Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a předpovídající film o spojení lidské mysli a virtuální techniky. Téma, které je dnes možná bližší než se zdá, protože propojení nehmatatelného světa, jakým určitě internet je, s lidským mozkem, který se stále vyvíjí, je v současnosti nebezpečný problém. Čím dál tím mladší lidé jsou uživatelé tohoto nehmatatelného světa, kde si můžeme poslouchat hudbu, koukat na film, aniž bychom cokoli drželi v ruce a museli k tomu mít ještě další přehrávací přístroj. I když se tento film týká hlavně her, ta myšlenka zůstává stejná. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu hodně zajímavej snímek, některé prvky jsou samozřejmě "blbosti", ale jinak i dnes vcelku dobrá podívaná. Velmi dobře ztvárněnej "vzrůst" Joba a dobré vedlejší postavy (maník u pumpy se šátkem a brejlema). Dobře ztvárněná hudba. Ve finalé - nadprůměr, ať si kdo chce, říká co chce :) Jen škoda, že tomuto filmu částečně škodí jeho pokračování, ktere je na opravdu katastrofální úrovni. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek se musí vnímat v souvislosti s dobou, kdy vznikal a kdy byly digitální triky skutečně na svém počátku. Jejich použití v této podobě mohlo být tenkrát převratné, ale dneska jednoduše vyznívá směšně. Ale ten příběh je tak pěkně béčkový a podávaný jako vážný, že se buď budete smát, anebo brečet. ()

Ashnobe 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, poměrně dlouhou dobu mi trvalo než jsem zavadil o nosič s ním. Triky se dost dobře hodnotit nedají po 15 letech od vydání, takže jsem se zaměřil na příběh a nápaditost. Nápad je velice originální, herecké výkony mi přijdou slušné a příběh je parádně vygradovaný, když postupně během filmu jsme svědky proměny Jeffa Faheyho. Určitě více než průměrný film - pro mě lepší 3*. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Ak nechám bokom dnes už trochu podivné efekty (za to by som film skutočne nerád kritizoval, vo svojej dobe boli asi zaujímavejšie), stále mám pocit, že to bol pomerne odfláknuto skoncipovaný a natočený film, hoci nápad tematizovať umelé zvýšenie ľudských schopností a inteligencie (a aké riziká to so sebou prináša) je zaujímavý. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)

Reklama

Reklama