Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Výtečné kdyby.¬         Poznámka: Toto opoznámkování i mé (zprůměrované) hodnocení je za celou řadu "Trávníkáře". Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".¬                 Výtečný námět s dobrým vypracováním, doporučitelno pro milovníky vědecké fantastiky, zajímatele o virtuální realitu a zároveň oblibovatele snímků s horrorovými prvky. — Tohohle kdyby se chopil S. Kubrick!¬                 Pokračování "Trávníkáře" chopil se po několika rocích nijaký USA režisér F. Mann. Pokračování je ostudou, "odpadem" a s původním "Trávníkářem" má společnou leda část názvu.¬                 Tento první díl řady, původního "Trávníkáře", hodnotím za 3 *. Případná opoznámkování: uživ. SOLOM.; Djkoma. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu jsem byl sám zvědav, kam se film posune. Jestli se vydá po hororové lince, kdy Job začne ve městě chladnokrevně zabíjet ty, co mu celý život ubližovali, nebo se podíváme na zoubek virtuální realitě. Bohužel se vydal tou druhou, kdy se střetl s dříve natočeným Tronem, který je v mnoha ohledech lepší, zajímavější a revolučnější. Celkově to není špatný film, dobře se na to kouká, ale při závěrečných titulkách máte dojem, že jste neviděli nic výjimečného. 60% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film s myšlenkou, který trochu předběhl dobu a dneska by možná při lepším využití potenciálu a nějakým tím dobrým režisérem patřil mezi to lepší z okolí pc a kyberkultůry. Pierce Brosnan a Jeff Fahey se snaží, ale nezachraňují nic a Trávníkář je průměrný film. Přesto vše může jeho DC být velmi zajímavý, protože 33 minut navíc mohou nabídnout hodně nového. PS: konec velmi velmi potěší :) ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám za strhující myšlenku a jak zde bylo už i řečeno strhující konec!Neo z Matrixu a Trávníkář jako Kiberkristus mají až nápadně podobné rysy nemyslíte:-)?Myšlenaka (ač již otřepaná, tak přec čímsi inovovaná a dráždivá) a závěrečná scéna, kdy hlavní hrdina hledá zadní vrátka pro úník ze svého kibervězení, mě naprosto ohromily! Takže tento snímek určitě shlédněte! PS: A pozor na telefony:-) ()

Ashnobe 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, poměrně dlouhou dobu mi trvalo než jsem zavadil o nosič s ním. Triky se dost dobře hodnotit nedají po 15 letech od vydání, takže jsem se zaměřil na příběh a nápaditost. Nápad je velice originální, herecké výkony mi přijdou slušné a příběh je parádně vygradovaný, když postupně během filmu jsme svědky proměny Jeffa Faheyho. Určitě více než průměrný film - pro mě lepší 3*. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)

Reklama

Reklama