Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (113)

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěný návod k tomu, jak se stát z neznámých muzikantů rockovými hvězdami. Stačí k tomu jen sehnat stříkaci pistoli, kterou naplníte ostrou omáčkou, a potom už jenom obsadíte rozhlasové studio, kde celé osazenstvo vezmete za rukojmí. Pokud budete mít štěstí a vyjde vám to jako to vyšlo Chazzovi, Pipovi a Rexovi, tak vyjdete za tři měsíce z vězení jako nové modly rocku.. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tvrdil jsem před filmem, že jakákoli kombinace dvou hlavních představitelů by mě do filmu nedonutila, ale Fraser/Buscemi/Sandler spolu v kapele, to už musí stát za to, no ne? No jo! Mám blíž k jinému hudebnímu žánru, ale o co, že tenhle film nebyl o rocku, ale o hudbě obecně. Stejně jako to byla ujetá uvěřitelná komedie, byl to i film o hudebním průmyslu, hudebnících a fanoušcích hudby. I když teď koukám na stopáž, vlastně to ani nebylo tak dlouhé, ale přesto se to dalo krapet osekat, oželit pět minut a bylo by to žůžo. Za to ale celou hvězdu nestrhnu. ()

Reklama

klapqua 

všechny recenze uživatele

Milujem Lone Rangers a ich Degenerated! Pamätám si ako som to jak malá holka pracne zháňala a následne sa toho nevedela dopočúvať! Na rocku som rástla a stále je mi srdcu v podstate najbližší, z toho dôvodu tento film asi hodnotím trochu inak! :) Vždy sa pri tom pobavím a vždy nadávam jak pes, že naše dnešné posraté rádia ani len netušia čo je dobrá muzika... A tak ich už roky radšej ani nezapínam. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

S americkymi komediami mam dost problem, vacsina z nich ide mimo mna, ovsem ale niekedy sa Americanom fakt podari natocit slusnu komediu, pri ktorej sa da aspon pousmiat, ked uz nehrozia salvy rehotu /raz darmo, Spencer je Spencer aj s jeho Pari et Dispari. Tato komedia vsak patri k tomu lepsiemu, co prislo z USA. Tuto ide o troch hudobnikov, ktori chcu mat hudobnu grupu a chcu sa presadit dost nelegalnymi metodami a prostriedkami. Filmu vladnu hlavne dobri herci ako Buscemi a Sandler, hoci samotneho Frasera nemam nijako rad a nikdy som ho neuznaval. Objavil sa tu aj frontman legendarnej speed metalovej Kapely Motorhead Ian Fraser Kilmister, znamy ako Lemmy. Komedia je to vsak dobra, ale hranice priemeru nijako neprekracuje. Michael Lehman na reziserskej stolicke odviedol aspon zrucnu rutinu. 66 % ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl na tomto filmu v kině v roce 1994, měl jsem tedy o 17 let méně, tedy 20. Z důvodu věku a určité nedospělosti bych v té době dal filmu možná i čtyři hvězdy. Jenže jsem na tento film zapomněl a podíval jsem se na něj znovu - po právě těch sedmnácti letech. A hle, zjistil jsem, že je to vlastně neskutečná ptákovina, u které jsem se prakticky ani nezasmál. Tím víc mě překvapilo nadupané herecké obsazení. Ve svých dvaceti jsem tyto (dnes už prakticky slavné) herce ani neznal. A proto jsem nemile překvapen, že z této celkem trapárny neudělali něco víc. Herecký a invenční potenciál na to určitě byl. Místo toho jsem byl nucen sledovat bezduchou hudební komedii bez hudby. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Baskytarista Lone Rangers, Rex, byl pojmenován po Rexi Brownovi z Panthery. (liquido26)
  • Během úvodní scény se v budově Palatine Records objeví na zdi fotka Lemmyho Kilmistera. Lemmy se později ve snímku sám objeví. (liquido26)
  • Hit "Degenerated" od skupiny Lone Rangers je ve skutečnosti písnička od punk-metalové skupiny Reagan Youth. (liquido26)

Reklama

Reklama