Reklama

Reklama

Neumírej sám

Trailer

Obsahy(1)

King David, tvrdý a charsmatický drogový král, se vrací do svého rodného města, kde místo očekávaného spasení najde pouze kruté násilí a zločin. Poslední okamžiky svého života stráví se ctižádostivým novinářem Paulem, kterému vypráví o svých zločinech a jejich následcích. Předává Paulovi kazetu, na níž je zaznamenán jeho život. Díky tomu zůstane Paulův život navždy ovlivněn... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice solidní černošské gangsterské drama, kde se blýskl známý raper DMX. Silný příběh rozjede osud jednoho charismatického drogového krále, jemuž se vlastní omšelý život poněkud vymkne kontrole. Atmosféra správně temná a ponurá. Místy je děj krapet předvídatelný, ale to je způsobeno pouze opakováním tématických motivů, jaké se používali v podobně zaměřených snímcích už dříve. Vše se odehrává v noci, takže to byla ohromná výzva pro kameru a světla. A nedá se říct, že by se to nepovedlo. Po obrazové stránce se vcelku jedná o překvapení. Protože se nejedná o drsný akční film, bude pro mnohé poněkud nudící. Tady jde převážně o děj a ten se povedl. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na černošskej film s jednim bílým to vůbec nebylo špatné :).Mělo to fungující potemnělou atmosféru,povedenou pointu,slušné herce,i rázný spád.Moc mě sice neoslovily etapy ze života King Davida,ale vyloženě ubíjejícími také nebyly.A možná kdyby autoři ještě více přitvrdili(hodně scén zůstalo na půl cesty) a většině postav dodali tu správnou šťávu,šlo by o výborný drsný pouliční thriller.Ale v zásadě mě i tak Never Die Alone dost mile překvapilo a bavilo. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Spíš než drsný thriller na mě Neumírej sám působil jako taková laciná "noir" kriminálka z černošského gangsterského prostředí. Námět není vůbec zlý, nicméně je strašně špatně zpracován, díky neexistující gradaci, nízké poutavosti a nulovému napětí jsem se docela intenzivně nudil, scénář působí dost zmateně, závěr mě vyloženě zklamal. Z herců jako jediný ujde DMX, zbytek nemá šanci nějak zapůsobit. Akční scény jsem si díky roztřesené kameře neměl šanci užít, atmosférou snímek nestrhne. Když se nad tím tak zamyslím, tak rapový soundtrack mě vyloženě vysíral, fetující černoši zrovna tak, erotické scény naprosto o ničem a zbytečné, no zkrátka film úplně o ničem. Temná, ale velmi špatná rádoby gangterka. 1/10. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj drsný filmík, ktorý sa len tak ku každému nedostane, no ten kto ho niekedy zhliadne, myslím, že ľutovať nebude. Atmosféra dosť hustá, DMX je ozaj cool a do tohto filmu perfektne zapadol a divák má konečne viac užije nielen jeho gangster-hlas, ale aj čo-to z hereckého prevedenia (preto asi jeho najlepší film). Neľútostný príbeh so skvelým, nečakaným záverom. Na konci filmu ste aj radi, že skončil tak ako skončil. A že vôbec skončil. Pre mňa 75%. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá na slušnej gangsta film z prostředí ghetta, hlavní role DMX sedí dobře, ale čím víc se dostáváme k závěru, tím je to horší, nudnější a hloupější. *možný SPOILERY* Už jenom fakt, že když leží hlavní hrdina zraněnej na ulici, náhodnej kolemjdoucí (novinář) nezavolá sanitku, ale sedne do auta zraněnýho a veze ho osobně do nemocnice. Pak čeká, jak zákrok dopadne, nikde žádná policie, nic. A tenhle gangsta mu odkáže všechno, co má, a navíc kazety, kde namluvil celej svůj dealerskej a ilegální život - přiznává se tam k pašování, vraždám atd. Jako sorry, ale celý tohle mně přijde tak absurdní a nepravděpodobný (proč by se drogovej boss měl přiznávat k takovým svinstům?!), že ten film v mých očích jen upadal. A závěrečný rozuzlení taky není žádná pecka, takže po slibným úvodu už nepřijde nic zásadního, co by kredit filmu zvedlo. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama