Reklama

Reklama

Na mě se můžeš spolehnout

  • USA You Can Count on Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Sammy se toho sesypalo moc najednou. Od narození žije v městě Catskill, kde její rodiče zahynuli při dopravní nehodě, když byla malá holčička. Má osmiletého syna Rudyho, který nikdy neviděl svého otce a začíná si ho idealizovat jako hrdinu. Navíc dostala nového šéfa, který chce, aby plnila nesmyslné příkazy a ještě ke všemu přijíždí na návštěvu její bratr Terry, jenž se řadu měsíců vůbec neozval. Přítel jí nabízí sňatek, vztah se šéfem nabere nečekaný obrat a bratr se synem jí dělají velké starosti. A když Terry řekne Rudymu, že by se mohl setkat se svým otcem, nastává chvíle, kdy si sourozenci musí spoustu věcí vyjasnit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Moj najoblúbenejší americký nezávislák. Veľmi milé, prirodzené a s kvalitnými áčkovými hercami. Zaslúžené nominácie scenára a Laury, škoda, že nedostala oscara, bohvie kedy bude mať znova túto možnosť. No a Ruffalo konečne v niečom inom ako primitívnych romantikách ako letuška . triedy. Snáď za to môže horúce (americké nezávislé) leto (na čt 2) niekedy pred 10 rokmi, snáď ešte neznalosť americkej low budget tvorby, ale táto snímka zanechala vo mne ten veĺmi príjemný pocit z niečoho nového videného. Pocit, že sa pozerám na skutočný život, na skutočné postavy, na skutočné spomienky scenáristu a režiséra, že si niečo podobného prežili. A netreba k tomu antickú drámu, iba veci odpozorované zo života a vhodný casting. TOP 10 ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Další velice příjemné překvapení. Poměrně jednoduchá zápletka, poměrně obyčejné prostředí a přesto pět hvězdiček? Je to tak, Laura Linney je fantastická, ale pozadu nezůstává ani Adam LeFevre a dětská hvězdička Rory Culkin. Pokud máte rádi obyčejné filmy, tak jste na správné adrese a odnesete si neobyčejný zážitek. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to film o běžném životě na malém městečku. A to je moc fajn. Protože i tak tam vidíte plno věcí, které buď nechcete či nezávidíte, že oni zažívají. Nicméně - co tam vidím já je to, že je tam krásně ukázáno co se může stát během vteřiny s životy dalších mnoha lidí (ne jen v té době malému klukovi a holce, kteří přišli vlivem autonehody o život), ale co všechno se na to pak nabaluje...Tak jednoduše je nám to v tomto filmu ukázáno :) A o to víc to podle mě má větší sílu. Vliv. Herci jsou báječní - tam není co vytknout a ten "smutek" a vztek, který jsem cítila z postavy Sammy - hodně silný. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Roztomile uchopený příběh o zvláštním vztahu dvou sourozenců, kteří vyrostli spolu bez rodičů. Na jedné straně sestra snažící se, mnohdy neúspěšně, vtěsnat do souřadnic serióznosti, a na druhé i v mužném věku stále uličnický bratr. Velké problémy jsou, i při zachování vědomí jejich závažnosti, podávány s milým nadhledem a úsměvem. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Přiznám se hned zkraje komentáře, že na podobné filmy mám slabost. Jednoduché schéma, důvěrně známé prostředí, vztahy, které čekáme a které přeci osloví a zasáhnou. City (ať už mluvíme o sourozencích, synovcích, rodičích i láskách...) jsou zde opravdové a emoce neskrývané, nefalšované a nepodbízivé. Znamenitý scénář dává vzniknout situacím důležitým, podstatným, ale i lehkovážným, bezprostředním a čistě úsměvným. A to přeci žádáme, život ve správných, ale nestylizovaných barvách. Stejně tak herecké koncerty Laury Linney, Rory Culkina i galakoncert Marka Ruffala (patří dlouhodobě mezi mé oblíbené herce), povýšily snímek o notný kus výše a všichni zmínění (a nejen ti) hráli doslova a do písmene očima i tělem. A rozumět šlo krásně. Nikdo se nesnaží o zásadní stopy v kinematografii, nenabízí velké scény, brilantní zápletku, vyústění nebo obrazovou okázalost. A přeci: když budu mít možnost volby, sáhnu po filmu podobném "Na mě se můžeš spolehnout". Možná je to špatná volba kritika, ale jsem jen člověk. A srdce ani emocí já se nestraním... 80% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Scéna s kulečníkem se natáčela v opravdové hospodě, kde se filmový štáb po natáčení často scházel. (Hal_Moore)
  • Scéna s Rudym kráčejícím deštěm byla natočena s pomocí místního hasičského sboru, který na scénu stříkal vodu hadicí ze svého nejvyššího žebříku. (Hal_Moore)

Související novinky

Na Lonergana sa môžeme spoľahnúť

Na Lonergana sa môžeme spoľahnúť

24.08.2005

Po dráme Na mňa sa môžeš spoľahnúť nakrúti Kenneth Lonergan snímku rovnakého žánru s názvom MARGARET, a rovnako ako v prípade spomínaného predošlého projektu, aj tu bude okrem režisérskej stoličky… (více)

Reklama

Reklama