Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Maki89 

všechny recenze uživatele

uuuuulet... len co je pravda - ustredna trojica charakterov podarena, Steve Buscemi zasa raz ukazuje ze hrat mierne psychicky narusenych mu ide velmi dobre, hudobny doprovod celkom podla mojho gusta... film celkovo nenudil, neurazil, ale mohlo to byt rozhodne aj lepsie - taka dobra oddychovka na sobotny vecer - 6/10 ()

klapqua 

všechny recenze uživatele

Milujem Lone Rangers a ich Degenerated! Pamätám si ako som to jak malá holka pracne zháňala a následne sa toho nevedela dopočúvať! Na rocku som rástla a stále je mi srdcu v podstate najbližší, z toho dôvodu tento film asi hodnotím trochu inak! :) Vždy sa pri tom pobavím a vždy nadávam jak pes, že naše dnešné posraté rádia ani len netušia čo je dobrá muzika... A tak ich už roky radšej ani nezapínam. ()

Reklama

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní úlet, pokud milujete rock. Protože víte... on sám o sobě je taky občas hezky naivní. Trojice Fraser, Buscemi, Sandler už musela být sama o sobě zárukou kvality... ... Proč to tu má tak nízké hodnocení? Vlastně ani nevím. Asi to holt moc lidí nemusí. Možná jim to přijde hloupé. Možná je mrzí, že tam nemá Sandler víc prostoru... nebo jim vadí, že tam vůbec je... Tenhle film bych osobně fakt vážně nebral, protože, víte co, ona je to komedie. Tudíž nadsázka... Naivní, lehce přehnaná, ale hezká a úžasná. 🙂 5* ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání se Sandlerem a Fraserem, u obou z toho nakonec vzniklo dlouhodobější pouto, oba herce od té doby sleduju pozorněji a hned výborný zásek a Rockěři se okamžitě zapsali do žebříčku mých nejoblíbenějších komedií. Nejen že to srší humorem (přitloustlý policajt), ale ukazuje to i praktiky hudebního průmyslu, z nichž se mi chce docela zvracet. K tomu notná várka rockové hudby, hezký holky, skvělá trojka (Fraser, Buscemi, Sandler). Prostě rock'n'roll. ()

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Jedna neprávom odsudzovaná komédia z prvej polovice 90. rokov. Ústredná trojica je bohovská, najmä Steve Buscemi ako vlasatý, drsný a hláškujúci metlák. Príbeh o neúspešnej rockovej kapele, ktorá sa chce presadiť za každú cenu, aj keby mala ísť do basy ma vie pobaviť hocikedy. Hmm, je na čase vytiahnúť z archívu starú VHS kazetu s týmto filmom. :) P.S.: Nina Siemaszko tu vyzerá obzvlášť dobre :P ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Zpěvák Motorhead, Lemmy Kilmister, se objeví ve filmu a zavolá "Já pracoval ve školních novinách.". V titulcích je uveden jako Lemmy von Motorhead. (liquido26)
  • Hit "Degenerated" od skupiny Lone Rangers je ve skutečnosti písnička od punk-metalové skupiny Reagan Youth. (liquido26)

Reklama

Reklama