Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 3
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (142)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Předloha je pro mne velká neznámá, ale seriál je nádherně imaginativní a zábavná věc, šikovně balancující mezi manga infantilností a dramatickou linkou. Naštěstí to i přes značné odlehčení napínavé je, umírá se tu a nebezpečí je citit, jinak by to bylo asi přeci jen už moc naivní. Zábavné různorodé postavy jsou navíc originálně a zajímavě obsazené a stylizace, barevnost a naprosto skvělá hudba to táhne hodně nahoru a další řady už nedočkavě vyhlížím. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú mangu nepoznám, lebo už dávno nemám dvanásť, ale mať dvanásť, tak som paf aj z tohto seriálu. Dnes mi to už ako celok pripadalo divné. Mix detinského humoru a miestami dosť drsného prístupu v akcii a v dabingu sa dočkáme aj pár tvrdých nadávok. Mne to na rozdiel od fanúšikov originálu pripadalo príliš naťahované. Oveľa viac by som privítal, keby to natočili ako dvojhodinový film, pretože tam bolo strašne veľa zbytočnej omáčky. Hlavne tie flashbacky o minulosti všetkých hlavných postáv by som úplne vystrihol. Všetky tie traumy z minulosti mohli uhrať ich predstavitelia v súčasnosti. Celkom ma bavila akcia. Humor ma občas rozosmial a postavy si ma získali.  Ale celkovo ten svet je divný a je tam fakt veľa vaty. Takže raz sa to dalo pozrieť, ale neviem, či si pozriem pokračovanie. No uvidíme. 6/10. ()

Reklama

Vykuk odpad!

všechny recenze uživatele

Mám fakt rád anime, mangu, hodně srdečních záležitostí, toto jsem v animované podobě neviděl, asi si dám povinnou záležitost, protože si myslím, že v té podobě by to mohlo fungovat, ale tento hraný.. jak to nazvat.. neskutečně nesympatičtí "herci" otřesná výprava, zpracování, to prostě rve oči, uši, všechno... nebo vlastně ani ne.. jen to rychle vypnout.. nechápu ta čísla.. vkus se asi už zase posunul někam, kam já nedohlédnu.. a to jsem se na to celkem dost těšil :( ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (8,5/10). One Piece patří mezi nejznámější mangy současnosti. Svůj věhlas si vybudovala hlavně díky obrovské porci epizod, kterou disponuje. Navíc ty epizody pořád přibývají, takže se dá bavit o nekonečném seriálu. Ovšem na rozdíl od Ulice, tak One Piece ty kvality i po tolika epizodách pořád má. Já patřím mezi tu skupinu lidí, kteří tuto mangu znají, ale nikdy neměli tu odvahu se do toho pustit. Takže hraná adaptace, kterou přinesl NETFLIX, byla tou milosrdnější variantou. Navíc nemám tolik času, abych sledoval seriál který má přes 1000 epizod! NETFLIX adaptace vypadala podle prvních reakcí opravdu slibně. Navíc tím, že první série měla mapovat prvních 200 epizod, tak je to vlastně šetření mého drahocenného času. I přesto, že jsem věděl o existenci původního One Piece, tak jsem vůbec nevěděl do čeho jdu. Takže šok z některých věcí byl opravdu autentický. Téma pirátství nepatří mezi mé nejoblíbenější, ale zajímalo mě, co všechno tento seriál přinese. V první řadě musím konstatovat, že obsazení sedlo perfektně. Sympatický casting, který diváka dokáže vtáhnout do světa, kterým One Piece disponuje. Hlavně představitel hlavní role byla trefa do černého. Iñaki Godoy je veliký sympaťák, ze kterého srší energie. Z jeho final mortal kombat hlášek jsem místy fakt umíral. Ale ani ostatní z party nezaostávají. Mým oblíbencem se stal jednoznačně Roronoa Zoro. Mám hrozně rád japonskou kulturu a tento typ charakteru se jednoznačně trefil do mého vkusu. I ostatní kladné charaktery byly výborně ztvárněny a obsazeny. Ovšem tihle dva mi nejvíce utkvěli v paměti. Když se řekne A (klaďasové), tak musím zmínit i B (záporáci). Bylo jich představeno jen pár, ale i tak obtiskli do celého seriálu svůj odkaz. Asi nejvíce se mi líbil portýr Kuro, který dal svými ďábelskými brýlemi a čepelemi našim hrdinům pořádně zabrat. Celkově zanechala hraná verze One Piece velmi dobrý dojem. Alespoň co se týče diváka nepolíbeného původním dílem. Věřím, že si to užili i fanoušci původní verze. Ukázalo to i konzumním divákům, kteří NETFLIX většinou sledují, co vlastně všichni na té manze vidí. Pravou a nefalšovanou dětskou radost, která ze seriálu přímo srší. Buďme vděční za tyto zdařilé adaptace, kterých je jako šafránu. "You can hit me all day long, but I’m never giving up on my dream." Nejlepší epizoda: The Pirates Are Coming (E04) ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Co do vztahů v rámci posádky hrozně hřejivé a pozitivní! Alespoň několik prvních dílů, než se začne hrát na vážnější notu, a začne dominovat trochu ukecanej cringe se scénáristickými loopholes. ___ Kdyby člověk dovedl do důsledku seriálem prezentovaný hodnotový žebříček, jsou hlavní hrdinové v podstatě dost sobeckými lidmi, kteří se řídí striktně pocity a sny a svými preferencemi, což odmítají jakkoliv racionálně filtrovat. Staví sebe nebo své blízké nadevše, čímž v důsledku ohrožují a v některých případech pravděpodobně také ukončují životy tu své, tu svých blízkých a skoro vždy kompletně nezúčastněných bytostí. Ale máme je mít rádi, protože jsou super, takže to radši do důsledku dovádět nebudu. Třeba u Miazakiho ale takovou filtrací procházet nemusím. ___ Pro tu vnitřní hodnotovou nekonzistentnost a pendlování mezi dětinskostí a dospělostí si ale říkám, jestli není anime přeci jen lepší formát než hraný film. Nic, jsem starej a nudnej, sry. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Pan 7, na kterého Zoro (Makkenjú Arata) narazil na Sixisu, byl v manze poprvé zmíněn na Arabastě v kapitole 190, když Zoro vysvětloval Panu 1 a slečně Doublefinger, odkud zná Baroque Works. V příběhu se však nikdy neobjevil. Eiičiró Oda nakreslil jen jeho velice chabý náčrt v 36. svazku mangy. (KaraMikesova)
  • V této epizodě se objeví první openingová znělka původního anime seriálu One Piece z roku 1999 s názvem „We Are“ v upravené orchestrální verzi. (KCM)
  • Když se Mihawk (Steven John Ward) střetne s donem Kriegem (Milton Schorr), je na zemi vidět poražený Perla. Muž, se kterým se původně utkal Sandži na Baratii v anime a v manze. (KaraMikesova)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama