Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší šermíř z Číny (Damian Lau) se má utkat s nejlepším šermířem z Japonska (Norman Chu) v napjatě očekáváném prestižním duelu, jehož výsledek má určit, zda je lepší čínské nebo japonské bojové umění. Ani jeden z mistrů zatím netuší, že jsou figurkami ve hře, která je komplikovanější, než by se mohlo na první pohled zdát – a že důležitější než střet zbraní nakonec bude střet dvou velice odlišných světů a konflikt dvou velmi rozdílných pojetí bojovnické cti. (MaedhRos)

(více)

Recenze (17)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docelakoukatelná bojovka která je dokonalá hlavně v závěrečným souboji, ta scéna byla prostě geniální. Ostatní mi přišla jako o něco horší nutná výpln, to věčné lítání je dokonalé, ale pár scén bylo prostě horších, a to nemluvím o těch oduševnělích dialozích. Není to nic extra ale ten závěr zato stojí. ()

Navaran 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného typu cětšinou vzdávám předem,ale tenhle mě dostal. Ikdyž se tu z drátů skoro nesleze. Nejprve jsem skutečně měla nutkání odejít od počítače,ale asi ve třetině jsem zjistila,že mě film začal bavit. Damian Lau a Norman Chu tu byli hezcí až hanba a jejich poslední souboj stál za hodně hvězd:-)) ()

Reklama

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Řeknu jen jedno: výborný film. Mám na to diplom, věřte mi. (vlastně: tenhle film mě strašně šokoval, a sice tím, že jde o režisérský debut !!!?? zcela neuvěřitelné. takových výsledků se obvykle člověk dopracuje po řekněme padesáti letech režisérské praxe. rozhodně nejde o žádnou nízkorozpočtovku zlaté sklizně) ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Obvykle se nedopouštím takových perverzit, jako hodnotit kladně fantasy wuxia, leč, když jsem si takřka omylem pustila wuxia z 80.let, což většinou znamená drátovou katastrofu se spoustou neumětelství, tady jsem si zatraceně užívala. Samozřejmě, že hlavně Damiana Lau a Normana Chu, kteří potěší dívčí srdéčko v každém záběru, ale i krásnou pohádkovou atmosféru, za kterou si tvůrci zaslouží velikou chválu. V rámci žánru, země původu a hlavně době vzniku je Duel nadprůměrná pohádka a nad nedostatky ráda přimhouřím třetí oko. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ukážky z tohoto som videl prvýkrát začiatkom 90-tych rokov ale film samotný som videl až teraz, čiže o zhruba 15 rokov neskôr. Nikdy som nebol fanúšikom Wuxia filmov a Wire-Fu vôbec, supermani na špagátoch išli vždy mimo mňa a ani tento kúsok to nezmení. Dej sa skladá z takých nesúrodých scénok plných filozofických pindov o zmysle a podstate boja, k tomu klasické intrigovanie a hnusná scéna s hnusným, debilným, srandovným majstrom Kung-Fu čo poletuje po lese a búra do stromov. Pozitívum tohoto filmu sú potom scény plné absurdných trikov ( obrí ninja čo sa rozpadne na niekoľko menších ), vybuchujúcich ľudí a jednej explodujúcej odseknutej hlavy napichnutej na konári. Len škoda, že tieto lahôdky sú len také riedko osadené a rýchlo vychrlené chuťovky v úzadí všetkého toho balastu. A aby som nezabudol, malo to aj pekný hudobný motív, bol mi nejak povedomý nedivil by som sa keby bol odniekiaľ vykradnutý. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama