Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Havířova žena Barbora (N. Konvalinková) je poněkud rozumu mdlého. Uvěří všemu, co jí kdo namluví, a tím připravuje svému trpělivému muži (P. Štěpánek) nezáviděníhodné chvíle. Nakonec se havíř opravdu rozzlobí! Rozhodne se vypravit do světa, aby si tam ověřil, jestli existuje někdo hloupější, než jeho vlastní žena. Pokud ano, ke své ženě se vrátí. Ke svému překvapení ale najde takových lidí ve světě dost. A navíc na tom bohatě vydělá. Když se však vrátí domů, tak zjistí, že se jeho žena vůbec nezměnila. Hloupost je totiž věčná! (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Bez práce k bohatství přišel. Modus, který se líbí lidem v pohádkách, kde se pídí za všelikými artefakty, stejně jako lidem v realitě, kde se zapojují do podivných her typu letadlo, stávají se agenty Amwaye, nebo páchají jiné zhůvěřilosti. Ač bych se nebránila šotkovi, co do domácnosti bude přinášet štěstí a peníze, těžko bych podlehla tomu, že mi svého šotka jen tak za pár krejcarů prodá soused. Kouzelné šotky dycinky přináší tajemný snědý cizinec a rozhodně se nespokojí s nějakými drobásky. Za kouzlo to už musí být cenou něco onačejšího. Mám progresivní nápad - za pozitivní výsledek gravi testu by v lékárnách měli vydávat poukázky na košťata, aby budoucí matky měly základní motivační prostředek pro rozvoj intelektu příští generace. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Prokristapána, co to tam zas vyvádíš, Barboro ??" - "Sedím na vajíčkách, Honzíčku !! Už pukly tři, tak ještě dvě a budeme mít pět housátek.." ;) Pohádková nestorka Vlasta Janečková natočila spíš takovou Vaječnou pohádku, nicméně skvostně zahranou na čele s jejím tradičním souputníkem a exmanželem Petrem Štěpánkem a výborně po drdovsku bukolickou a zemitě banální.. A medúza Naďa Konvalinková znovu žije v roli, která jí padne jako ulita.. Totiž jako ulitá !! ;) ()

Reklama

Madhuri 

všechny recenze uživatele

I když chápu že je to pohádka a nadsázka, úplně nemyslím že je dobré ukazovat dětem jak chlap mlátí svou ženu za to, že je trochu jednodušší a tvářit se že si to zasloužila a vše je v naprostém pořádku....Ale možná je to jen můj osobní názor, který vyvstanul, když jsem jedno nedělní odpoledne pohádku náhodou viděla. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Taková malá televizní pohádka, ale nad míru povedená :) ta scéna, kdy se ta nablblá rodina ráchá v noci ve vajíčkách, to je prasečárna, to svět neviděl. Akorát jsem čekal na konci nějakej hepyjend a nic..jako že třeba Štěpánek popadne Konvalinkovou a bude rád, že neni zas až tak strašně blbá a nebo druhá varianta..že odvandruje do světa a zbalí někde chytrou horákyni a bude..ale i tak pohoda :) ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracováno, skvěle obsazeno. Naďa Konvalinková umí zahrát naivku, hlupačku i dobrosrdečnou maminu úplně báječně. A Petr Štěpánek je k čertu skvělý chlap. Opravdu jim to moc slušelo. Paní Janečková pro děti a pro nás s duší dítěte umí natáčet pohádky jen co je pravda. Pohádka má vtip, krásně odsejpá, poučí a člověk se alespoň usměje. :-)) ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Nosálově a Dobřeni. (SONY_)

Reklama

Reklama