Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Brett Leonard přinesl v té době revoluční film na toto téma, kdy spojil sci-fi s horrorem v němž figuroval virtuální svět a bylo možno být tělem na zemi a myslí v počítačové hře. Na tehdejší dobu skvělé vizuální efekty, jenž zaujaly celý svět. V dnešní době se tomuto dílu jen digitální mágové smějí, ale nemůžou mu upřít, že na tehdejší dobu předvedl asi maximum. Musel pracovat s 10 miliónovým rozpočtem, výsledkem byl trojnásobný zisk.Film byl zpracován podle Kingovy povídky, ale filmové zpracování se jí zcela neřídí. Spíše se jí drží jen velice okrajově. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film s myšlenkou, který trochu předběhl dobu a dneska by možná při lepším využití potenciálu a nějakým tím dobrým režisérem patřil mezi to lepší z okolí pc a kyberkultůry. Pierce Brosnan a Jeff Fahey se snaží, ale nezachraňují nic a Trávníkář je průměrný film. Přesto vše může jeho DC být velmi zajímavý, protože 33 minut navíc mohou nabídnout hodně nového. PS: konec velmi velmi potěší :) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Mäkké, že?“ – „Hej.“ – „Tvrdé, však?“ – Hej.“ Hrozné. Vo filme sú prítomné kingovské motívy (silný náboženský fanatizmus napríklad), ale výsledné béčkarské dielo s jeho poviedkou Chlap s kosačkou skutočne nemá NIČ spoločné (až na to, že aj v nej bol týpek kosičom trávy, ale tým sa ozaj akákoľvek podobnosť končí). Je pravda, že poviedka bola slabá, ale radšej by som podľa nej videl slabý horor, než toto virtuálne čudo, brutálne (a nečakane) skombinované so sci-fi. V ňom geniálny vedec (Brosnan) zaradí retardovaného záhradníka (Fahey) do svojho experimentálneho vedeckého pokusu a urobí z neho virtuálneho magora. Z toho sa nič dobré vykľuť nemohlo. Čudné síce áno, ale je otázne, či to možno pokladať za plus. Snímka sa dočkala voľného pokračovania (už bez Brosnana) a na tú dobu, snáď sa nerúham, mala revolučné vizuálne efekty. Dnes je zastaralá, horor nikde a sci-fi úsmevné. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/sci-fi/476-travnikar-4o- ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice se nejedna o kdovijaky veledilo, ale aspon to je svizny a pohodovy becko. Ale rozhodne to neni horor, to fakt ne. Vetsinu filmu tahne Jeff Fahey, kterej sice nepredvadi nic extra, ale jeho postava je verohodna. Pierce Brosnan si odkecal ten svuj prumer. Co se tyce triku, tak to bylo neco otresnyho, to snad i v Tronu byly lepsi triky. Ale i kdyz je film misty dost stereotypni a misty na me slo spani, tak jsem se vetsinu casu dobre bavil. Slabsi 4*. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nejvíc miluju hodnocení typu: "Dřív se mi to líbilo, ale dneska je to hloupost plná trapných triků." Copak lidičky nechápete, že o triky vůbec nejde? Triky jsou obvykle zastaralý už ve chvíli, kdy jde film do distribuce, natož po nějaké době a hodnotit něco hlavně na základě vztahu triků tehdejších a dnešních mi přijde velice nefér jak vůči filmu, tak vůči jeho tvůrcům. Jistě, že po patnácti letech, kdy byl tento snímek natočen je to trikově z dnešního hlediska sračka, ale ne z tehdejšího. A co já hodnotím hodně kladně, triky tu nejsou nejdůležitější součástí filmu, což se o dnešních říct dá jen málokdy (mám na mysli fantastické filmy). Příběh je tady hodně ohranej. Vlastně když se nad ním zamyslím, přijde mi to jen jako zajímavě propojená smíšenina Frankensteina, Pygmalionu a Carrie s trochou té techniky. Ale jak říkají rusové, Vot Těchnika! a mají pravdu. Pokud vím, zvýšit inteligenci pomocí virtuální reality a podpůrných látek na prohloubení citlivosti nejde ani dneska (Ale pokud náhodou v nějakým tajným výzkumu ano, hlásím se jako dobrovolník.). Tenhle film je jedním z posledních zástupců filmů, kde vědec udělá přelomový objev doma ve své malé dílničce, takřka na koleně. Herecké výkony jsou slušné. Faheyho je to podle mě nejlepší role (i když později v seriálu Marshall taky ušel, ale nejvíc hrál tady). No a pro Brosnana je to pdole mě jedna z nejlepších hereckých kreací, protože co si budeme vykládat, nejúžasnější výkony podával v seriálu Remington Steele. A žádný mě nepřesvědčí, že nějaká jeho bondovka stála za víc (možná ještě tak Zlatý oko). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)

Reklama

Reklama