Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (141)

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svět One Piece je mi zcela cizí a nemám o něm žádné povědomí. Seriál mne nijak nezaujal, je to navzdory jisté brutalitě takové naivní a dětské. Navíc mi připadá, že jsem už podobné scény viděla někde jinde. Z postav mne zaujal jen samuraj. Ostatní mne spíše iritovali, nejvíce asi Monkey D. Luffy, ten mi lezl na nervy přímo ukázkově. Byť ten kluk má fakt boží úsměv. Možná, kdyby mi bylo 12, bych se bavila. Takto jsem se spíše nudila. poctivě jsem vydržela koukat do půlky, pak už jen rychlo jukem a i to bylo až dost. Pořád jsem čekala na nějaký smyslu plný děj, ale ani ťuk. Zjevně nejsem cílová skupina. Za mne trhlá slabota, tak za jednu gumov hvězďuli s odřenýma ušima. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice populární manga, která se dočkala celé řady i videoherních zpracování, přichází v hraném seriálu, který je až překvapivě zábavný...ale s výhradami. Pokud neznalý divák přistoupí na pravidla hry a uvědomí si, že tito piráti jsou po všech směrech jiní, než cokoliv, co by piráty připomínalo, užije si dobrodružnou jízdu se slušnou výpravou a podařenou akcí. Bohužel po svižném úvodu se začnou kupit další a další postavy a ne všechny jsou dostatečně zajímavé na to, aby si zasloužily tolik prostoru, kolik dostávají. Je to pitomé, je to divoké, často infantilní, ale dokáže to zabavit i diváky neznalé předlohy a opovrhující čímkoliv asijským. Jen to nemá materiál na 8 hodin ()

Reklama

kondor77 

všechny recenze uživatele

Jako tradicionalista a milec asijské kultůry jsem byl poněkud zmaten obsazením, které nenapovídalo, že předloha je původem japonská. Ale už první díl mě přesvědčil o tom, že mé obavy byly liché a nabídl dravou akci a zábavu, která až do posledního dílu neztrácela dech. A seriálu vyjímečně odpouštím i wokeismus, protože chápu, že s ohledem na ten šílený rozpočet se snažil oslovit co nejširší divácké publikum. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú mangu nepoznám, lebo už dávno nemám dvanásť, ale mať dvanásť, tak som paf aj z tohto seriálu. Dnes mi to už ako celok pripadalo divné. Mix detinského humoru a miestami dosť drsného prístupu v akcii a v dabingu sa dočkáme aj pár tvrdých nadávok. Mne to na rozdiel od fanúšikov originálu pripadalo príliš naťahované. Oveľa viac by som privítal, keby to natočili ako dvojhodinový film, pretože tam bolo strašne veľa zbytočnej omáčky. Hlavne tie flashbacky o minulosti všetkých hlavných postáv by som úplne vystrihol. Všetky tie traumy z minulosti mohli uhrať ich predstavitelia v súčasnosti. Celkom ma bavila akcia. Humor ma občas rozosmial a postavy si ma získali.  Ale celkovo ten svet je divný a je tam fakt veľa vaty. Takže raz sa to dalo pozrieť, ale neviem, či si pozriem pokračovanie. No uvidíme. 6/10. ()

Myslivir 

všechny recenze uživatele

Bůh audiovizuální tvorby mi asi zase nasral do jídla. Ve chvíli, kdy jsem se už chystal hrané adaptace mang více méně zavrhnout, musel Netflix zainvestovat do správných lidí a na grafu kvality adaptací sinusového průběhu se ocitnout zrovna na vrcholu sinusoidy v kladné ose. Protože zatímco spousta "adaptací", na nichž se Netflix nějak podílí, se nachází někde dole a v záporu (nemluvě o Zaklínači u mínus nekonečna), tento One Piece funguje po téměř všech rovinách docela nadprůměrně. Hlavní cast je skutečně tak dobrý, jak se říká, a sety, rekvizity a kostýmy a masky působí skvěle. Otázkou zůstává, jestli tomu tak bude i dále v příběhu, jelikož věci mají být divnější a divnější a dříve či později dojde na častější CGI, což by mohl být s už tak nadprůměrným rozpočtem docela problém. Do té doby si však ještě nějakou chvíli snad budu moct užívat náramnou dynamiku hlavních postav, zábavnou akci a solidní příběh zakopávající o svoji lehkou okoukanost jen výjimečně. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Hudba k seriálu byla zahrána Slovenskou filharmonií a nahrána ve Slovenském rozhlasu v Bratislavě. (KaraMikesova)
  • Na jedné zdi je vidět plakát, který říká, že jedna herečka tragicky zemřela na jevišti. Její jméno je Victoria Cindry, což je nemrtvá společnice doktora Hogbacka z Thriller Barku, která se prvně objevila v kapitole 446. (KaraMikesova)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama