Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond (Pierce Brosnan) překonává všechny limity a vydává se na nezapomenutelnou a vzrušující dobrodružnou jízdu kolem světa! Z temné cely severokorejského vězení až na krásné kubánské pláže zavádí agenta 007 hon na ďábelského zločince, který je odhodlaný rozporcovat svět... a to doslova. Teď je na Bondovi, aby s pomocí smyslné tajné americké agentky (Halle Berry) uložil zločincovy plány k ledu. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (678)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch nejzapamatovatelnějších filmů s Jamesem Bondem. Zápletka mi přišla přitažlivější než jindy (Severení Korea za mě super). Hlavně je ale zapamatovatelný z důvodu, že už se úplně zbláznil. Já nesouhlasím s tím, že to není žádná Bondovka. Jen ty nejhorší věci z předchozích Bondovek dává do koncentrovanější podoby. Honička kluzáků na začátku? Čím je proboha plní, že vybuchují po kontaktu úplně s čímkoliv? To je asi ten nejnebezpečnější dopravní prostředek ze všech! Zároveň koncentrace technických nesmyslů zde dosahuje asi už opravdu bondovského vrcholu, který nebude překonán. Absolutně nechápu, proč tu není uveden žánr sci-fi. Však ta genová terapie, virtuální realita, neviditelnost, a zejména Icarus, to jsou věci jak z Hvězdné brány. Jenomže zpracováno je to jako trapná komiksárna (v tom je to dost pokrokový snímek) navíc s příšernými efekty po celou dobu stopáže. Poslední půl hodina (zhruba od útěku před slunečním paprskem) je už jenom trapná. Přicházejí rádoby šokující odhalení a Bond přežije úplně jakoukoliv situaci, i když je pravděpodobnost přežití někde okolo 0,0001 %. To bylo v Bondovi vždycky, ale tady je toho nějak víc a pořád. Je to škoda, protože se autorům podařilo udělat mnohem zábavnější snímek, ale na úkor toho, že je to už úplná blbost, ne jen pořádná blbost, jako v předchozích filmech s Bondem. Písničku Die Another Day jsem v době vzniku upřímně nesnášel, dneska mi přijde docela cool a dost předběhla svojí dobu (ač nemá s Bondem nic společného) a s úvodní znělkou funguje bezvadně. A baví mě, že John Cleese prostě musí být v každém filmu John Cleese, to jinak nejde. Nejlepší část filmu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 20 - Podle mého názoru Dnes neumírej není zdaleka tak špatná bondovka, jak se o ní soudí, pouze je dovršitelem trendu, který s příchodem Brosnana začal, tj. nesmrtelnost, elegance, uhlazenost, sex, absence větší zranitelnosti Bonda (ale zde je aspoň mučen, podobně jako v TWINE na křesle) a spousta vychytávek. Z "brosnanovek" bych ji dal asi na poslední místo, protože vynálezy pana Q už podle mě zacházejí do extrému, ale to je docela detail, pokud jsme ochotni přistoupit na akční hi-tech styl = celkově 4*, oceňuji nápad (např. "ledový palác" na Islandu). Dle mého to, co už jsme viděli v předešlých bondovkách a objevuje se i v této, je právě kvůli tomu pořadovému a jubilejnímu číslu 20! Takové trošku "shrnutí" toho nejlepšího, co v Bondovi bylo. Při běžném zhlédnutí si divák možná nevšimne tohoto: a) Když se James potkává s Jinx v baru na plaži, vidíme Jinx, jak se právě koupe. Ale v momentě, kdy k ní přijde James s Mojitem, si sice suší vlasy, ale jinak plavky i tělo má úplně suché. b) Na Islandu Bond utíká v té podivné pozemní "raketě" před odraženými paprsky, co vydává Ikaros. Dostane se až na okraj ledovce a když padá, nasadí si na nohy kus plechu z té "rakety" a na ruce si připevní padák. Potom díky tomu surfuje na vlnách. Čím si ale na nohy připevnil ten kus plechu? Potom si to z nohou sundal bez nejmenších problémů takže je vidět, že mu to tam ani moc nedrželo. Proč mu to ale nespadlo? c) Ve scéně kdy Jinx bojuje s Mirandou v letadle, Miranda poraní Jinx na břichu. Ale v závěru filmu když se Jinx miluje s Jamesem, není na ní vidět zranění ani jizvu. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typická moderní bondovka nabitá technologiemi, digitálními triky a dynamickou akcí. Podobné záležitosti se mi hodnotí těžce, protože nejsem ctitelem žánru. Na jednu stranu se jedná o vysokorozpočtový snímek s řadou divácky atraktivních scén, režijně i herecky je to slušně odvedená práce. Ve filmu se najdou půvabné momenty, jako je slovní přestřelka mezi Brosnanem a Cleesem, na druhé straně pro tento film platí totéž co pro většinu bondovek. Z hlediska scénáře je to neskutečná ptákovina, byť se naštěstí netváří ani trochu vážně. Čtyři hvězdičky tomu dát nemohu, méně než tři si nezaslouží. Mimochodem, jsou to slušné tři hvězdičky. Celkový dojem: 65 %. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Dnes neumírej a derniera Pierce Brosnana mi prijde jako velmi povedena. Je to Bondovka, takze je vsechno mozne, hlavne ten zaver s tou helikopterou je hodne pravdepodobny, no to jo. A co se mi nejvic libilo, jak v prubehu filmu zaznely nazvy starsich Bondovek. Brosnan opet vynikajici, pro me je to nejlepsi James Bond... trochu nechapu, proc vsichni obdivuji Conneryho. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Játra nejsou v nejlepším stavu, takže je to určitě on..“ Svižná bondovka s nezbytným nádechem stupidity a s nostalgicky laděným vyloděním Halle Berry v kubánské Zátoce dvou oranžových bójí.. Ač působí na agenta 007 v postelových scénách docela unaveně, dostal se pro mě tímto ten chlupatý rosomák Brosnan na úroveň gentlemanského bouráka Conneryho. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (61)

  • Ještě před začátkem natáčení dostal režisér Lee Tamahori od producentů bodový seznam, na kterém bylo přesně a závazně sepsáno, co všechno musí ve filmu být. Takzvaný "bondovský vzorec". Tamahori: „Bylo mi jasné, že prohřešit se proti němu by mohlo být velmi škodlivé, protože existují miliony lidí, kteří chtějí vidět, jak bude přesně tenhle vzorec naplněn.“ (NIRO)
  • Úvodný „teaser“ (predtitulková sekvencia) sa nakrúcal v armádnom výcvikovom stredisku v Aldershote, 48 km južne od Londýna, ako aj na ďalších miestach, ktoré nahradili prostredie horúcej zóny medzi oboma kórejskými štátmi. (ash99)
  • Miranda Frost (Rosamund Pike) Bondovi (Pierce Brosnan) říká: "Já o vás vím všechno, 007. Sex k večeři a smrt ke snídani." Smrt ke snídani je název jedenácté kapitoly ve Flemingově knize "Ve službách Jejího Veličenstva". (Morien)

Související novinky

Kdy se vrátí James Bond?

Kdy se vrátí James Bond?

25.07.2017

Produkční společnost MGM začala po Spectre přehodnocovat budoucnost Jamese Bonda. Místo rychlého pokračování přišly 2 roky čekání, během nichž se objevily drby o odchodu Daniela Craiga, návratu… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

26.11.2011

Produkce nové bondovky Skyfall konečně odtajnila, koho bude hrát dávno obsazený Ben Whishaw, jehož proslavila role Grenouilla v Parfému: Příběhu vraha. A je to docela překvapení: jde o roli Q,… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno