TLK: Six new adventures. Konečne to má strhujúci príbeh a všetko animácia, hudba (určite krajšia ako v jednotke). Jediné čo mi vadí je stereotypné sledovanie Kiari Timonom a Pumbom. Ale inak bravo. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Stejně nudné a otravné (dějem i písničkami) jako první díl, animák nepřinášející nic nového a žádná charakterově zajímavá postavička, která by mě po celou 80ti minutovou stopáž dokázala udržet v pozornosti. Lehkou výhodu u dvojky jsem měl, že Kiara mi přecijen byla milejší než mladý Simbo. Třetí hvězdu u obou dílů přihazuju pouze za vydařenou animaci. Lví král 1+2 shodně za 55%. Ať žije staré dobré Bambi či Dumbo:)) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Během tohoto filmu spolupracovali Neve Campbell (Kiara) a Lacey Chabert (Vitani) na seriálu Správna pětka (od r. 1994). Namluvení postav však bylo náhodné. Herečky navzájem nevěděly, že budou spolupracovat i na tomto projektu. (newpage)

Reklama

Reklama