Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o zámku, kde si všichni rádi hrají... Pohádka vypráví o princezně (S. Nálepková), která se královským rodičům (P. Nárožný a I. Janžurová) narodila jako mechanická hračka. Na první pohled to vypadá jako jistá výhoda, neboť zlobí-li takové dítě, rodiče ho prostě nenatáhnou. Dostaví-li se ale čas dospívání a s ním i první láska, už to tak jednoduché není. Však také měla princezna Mařenka se svou „zvláštností“ nemalé potíže… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi to, je tam sice spousta výborných herců, hravá hudba Petra Skoumala, ale není to pohádka. Jistě je to nezvyklé, ale prostě to že se postava jmenuje Bryndalíni a všichni se pitvoří to ještě humor nedělá, jen při schvalovacím procesu, kdy se všichni asi radují jaká to bude bžunda. Zajímalo by mne taky kdo napsal texty, abych věděl, čemu se vyhnout. Jestli to byl sám Petr Skoumal, pak asi opravdu něco nechápu. . ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Žádná řachanda to teda není, ale je zde plno dobrých vtipů a nápadů. Petr Nárožný, Iva Janžurová, Oldřich Kaiser a Jiří Lábus jsou jasná známka toho, že bude legrace. Třeba když v posledních dvaceti minutách postavy O. Kaisera a J. Lábuse na sebe prozradí, že nejsou žádní urození pánové a začnou mluvit moravským nářečím, zkrátka dělají koniny. Škoda jen, že ta hudba nebyla kapánek lepší. Písničky tam jsou, ale nejsou zrovna zpěvné. ()

Reklama

MeGab odpad!

všechny recenze uživatele

Debilnější způsob ničení záznamového materiálu si představit nedokážu. FUJ! Tak imbecilní dialogy a režii aby člověk pohledal. Měl jsem zato, že na děti se nemají dělat připitomělé grimasy a člověk by k nim neměl vyjadřovat jak jedinec s IQ tykve. Doufám, že tahle hovadina mým dětem mozek nikdy nevyrabuje. A ty písničky? V 95% případů jedna jediná písnička spolehlivě zabije jakkoli povedený příběh. Jenže tady u nich navíc i rytmicky natřásají těla. Člověk by řekl, že už ví, odkud se v Bollywoodu inspirovali :-/. Ty stupidní popěvky onu filmovou mrtvolu roztrhaly na cucky a tanečky byly satanistickým rituálem nad roztrhanou mrtvolou. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

V této pohádce začíná všechno nevinně. Člověk by ani nepředpokládal, že se brzy rozehraje něco tak šíleného. Kdo jiný by měl hrát onu princeznu na klíček než právě Světlana Nálepková? Ta měla k roli všechny předpoklady. Janžurka s Petrem Nárožným opravdu exceluje, ale i další herci se museli moc pěkně vyřádit. Pohádka je plná písniček a jedna je poplatná dnešku. Zpívá v ní trio výtečníků o hrabání a střádání. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl tento film hodnotit jako muzikál, bylo by to na dvě hvězdy. Ovšem z hlediska pohádky je tento scénář jasný odpad, neboť příběh je o ničem a nemá s pohádkou nic společného, a to nejen kvůli neustálému prozpěvování. Dávám jeden bod jen za výtečné herecké obsazení a za povedené robotické skeče mimky Nálepkové, jinak tato "pohádka" bohužel nestojí za nic. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry na natáčely na zámku Veltrusy ve Středních Čechách. (Mackin)

Reklama

Reklama