Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 1
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (141)

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (8,5/10). One Piece patří mezi nejznámější mangy současnosti. Svůj věhlas si vybudovala hlavně díky obrovské porci epizod, kterou disponuje. Navíc ty epizody pořád přibývají, takže se dá bavit o nekonečném seriálu. Ovšem na rozdíl od Ulice, tak One Piece ty kvality i po tolika epizodách pořád má. Já patřím mezi tu skupinu lidí, kteří tuto mangu znají, ale nikdy neměli tu odvahu se do toho pustit. Takže hraná adaptace, kterou přinesl NETFLIX, byla tou milosrdnější variantou. Navíc nemám tolik času, abych sledoval seriál který má přes 1000 epizod! NETFLIX adaptace vypadala podle prvních reakcí opravdu slibně. Navíc tím, že první série měla mapovat prvních 200 epizod, tak je to vlastně šetření mého drahocenného času. I přesto, že jsem věděl o existenci původního One Piece, tak jsem vůbec nevěděl do čeho jdu. Takže šok z některých věcí byl opravdu autentický. Téma pirátství nepatří mezi mé nejoblíbenější, ale zajímalo mě, co všechno tento seriál přinese. V první řadě musím konstatovat, že obsazení sedlo perfektně. Sympatický casting, který diváka dokáže vtáhnout do světa, kterým One Piece disponuje. Hlavně představitel hlavní role byla trefa do černého. Iñaki Godoy je veliký sympaťák, ze kterého srší energie. Z jeho final mortal kombat hlášek jsem místy fakt umíral. Ale ani ostatní z party nezaostávají. Mým oblíbencem se stal jednoznačně Roronoa Zoro. Mám hrozně rád japonskou kulturu a tento typ charakteru se jednoznačně trefil do mého vkusu. I ostatní kladné charaktery byly výborně ztvárněny a obsazeny. Ovšem tihle dva mi nejvíce utkvěli v paměti. Když se řekne A (klaďasové), tak musím zmínit i B (záporáci). Bylo jich představeno jen pár, ale i tak obtiskli do celého seriálu svůj odkaz. Asi nejvíce se mi líbil portýr Kuro, který dal svými ďábelskými brýlemi a čepelemi našim hrdinům pořádně zabrat. Celkově zanechala hraná verze One Piece velmi dobrý dojem. Alespoň co se týče diváka nepolíbeného původním dílem. Věřím, že si to užili i fanoušci původní verze. Ukázalo to i konzumním divákům, kteří NETFLIX většinou sledují, co vlastně všichni na té manze vidí. Pravou a nefalšovanou dětskou radost, která ze seriálu přímo srší. Buďme vděční za tyto zdařilé adaptace, kterých je jako šafránu. "You can hit me all day long, but I’m never giving up on my dream." Nejlepší epizoda: The Pirates Are Coming (E04) ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle je přímej zásah mokrou treskou mezi oči. Něco, co tu v takovéto podobě ještě nebylo – plnohodnotné zfilmování crazy shounen mangy/anime. (Pravda, už jsme dostali povedeného pseudohistorického Kenšina a trochu zparchantělou adaptaci Kovboje Bebopa, ale to byly výlety do jiných žánrů s jinými typy protagonistů a jasně ukazovaly, jak problematické, až skoro nemožné, je převést ducha kreslené předlohy do hrané podoby). Ale One Piece to dokázalo. Je to až neuvěřitelné. V zlopověstném Netflixu, známém przniteli všech žánrových předloh, zřejmě selhala cenzura, woke kvóty byly dodrženy jen v minimálním, téměř neškodném množství, tvůrce mangy si vydupal právo dohledu nad realizací a fanoušci nejen tohoto, ale i všech podobných superhrdinských shounenů se tak konečně můžou radovat. A vychutnat si všechna ta roztomilá klišé spojená s prototypem nezdolně optimistického, dobrosrdečného a naivního hrdiny, který si společně se svou partou nejlepších kamarádů hodlá splnit svůj sen a přitom z něj sálá tak obrovské nadšení a energie, že mu všechny ty pitomosti žerete i s navijákem. To vše kolem dokola opentlené perfektním castingem, skvělými hereckými výkony, nápaditou režií, atraktivní choreografií soubojů a celkem slušnou výpravou s povedenými trikovými sekvencemi. Drobné chybičky by se sice také našly – některé flashbacky do minulosti vedlejších postav jsou příliš dlouhé, zatímco v ději jsou místy očividně vynucené zkratky nebo výpustky, a dost mě zarazily i občas nepochopitelně civilní kostýmy, ale to jsou celkem vzato nepodstatné skvrnky rzi na jinak zářivé hromadě tohohle dobrodružného zlata. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

O nejakym One Piece jsem v zivote neslysel a nebejt hodne povedenejch traileru, asi bych si tenhle serial nikdy nepustil, coz by byla skoda. Prvni serie je v podstate jizda od zacatku do konce, od spis blbnoucich a vtipnejch prvnich dilu po napinavy a vazny posledni dily. Obcas to sice tak divne skace, ze clovek nevi, jestli se ma smat nebo to je mysleny vazne, ale to je jen drobnost. Pribeh tahnouci se celou serii ma velkej potencial, ale i ty dilci veci, co se tu resi, jsou hodne fajn. Navic v podstate jakakoliv trochu hlavnejsi postava je zajimava, ma nejakou historii, svuj pribeh a hlavne je cool. A to ani nezminuju hlavni posadku, to je banda neskutecnejch sympataku v cele s naprosto dokonalym Godoyem, netusim, kde toho kluka nasli, ale v roli je naprosto bozi. K tomu tu jsou na serial hodne obstojny triky, chytlava hudba a ja uz se nemuzu dockat druhy serie. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Nejprve zděšení nad tím, že se Netflix chystá zmrvit mou srdeční záležitost. Po informaci, že si to ohlídá sám autor, opatrný optimismus. Po prvním traileru pobavený úsměv a lehké zaťukání na čelo. Po posledním traileru napjaté očekávání. A světe div se, ono se to opravdu podařilo. Tato adaptace je naprostým zjevením a zároveň výjimkou potvrzující pravidlo o západních adaptacích mangy a anime. Nikdo snad ani nemohl doufat, že se to povede až takto skvěle. Nějaké ty woke mouchy na kráse by se našly, ale co už.  Co se týká naštěstí velice briskně potvrzené 2. série, bude opravdu těžké na tuhle bombu navázat, už jen proto, že bizarností by mělo výrazně přibýt, a to i mezi členy posádky. No, nechme se překvapit, držím palce, ať se to povede. Tenhle seriál si to zaslouží. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená adaptácia japonskej predlohy, či už papierovej alebo animovanej. Čo sa sa týka kastingu,  nebol dokonalý, ale ani mi nevadil, som spokojný tak na 75%, masky boli fajn a kostýmy výborné. Podobne ako anime je to farebné,  pestré, rôznorodé a dobrodružné. Páčilo sa mi, že to bolo poňaté vyspelejšie, trochu aj temnejšie a aj emočná stránka vyznela tak ako mala. Nechápem ale,  ako chce Netflix v prípade pokračovaní obsiahnuť celý príbeh,  najmä ak chce urputne trvať na 8 dielnom trende sérií svojej  serialovej tvorby. Inak veľmi výborne spracovaný námet a zobrazený svet. 8,5/10. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Když je v epizodě představena Alvida (Ilia Isorelýs Paulino), jeden z pirátů, Heppoko (Rendani Mufamadi), před ní drží zrcadlo, což je ironie, protože podle tvůrce mangy Eiičiró Ody je tohle přesně jediná luxusní věc, kterou na své lodi nemá. (KaraMikesova)
  • Buggy (Jeff Ward) se zmíní, že během jeho úvodního čísla chybí lev Richie, čímž odkazuje na jednoho z členů své posádky, který se objevil v anime a manze. Richie je tedy alespoň vyobrazen na malbě, kolem které v jedné scéně procházel Zoro (Makkenjú Arata). Napravo od něj se pak nachází i malba Buggyho pirátů přímo vzatá z mangy. (KaraMikesova)
  • V Baratii se do křížku dostanou dva lidé – Fullbody (Jean Henry) a Gally (Nkululeko Phiri). První se v manze dostal do křížku se Slamáky ještě před Baratii, druhý jmenovaný pochází z Odovy předešlé verze první kapitoly mangy a také speciálu Romance Dawn (2008). (KaraMikesova)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama