Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Romeo a Julie po africky. Na rozdíl od jiných zbytečných Disney dvojek, je toto plnohodnotný film, který v ničem nezaostává za prvním Lvím králem. Jistěže to kouzlo novoty už je pryč, ale překrásná animace zůstává, příběh drží tempo a hudba stále na jedničku, i když už to není Zimmer. Lví král je sice jenom jeden, ale je třeba vědět, že existuje i dvojka, která kdyby nestála ve stínu legendy, obstála by stále docela dobře jako jedna z nejlepších Disneyovek. Hodně podceňovaný film, u kterého nikdy nepochopím, proč se mu v Disney nevěnovali od počátku jako velkofilmu s plnou propagací a nechali ho spadnout mezi videofilmy. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Stejně nudné a otravné (dějem i písničkami) jako první díl, animák nepřinášející nic nového a žádná charakterově zajímavá postavička, která by mě po celou 80ti minutovou stopáž dokázala udržet v pozornosti. Lehkou výhodu u dvojky jsem měl, že Kiara mi přecijen byla milejší než mladý Simbo. Třetí hvězdu u obou dílů přihazuju pouze za vydařenou animaci. Lví král 1+2 shodně za 55%. Ať žije staré dobré Bambi či Dumbo:)) ()

Reklama

July 

všechny recenze uživatele

Příliš přeslazené a moralistní. Nesnáším tuhle kombinaci. Naštěstí se ve snímku objevil sympatický Kovu (kéž by jeho dilema bylo hlavním tématem filmu). Scénu, kde Kiara a Kovu prožívají "upendi", jsem ovšem vyloženě přetrpěla - panebože, vždyť to byla reklama na svátek svatého Valentýna a "zábavní" centra s projížďkami na lodičkách ve tvaru srdce! Pomoooc! Zkrátka jsem typ diváka, který má raději temné dramatické příběhy než sacharózové dojáky. V závěrečných titulcích mě ale velmi potěšilo zjištění, že text jediné písničky, která nepřetékala cukrem (pěkně pomstychtivé Ziřiny ukolébavky), je Eric Idle. Monty Pythoni - to je moje krevní skupina :-)! ()

swenyx 

všechny recenze uživatele

2. díl Lvího Krále nemá na klasickej první díl, ale furt má svý kouzlo a funguje, rozhodně bych neřekl, že dělá nějakou ostudu. Nový postavy jsou super, hlavně Kovu a písničky jsou opět v topu. Chápu že po takové podívané jako je první díl budou tohle lidi pošpiňovat, ale mě se to prostě líbí. Timon a Pumba zase perlí a dokážou rozesmát, Hakuna matata. ()

MP17 

všechny recenze uživatele

Místo lvího Hamleta tu máme Romea & Julii, opět v podání největších afrických kočkovitých šelem. V mých očích je dvojka minimálně stejně kvalitní jako první díl, dokonce bych řekl, že jsou zde ještě lépe rozvinuty a diváku lépe představeny charaktery jednotlivých postav. Písně jsou velmi podařené a zejména ty "píšťalkové" jen tak lehce z hlavy nevyženete! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Během tohoto filmu spolupracovali Neve Campbell (Kiara) a Lacey Chabert (Vitani) na seriálu Správna pětka (od r. 1994). Namluvení postav však bylo náhodné. Herečky navzájem nevěděly, že budou spolupracovat i na tomto projektu. (newpage)
  • První díl byl založen na Hamletovi, toto pokračování v sobě zase nese znaky jiné Shakespearovy hry Romeo a Julie. (HappySmile)
  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)

Reklama

Reklama